Teknologien har snart ingen grenser- tror vi. Om 5 år er iPhone gammeldags og utradert. Teknologiens utvikling ser ut til å eskalere til uante høyder igjen. Og det er bare å feste setebeltet å bli med på turen ut i teknologiens verden. For nå går det veldig fort!

Først nå, vel tre år etter at Apple lanserte sin iPhone-bombe i mobilmarkedet , har konkurrentene klart å komme opp med noe som ligner. I mellomtiden har Apple lansert en fjerde versjon. Vi har testet dem.

Sosial medier på mobilen er en viktig fellesnevner for de nye pekeskjermsmobilene.

For snart et år siden kom taiwanske HTC på markedet med den første såkalte «Google-mobilen», kalt Magic, på det norske markedet.

Den er basert på det Google-initierte mobile operativsystemet Android, som er utviklet i et samarbeid mellom de store aktørene i markedet. Bare Apple og Nokia glimrer med sitt fravær og tviholder på egne løsninger.

På sensommeren i fjor lanserte HTC oppfølgeren Hero, som også inkluderte det smarte og velfungerende brukergrensesnittet Sence, som blant mye annet gjør telefonen personfokusert og ikke så mye programstyrt.

Her får vi servert all aktivitet knyttet til én kontaktperson på ett brett. Vi trenger ikke lenger å hoppe fra meldingsinnboks, til e-post-program, kontaktliste, Facebook- og Twitter-program, for å få oversikt over siste meldinger og statusoppdateringer fra venner og kjente. Denne tanken har nå de fleste andre mobilprodusentene også adoptert.

Av andre aktuelle Android-mobiler, kan nevnes Samsungs Galaxy og LGs GW620.

HTCs lekre Legend er mindre og litt stiligere enn SEs X10 med sitt børstede aluminiumsdesign. Dessuten har den nesten alt av funksjoner og er enkel i bruk. Overraskende dårlig batterikapasitet trekker den ned fra palltoppen.

Sony Ericssons store X10-flak har en fantastisk stor og fin skjerm, men det gjør også selve telefonen i overkant stor. Kamera- og multimediaegenskapene og -funksjonene trekker til gjengjeld opp. Prisen er vel drøy og er med på å vippe også denne bort fra en toppkarakter.

Samsungs Wave har mye spennende å by på og fungerer ganske bra. Kameraet er rett og slett knallbra. Plattformen og dermed programvaretilbudet er imidlertid, i hvert fall foreløpig, såpass lite og snevert, at vi ikke kan gi telefon og dermed konsept en toppkarakter her heller.

Series60 må vi vel rett og slett si fungerer litt dårlige som brukergrensesnitt for pekeskjermsmobiler, enn Android, Apples OSX, Samsungs Bada.

I Nokias X6 og SEs Vivaz-modeller , har man forsåvidt fått mye bra ut av det. Men ingen av dem når høyere opp på vår karakterskala enn en god firer. Vivaz er mindre og smekrere enn X6, som på sin side igjen er et lite hakk smidigere og enklere i bruk.

Samme karakter, nemlig fire, får også LG GD880 , selv om poengsummen er en anelse svakere. Det er hovedsakelig på grunn av litt dårligere brukervennlighet, en litt mer proprietær plattform med tilhørende dårligere utvalg av programmer, funksjoner og muligheter. Lekker og grei telefon, for all del, men den mangler litt av finessen de andre tross alt har.

 

Kilde Aftenposten.no

.http://www.aftenposten.no/forbruker/digital/tester/mobil/article3616778.ece

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hytteselger tok bilde av egen pupp

Folk går stadig nye veier for å oppnå salg. Dette trikset er av det originale slaget og det er liten...

Utroskap- kan DU tilgi?

  Hva er utroskap og hvor går grensen? Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være " full...

Lukk