Temperaturen på kloden vår går i syklus på mange år av gangen, men kan det vi er vitne til nå være menneskene på kloden sin egen skyld?

Isen på polene forsvinner i rekordfart og det er varmerekorder for hver måned som går.

Klimagasser, forurensing og bruk av naturlige ressurser som f.eks gass- og olje forekomster som pumpes opp fra jordas indre som kan får enorme konsekvenser for våre framtidige generasjoner.

Tsunamier, jordskjev, orkaner og jordskred vil ta mange liv i årene som kommer fordi vår klode ikke tåler all menneskelig skapte forstyrrelser på naturen.

Husk at vår klode har eksistert i ca 4,6 milliarder år,  og at mennesker har bodd på denne planeten i bare noen få promille av denne tiden. Sannsynligvis har vi allerede gjort ubotelig skade på planeten Tellus.

  • Drivhuseffekten er et naturlig fenomen som oppstår når solen stråler på jorden.
  • Menneskeskapte utslipp av klimagasser som CO2, metan og nitrogenoksid har økt markant.
  • Mer klimagasser i atmosfæren gjør at mer av jordens varme blir reflektert tilbake til jordoverflaten. Det gir økt gjennomsnittstemperatur på jorden (global oppvarming) og endret nedbørsmønster.

Om få år får vi vite om det er planeter i galakser nær melkeveien som kan være beboelig. Vi har allerede utstyr på planeten Mars for å finne liv.

Kan vi bli tvunget til å finne et annet sted å bo om noen generasjoner?

Vil den vakre planeten vår bli ubeboelig for mennesker i framtiden? Kanskje ikke denne uka eller neste år, men om noen tusen år kan det bli problemer.

El-Niño er et havfenomen hvor havet utenfor Peru og Ecuador blir unormalt varmt fordi kalde vannmasser, som vanligvis stiger opp fra dypet, ikke gjør det. Dette påvirker klimaet over store deler av kloden.

Statistisk er det ventet at det kommer en El niño i år, og man har sett noen tegn. dersom det kommer en El niño, vil det nok bli et rekordår når den globale oppvarmingen kombineres med det fenomenet.

Med andre ord kan 2013 bli det varmeste året som er målt noen gang.

Vindene, isen på polene forsvinner helt, havet stiger, tusnamiene, jordrasene, jordskjelvene og alle andre naturkrefter vil øke i styrke og da vil det etterhvert bli vanskelig å holde på hatten. I tillegg stiger temperaturen for hvert år som går.

Menneskeskapt galskap?

 

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Stella Boonshoft verdenskjent etter bikinibildet på Facebook

18 år gamle Stella var lei alle mobberne som hakket på henne pga hennes frodige kropp. Hun la like godt ut...

Farmen 2012- Nakenbading, forelskelse og tyveri av mat

Drama fra ende til annen på Farmen-gården. Noen av jentene på gården bestemmer seg for å kaste alle klær for...

Lukk