Instagram-bildene du elsker er mer populære enn alle sosiale medier til sammen. Facebook, bloggere, Twitter, Snap og nettavisene sliter alle som én. Det er Insta som ruler, det er Instagram som har størst økning i sosiale medier, det er Instagram-bildene du elsker som har endret alt.

Til og med digre Facebook, som jo eier Instagram, har notert seg denne markante endringen, gjør derfor også omfattende endringer i sine strukturer, for at du skal få tilgang til mange flere bilder, også på Facebook. Og Instagram-bildene du elsker!

Nye Facebook, som kommer om kort tid, har nye applikasjoner hvor du kan implementere dine bilder, som på Instagram. Fordi Zuckerberg og hans team, ser at Instagram tar store markedsandeler, verden over. Da har de ingen tid å miste, til tross for at Instagram og Facebook er to hender i samme ræv.

Hvorfor er Instagram så populært tror du, at det tar publikum og brukere fra alle de andre sosiale mediene? Svaret er nok sammensatt og ikke så enkelt å svare på, men ekspertene har noen teorier. Det er den enkelte brukers flittige publisering av bilder, som gjør at man øker i nettsidens algoritmer. Og ikke dukker opp i kronologisk rekkefølge som tidligere.

Kvinner bruker visuelle bilder mest

Fortsatt er det kvinner som bruker og poster mest på Instagram. Men det kommer også stadig flere unge og voksne menn, til den populære plattformen. Instagram er visuelle bilder, det går raskt å se, trykke liker og sveipe videre. Å lese nettaviser tar tid, å lese blogger er kjedelig, det er bilder som teller – man rekker over mye på kort tid.

Eksperter vi har lest uttale seg om endringene, særlig blant unge, forteller at det er stadig færre unge. Og dessverre flest gutter, som lykkes med å lese lange tekster innen studier. Skal man lykkes med å ta en bachelor, eller en master, kreves det å kunne lese mye og lenge. Altså hundrevis av sider, hver dag i ukevis. Det er det ikke alle som lykkes med.

Det er muligens både fordummende og farlig, særlig igjen for unge, at de ikke takler å kunne lese mye tekst over tid, for begge kjønn. Mulige dette er i en overgangsfase, men sett i lys av at Instagram, utelukkende består av bilder og hashtags, er det et tankekors at dette fenomenet øker mest. Fordi brukerne rett og slett ikke gidder å lese. Eller at ting skal gå så fort at de rett og slett ikke har tid.

Instagram-bildene du elsker!
Instagram bildene du elsker

Bedriftskonto-bruker

Tall fra 2018 viser at det er nær 2,2 millioner nordmenn som har en Instagram-konto. Som sveipes av like mange daglig, på jakt etter bildene du elsker.
  • 9 av 10 kvinner under 30 år bruker Instagram
  • 1 million brukere er mellom 18 og 29 år
  • 57 prosent av brukerne er kvinner
  • Brukerne brukte mer tid på Instagram enn på facebook
  • Mer enn 80 prosent av Instagram-brukerne, fulgte en eller flere bedrifts-kontoer

Det siste er nemlig verdt å merke seg. Det er som bedriftskonto-bruker du når ut til flest potensielle kunder, det er som bedriftskonto-bruker du bør dele dine bilder, det ender med at du får flest følgere, utvilsomt. Det er nemlig ingen kunst å bli stor på Instagram, du bør bare ta nok gode bilder, poste så ofte du kan og følge tilbake.

Jo bedre bilder, jo flere følgere, jo oftere du poster, jo større blir du som kunde for Instagram.

Alle store bedrifter tjener penger, jo mer de tjener jo større blir higen etter større fortjeneste. Derfor er det viktig å tenke over, hvor vil du med din Instagram-konto? Vil du tjene penger som influenser, blogger eller bedriftseier, kan det være smart å investere i Instagram.

Instagram er et viktig verktøy

Det er her, på Instagram, forbrukerne og de potensielle kundene dine holder til. At Instagram er full av bilder av fjortiser med trutmunn som higer etter likes og oppmerksomhet, er en sannhet med visse modifikasjoner. Instagram brukes av alle, bortsett fra de aller eldste, med få unntak. Og det er den sosiale plattformen som øker mest i omsetning, bruk og popularitet. Det er det verdt å merke seg.

Skal du få en framtid som vellykket forretningskvinne/mann, må du ha en bedriftskonto på Instagram, hvor du presenterer produktet til potensielle kunder verden over, nesten uansett hva du selger. Du kan selvsagt la være, men det er i så fall fryktelig dumt, du taper penger på å ikke bruke den viktigste kanalen til å nå mange mennesker – baren noen få klikk unna millioner av potensielle kunders smarttelefon.

Instagram-bildene du elsker!

Vår statistikk på Vargas12.com, viser at våre lesere bruker smarttelefonen for å lese våre blogginnlegg. Derfor har vi i disse dager endret på hele nettsiden, nettopp for å nå ut til langt flere, med en mer brukervennlig profil der bloggen er lett å lese via mobil. Selvsagt er vår nye Instagram-konto godt synlig nederst på samtlige sider, for at du skal kunne følge oss, om ønskelig. #vargasthebloger på Instagram vil aldri bli en stor side med mange følgere, til det er vi alt for glad i tekst og det skrevne ord, framfor bilder.

Vi bør følge massene

Men vi har ikke noe annet valg enn å følge massene og populariteten til det medium som øker mest i omfang i 2019. Ser vi enda lengre fram i tid vil Instagram bli den aller største innen få år, om populariteten fortsetter. Det ville ikke vært noen katastrofe for oss å droppe Instagram. Men for alle som skal tjene penger på sine produkter, er altså denne foto-delingstjenesten på sosiale medier, som er gratis å bruke, et must.

Et annet sosialt medium som ikke er så vanlig for nordmenn, men som stadig flere har oppdaget, er Pinterest. Hvor nesten 900.000 nordmenn har en brukerkonto. Pinterest er også utelukkende et nettsamfunn som er basert på bilder og video. Men her blir klikkene du gjør, påvirket av hvilke bilder som kommer opp.

Klikker du på bilder av klokker, eksempelvis, vil brukere som har slik bilder i sine profiler komme først opp på din side. Liker du biler, er det sider med biler som kommer først opp på siden. På den måten kan du få en Pinterest-profil som passer deg perfekt. Det blir stadig flere norske brukere, som gjør det mer og mer verdifull å bruke Pinterest for nordmenn også.

Skal du få opp antallet følgere på din Instagram-konto, bør du publisere gode bilder så ofte som mulig, da er det plutselige dine bilder, følgerne elsker.

Følg oss gjerne på Instagram, helt nederst på siden, tusen takk!

Kilde Ipsos

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fem tips til den perfekte middagen 17. mai!

Fem tips til den perfekte middagen. Når du er sjef på kjøkkenet er det smarteste du gjør å bruke så...

Lukk