Føler du deg smart? Eller er du en av de som går gjennom livet med å snakke deg rundt alle andre pga meget godt språk, og gode manérer?  

Man definerer intelligens ut i fra ulike måter med forskjellig evner som bla læring, problemløsning, forståelse, konfliktløsning, og kommunikasjon.

Jo lettere man har for å løse slike utfordringer, jo større er sjansen for høy intelligens.

Alle har hørt uttrykket «dum som et brød», hvor kommer det fra? Er svenskene dumme som brød? Ja, vil de fleste si. Selvsagt er de ikke det.

Intelligens kommer fra det latinske verbet «intelligere» som stammer fra inter-Legere meningen å «plukke ut» eller oppdage.

– En intelligenskvotient, eller IQ, er en poengsum utledet fra en av flere forskjellige standardiserte tester utviklet for å vurdere intelligens.

– I dagens intelligensmåling brukes det forskjellige psykologiske tester som blir laget av fagfolk og som tar hensyn spesielt til følgende områder: iakttakelse og visuell intelligens, kommunikasjonsevner og språkintelligens, tekniske evner og praktisk intelligens og logisk tenking og matematisk intelligens.

Foto: Vidar Kolstad.net

Mennesker med en IQ-verdi overskridende 149 har veldig gode forutsetninger for skapende virksomhet og er utviklingsbærere for andre. Det er vel 3 % av befolkningen som har IQ-verdien mellom 130 og 140. Det er en ekstraordinært høy IQ-verdi.

Hvordan du oppfører deg mot andre mennesker på jobb, kontra de du bor sammen med i hjemmet er ofte litt forskjellig. Og det er en naturlig måte å være på. De aller fleste mennesker tar mer hensyn til de vi ikke kjenner så godt som de vi bor sammen med.

Vi er oss selv til en viss grad, så endrer vi karakter og tar på oss en maske, en drakt eller en annen karakter for å være best mulig for andre. Det å være vellykket og suksessfull er svært viktig for de aller fleste.

Andre kunne ikke bry seg mindre om hvordan de så ut, eller hva andre synes om dem.

Felles for de fleste er at vi liker å omgåes andre mennesker, uansett hva andre mener om oss.

 – Mitt poeng er, det å være svært intelligent å ha en høy IQ har absolutt ingenting med hvordan man ser ut å gjøre. Til tross for at man har lett for å tro at en «nerd» med runde briller, korte bukser og dårlig ånde er litt skarpere enn de fleste.

Samfunnet er ikke lagt opp til at alle skal være hjernekirurger, eller sette rekorder i ekstrem høy IQ.

Det aller viktigste man kan gjøre for seg selv og sine er å være snill, kjærlig og ha en jobb som gir brød og smør på bordet. Hva naboene mener om din klesstil, ditt utseendet eller ditt valg av yrke er egentlig ikke viktig.

Veldig lite viktig om du tenker litt etter.

Vær til stede i dine barns liv, bry deg lite om hva andre mener om deg. Bruk din tilmålte tid i livet til det du mener gir deg lykke.

Lykke kan ikke måles med tall.

Lev livet!

Les mer her.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Landslaget festet bort EM plassen?

Toppfotballsjef Nils Johan Semb (52) er ansvarlig for Norges manglende resultat i EM gruppe H. Det er direkte feil å...

11. Sept 2001- 10 år siden- Hvor var du?

Så man det glemmer man det aldri. To fly krasjer inn i tvillingtårnene World Trade Center i New York. Verden...

Lukk