[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O5B3r7Py2h4[/youtube]

 

Italia er et viktig land i EU. Italia har den tiende største økonomien i verden. Italia har også en statsminister som er i ferd med å gjøre hele landet til latter for siste gang, samtidig som han gjør alt for lite for at landet skal komme på rett kjøl økonomisk.

 

Italias økonomi er verdens tiende største målt i BNP (kjøpekraftsjustert). Det italienske BNP utgjør ca 12,6% av EUs totale BNP. OECD påpeker store utfordringer i den italienske økonomien. Statsgjelden utgjør omlag 119% av BNP.
 
Silvio Berlusconi, statsminister, mange millionær og skjørtejeger. Like mye kjent for sine lite kloke uttalelser og retoriske sleivspark som sin manglende politiske styring.
 

«Culona inchiavabile»= et menneske med fet rumpe som det ikke går an å ligge med. Det er dette Italias statsminister Silvio Berlusconi ifølge italienske medier skal ha kalt verdens mektigste kvinne og Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Hadde det vært hvem som helst andre som sa noe liggnende vil det selvsagt blitt fullstendig oppstandelse. En statsleder sier bare ikke noe i nærheten av noe sånt om en kollega. Bortsett fra den aldrende italienske statsministeren.

Dette er bare et av så alt for mange respektløse ytringer fra Italias sterke mann.

For tre år siden kalte for øvrig Berlusconi sin nyvalgte amerikanske motpart Barack Obama for «ung, kjekk og solbrun».

Berlusconi eier også en stor del av italienske medier og har gjennom disse gode muligheter til å påvirke italiensk opinion. Han har dessuten interesser i mange andre deler av næringslivet.

På slutten av 1970-tallet begynte han i mediebransjen, og i 1980 startet han landets første kommersielle TV-kanal, Canale 5, og hans selskap Mediaset kontrollerer tre (Italia 1, Rete 4 og Canale 5) av de syv store TV-kanalene i Italia.

 Han er hovedaksjonær i Italias største forlag, Mondadori, og eier bl.a. fotballklubben AC Milan, forsikringsselskaper og reklamebyråer.

– Berlusconi er viden kjent for sitt utsvevende liv og for sin appetitt for kvinner. Senest i dag har den italienske påtalemyndigheten tatt ut tiltale mot åtte personer for å ha forsynt statsministeren med prostituerte i 2008-2009.

Han har også måttet tåle anklager om at han har kjøpt tjenester fra en 17 år gammel nattklubbdanserinne.

Dette betyr at han kan gjøre akkurat som det passer seg fordi han eier det meste i det korrupte landet. Nå ser det derimot ut som om det er tid for forandringer.

 

Silvio Berlusconi (75) Foto: SIDE3.no

 

Italia er et land som er kjent for å ha mye korrupsjon, kriminalitet og lav moral blant den gjennomsnittlige italiener.

 I den italienske befolkningen er oppslutningen om Berlusconi nå på rekordlave 22 prosent. Og statsministeren har mistet flertallet i parlamentet.

Financial Times trekker opp fire mulige scenarier.

– Drømmescenariet stadig flere ønsker seg, er at Berlusconi går av, og at det dannes en overgangsregjering med teknokrater. Den skal gjennomføre de tøffe reformene som må til for å få Italia ut av krisen, uten å bekymre seg for ikke å bli gjenvalgt i et nyvalg.

 Tidligere EU-kommissær Mario Monti nevnes som mulig leder. Men det er tvilsomt om det blir enighet om en slik midlertidig regjering.

– Det er skremmende at en såpass mektig nasjon som faktisk har mye si innad i EU, kan ha en politisk leder av en type som Berlusconi. Statsministeren har en helt egen evne til å lande på sine klamme føtter uansett hvor ille det ser ut for han. Denne gang vil det overraske svært mange om han ikke må gå av. Det er nå så mange punkter som Italia ikke klarer å huke av for å nå EUs krav til økomiske reformer i støvlelandet.

Berlusconi kan nå bli tvunget til å gå. Kanskje allerede under en avstemning i nasjonalforsamlingen tirsdag.

Betydelig usikkerhet knytter seg til omfanget av en utbredt svart økonomi, de fleste anslag ligger mellom 15 og 30% av BNP. Organisert kriminalitet alene skal ha en samlet omsetning på rundt 150-160 milliarder Euro pr år.

Valuta: Euro

BNP: EUR 1 548 mrd. (2010)
BNP vekstrate: 1,3% (2010)
BNP per innbygger: USD 30 500 (kjøpekraftsjustert, 2010)
Arbeidsledighet: 8,7% (4-6% i Nord, ca 12-15% i Sør)

 

Vargas

 

Kilde

 

E24.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livet går for fort – du har liten tid igjen

Uansett hvor gammel du er, så går tiden like fort som alle andres. Du har en tilmålt tid, eller en...

Er du sammen med en tjukkas? Frykt ikke utroskap

Har din partner litt mer kjøtt på kroppen enn gjennomsnittsmannen er det stor sjanse for at vedkommende ikke er utro i...

Lukk