Kan Mahmoud Ahmadinejad være i stand til å framstille Atomvåpen i Iran? Foto: Nettavisen.no

Hvis en av verdens farligste menn får produsert, og muligheten til å ta i bruk atomvåpen bør verden ha sine øyne på Irans president Mahmoud Ahmadinejad hele tiden. Iran med presidenten i spissen,  har tidligere sagt at de skal feie Israel av kartet.

Konflikten er alvorligere enn noen gang, og  det internasjonale Atomenergibyrået IAEA mener å ha funnet en rekke indikasjoner på at Iran har forsøkt å utvikle atomvåpen. Noen av virksomhetene pågår muligens fortsatt, ifølge rapporten som ble nylig kjent.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7SRX9WyjgGw&feature=related[/youtube]

– Israel ber verdenssamfunnet om å hindre at Iran får atomvåpen.  Det som er viktig med rapporten, er at verdenssamfunnet må få til en stans i Irans jakt på atomvåpen, som truer freden i verden og i Midtøsten, het det i en uttalelse fra statsminister Benjamin Netanyahus kontor for kort tid siden.

USA kommer ikke til å gå inn i denne konflikten før de blir tvunget til å hjelpe sine venner i Israel. Russland på sin side har hele tiden hatt et godt øye til Iran.

Russlands viseutenriksminister Gennadij Gatilov er blitt sitert på at vår nabo i øst ikke finner seg i sanksjoner mot Iran, da dette blir sett på som instrument for regimeskifte.

Midtøsten er ikke det samme uten konflikter, slik har  det vært bestandig. Israel har hatt mer enn nok med konflikten med Palestina og Vestbreddens bosettinger.

Iran på sin side har så vidt begynt å komme seg på fote etter en lang konflikt med tidligere diktator Saddam Hussein og Irak.

– Nå er det en konflikt man ser i emning som kan bli langt verre enn noen ønsker å spå om. Iran er et land med mye teknologi, og hvis det er hold i rapporten om at det er i ferd med å framstilles atomvåpen bak verdenssamfunnets rygg er det alene meget alvorlig.

Hvem skal klare å få disse hatefulle lederne Netanyahu og Ahmadinejad  til forhandlingsbordet?

Jeg har vanskelig for å se det for meg ennå dessverre.

Vargas

Kilde

In English

NRK.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Dette er verdens beste land å bo i…

  NORGE, selvsagt, var du virkelig i tvil om det?   Redd Barna har for 12. gang laget en rangering...

Ut på tur aldri sur- bruk høsten før vinteren kommer

  Nå er det snart vinter, og vi går mot den mørkeste tiden på året. Det betyr mange timer mørkt...

Lukk