Kanskje verdens farligste mann- Irans president Mahmoud Ahmadinejad-

En leder som ikke går i veien for krasse uttalelser og med makt nok til å starte verdenskrig nr 3 med et knips!

Irans president Mahmoud Ahmadinejad kom onsdag med et nytt utspill mot Israel og kaller Nazi-Tysklands jødeutryddelse en myte. USA og EU reagerer skarpt.

Landet frykter et israelsk angrep rettet mot det kontroversielle iranske atomprogrammet.

Israel har aldri utelukket muligheten for en militæraksjon for å hindre Iran i videre arbeid med urananrikning, og har lenge anklaget erkefienden for å prøve å skaffe seg atomvåpen. Dette avvises av Iran.

Med sin uttalelse onsdag, som er den tredje i rekken der han truer Israel med utryddelse eller sier at jødeutryddelsen ikke er skjedd, plasserer den iranske presidenten seg ideologisk på linje med vestlige nazister og historiske revisjonister.

– De har fabrikkert en legende ved navn «Massakren av jødene», og de setter den høyere enn Gud selv, religionen og profetene, sa presidenten i en tale i byen Zahedan, sørøst i Iran.

Den ultrakonservative islamisten gjentok også at den jødiske staten bør flyttes til Europa. Alternativt foreslår han at den kan flyttes til USA, Canada eller Alaska. Talen ble sendt direkte på iransk fjernsyn.

– Uhyrlige uttalelser

USA og EU reagerer kraftig på den iranske presidentens utspill. En talsmann for Det hvite hus, Scott McClellan, sier at president Ahmadinejads uttalelser viser hvor viktig det er å hindre at Iran får atomvåpen.

– Alle ansvarlige ledere i det internasjonale samfunnet erkjenner hvor uhyrlige slike kommentarer er, sa McClellan.

EU mener uttalelsene er fullstendig uakseptable og understreker at de ikke hører hjemme i politisk debatt.

– Iran ødelegger sine egne interesser med slike kommentarer, sa EU-kommisjonens talskvinne Emma Udwin.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier at Ahmadinejads utspill kan komme til å påvirke forhandlingene om Irans atomprogram, som Tyskland, Storbritannia og Frankrike forsøker å få i gang.

Iranske myndigheter har også flere ganger tidligere varslet et kraftig svar på eventuelle angrep enten fra Israel eller fra USA.

I talen onsdag, som ble direktesendt på iransk TV, hevdet presidenten at land som protesterer mot hans uttalelser og fordømmer jødeutryddelsen, er på Israels lønningsliste.

– Hvis noen i landet deres betviler Gud, sier ingen noe. Men hvis noen benekter myten om jødemassakren, begynner sionistenes høyttalere og regjeringene på sionistenes lønningsliste å skrike, sa Ahmadinejad.

– Vårt forslag er dette: Gi et stykke av deres eget land i Europa, USA, Canada eller Alaska, sånn at de kan skape sin egen stat.

Ahmadinejad sa også at Iran ikke kommer til å vike det minste grann når det gjelder sitt atomprogram.

– Vi har opplevd deres holdning, og vi vil ikke lenger bli ført bak lyset av deres løgnaktige propaganda, sa han, bare en uke før det skal holdes samtaler med EU-landene.

Er det en person som USA, Vesten og Nato bør være obs på og så er det herr Ahmadinejad. Sansynligvis en gal mann, med alt for mye makt og våpen. En meget farlig blanding. Han står blant annet for uttryk som: » Jeg skal fjerne Israel fra kartet». Og han har i intervju med amerikanske «60 minutes» sagt at Osam Bin Laden befinner seg i Wasington….

Den iranske presidenten, Mahmoud Ahmadinejad, har overlevd et angrep mot bilkortsjen hans i Iran, melder libanesisk TV.

Fjernsynskanalen Framtid i Libanon oppgir at de har opplysningene fra det iranske presidentskapet.

Iran president Mahmoud Ahmadinejad sa lørdag at 11. september-angrepet er overdrevet.

Presidenten mener at det ikke finnes noen bevis på at dødstallene er så høye som det amerikanske myndigheter påstår.

– De sier at 3.000 mennesker ble drept, men det finnes ingen rapporter som avslører navnene, sa han.

 Irans president Mahmoud Ahmadinejad presenterte i dag et nytt ubemannet, langdistanse bombefly.

Flyet skal kunne slippe bomber høypresisjonsmissiler i en radius av 1000 kilometer utenfor basen det tar av fra. Flyet er en såkalt drone og statlig iransk fjernsyn melder at den kan bombe mål ved høye hastigheter.

– Dette flyet, som varsler død over våre fiender, bringer bud om frelse og verdighet for menneskeheten, sa Ahmadinejad da flyet ble avduket på Malek Ashtar-universitetet i Teheran søndag.

Iran-ekspert Kjetil Selvik mener dronelanseringen og uttalelsene fra revolusjonsgarden er et ledd i den stadig pågående ordkrigen mellom USA og Iran.

– Militærstyrkeforholdet er så vanvittig forskjellig. Iran har ingenting å stille opp med, men det de prøver å si er at «hvis dere plager oss, så skal vi lage så mye problemer i Midtøsten som dere aldri har sett før». Iran bruser med fjærene, sier Selvik.

Konflikten mellom USA og deres allierte Israel på den ene siden, og Iran på den andre siden er økende. De har flere ganger fremsatt sanksjoner mot Iran i forbindelse med landets utvikling av atomkraft.

– Hver gang det kommer sanksjoner fra USA, så kommer det trusler og advarsler fra Iran. De iranske perspektivet er at USA ikke har rett til å true Iran og at de ikke vil gå inn i noen forhandlinger så lenge det ligger trusler bak, sier Selvik.

– Irans regjering benytter anledningen til tjene politisk kapital på hjemmebane ved å vise hvor sterk Iran har blitt, sier Selvik.

                   

Kilde Vg.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10044656

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/midtosten/iran-truer-med-verdenskrig-hvis-israel-angriper-3271307.html

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10026066

Kilde Aftenposten.no

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1179412.ece

Kilde dagbladet.no

http://www.dagbladet.no/2010/08/01/nyheter/utenriks/israel/iran/12794256/

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fantastiske Nyhavn- Aker Brygge go home

  Aker Brygge er Norges turist havn nr 1- Danmark har blant annet Nyhavn i København- Det er dårlig gjort...

Når almue justisen får råde- se video

Jeg gjør oppmerksom på meget sterke bilder på videoen fra Youtube, som jeg velger å legge ut for at folk...

Lukk