Den gamle iPhone 4, har de fleste er blitt vant til den etter først og ha blitt skuffet. Jeg vet ikke om noen som har valgt denne nye og forbedrede utgaven med samme navn.

Apple er førerhunden i  SMART- mobilteknologi verden, det må være helt klart. Allikevel så er det mange som begynner å puste giganten i nakken og spesielt Samsung har fått smell på sakene.

Samsung har også klart å lage minst like bra produkter som Apple når det kommer til blant annet iPad. Det brygger opp til en skikkelig fight mellom Samsung og Apple i milliardklassen pga bruk av patenter.

Saken skal dreie seg om fire patenter Samsung mener Apple bryter i sine produkter, og samtlige skal være viktige nok til å stoppe salget totalt hvis de får gjennomslag i den nederlandske rettsalen.

– Helt siden Apple fikk gjennomslag i en tysk domstol og Samsung Galaxy Tab 10,1 ble  fjernet fra tyske butikkhyller har Samsung vært på krigsstien. Først annonserte de at de ville gjøre alt i sin makt for å stoppe iPhone 5 når den skulle bli lansert. Det ble den som kjent ikke.

Dette så imidlertid ikke ut til å være nok for gigantselskapet fra Sør-Korea, som nå er ute etter å fjerne alle Apples produkter med 3G- og UMTS-teknologi innebygget.

Det er garanter ikke fred mellom de to selskapene, det vil det ikke bli før Samsung er i mål med å fjerne alt av det Apple mener er kopiforsøk eller bedrifts-snoking. Eller tyveri som det også kalles.

De fleste som kjøper Apples produkter vil aldri gå tilbake til noe annet enn det. Jeg er likevel ikke så sikker på om produktene er så bra som prisen tilsier.

– Erkerivalen Samsung har kanskje den mest kompetente utfordreren i Galaxy S II, men HTCs Sensation XL og Sony Ericsson Xperia Arc S, er også meget gode alternativer til den nye iPhone 4S. De har alle tre én ting til felles foruten at de kjører på Android OS, nemlig en større skjerm enn iPhone 4 og 4S har.

De fleste jeg kjenner er mer fornøyd med sin Samsung smarttelefon, enn hva gjelder for iPhone.

Dette er religion for mange, og jeg vil ikke tråkke hardbarkede Apple fantaster på tærne, men kan de være litt hjernevasket av Apples media-strategi og reklame kampanjer gjennom mange år som markedsleder?

Det er et spørsmål og ikke en påstand.

– Med ny prosessor og med doble kjerner som gjør at den  jobber dobbelt så kjapt med datastrømmen enn iPhone 4 gjør. Noe som merkes. Til dels veldig godt. Ikke når man blar i skjermen, men når man starter apper som spill, til og med e-post og nettleseren Safari. Nettsider laster langt kjappere, nærmest umiddelbart, og under zooming eller skrolling på nettsider, oppdateres skjermen lynkjapt.

Smarttelefoner, Ipad og annet elektronisk ny vinnings duppedingser er ferskvare. Innen det pakkes opp på julaften er det utviklet ny og bedre teknologi, satt litt på spissen. Poenget er at man rekker ikke å sette seg inn i de nye flotte varene som kommer på markedet, før det kommer en som er bedre.

Så lenge man kan snakke i den så holder det bruker jeg å si.

Nå skal det surfes på nettet, tas bilder og kommuniserer med omverden, samtidig som man kjører bil.

Her er fler fakta om klassikeren iPhone 4 nå med en velplassert S i tillegg.

16, 32 el. 64 GB minne 3,5 tommers 960 x 640 pkt pekeskjerm 326 ppt oppløsning Apple A5 1GHz tokjerne prosessor 512 MB minne GSM/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA/CDMA Assistert GPS og Glonass Digital kompass 802.11b/g/n Wi-Fi 8 Mp kamera m. autofokus og LED-blits Full 1080p/30fps HD-video pris fra 4.890 kroner u abonnement.

Jeg mener nesten 5000 kroner for denne telefonen er for mye penger, spesielt med tanke på hvor bra den største konkurrenten til Apple, Samsung har blitt.

Men en gang Apple, alltid Apple så løp og kjøp om du er hekta.

 

Kilde: Lyd og Bilde

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Voldtekter i Oslo- Kvinner naive?

Jeg hørte et intervju på radioen som Abid Raja (V) gjorde for P4 som utsendt reporter for noen år siden....

Bestialske mord i bøker, film og i virkeligheten

Vi kjenner alle til de svært brutale mordene i Jo Nesbø´s bøker om antihelten og politimannen Harry Hole. I "Panserhjerte"...

Lukk