Jakter du god helse? Det gjør nok de aller fleste av oss, kanskje uten å gjøre nok for å lykkes over tid. Det er rett og slett for mange fristelser til at man klarer å opprettholde maksimal sunnhet – over flere år. Men kanskje det er god helse å være livsnyter også? Bare gjøre det man liker aller best.

Bergenet lesetid: 5 minutter

England og fotball

Vi mener at god helse er å gjøre det man liker best, for kropp og sjel.

For noen kan det være god helse å reise til Maldivene en måneds tid. Gå på stranden å få sand mellom tærne mens solen steker fra en skyfri himmel hver eneste dag. Andre hadde klikket i vinkel, av både sand og sol på et slikt sted. Da hadde man heller valgt travle København. Være skikkelig urban og gå fra pub til pub.

Andre igjen sverger kanskje til urtete, mat fra planteriket, rent vann og ti timers søvn, bare avløst av Yoga noen timer i døgnet. Hva god helse er, er i følge Helsemyndighetene et variert og rikt kosthold. Bla, bla bla. Og nok mosjon, bla, bla, bla. Har du hørt det før? Kjedelig!

Jakter du god helse, er det å følge drømmene sine. Om du får lov til å gjøre akkurat hva du vil med livet ditt. Og blir lykkelig av å gjøre nettopp det – så er det god helse bedre enn noe annet, mener vi. Om du elsker fotball og øl, reiser du heller til England, framfor Kina for å besøke den kinesiske mur. Er du med?

God helse er altså ikke bare hva som går inn i munnen av næringsmiddel. Men like mye hvordan du har det mentalt. Hodet og hjernen er en svært viktig og sentral del av kroppen. Har man det helt jævlig mentalt, spiller det egentlig liten rolle om kroppen din ser ut som en gresk gud.

Jakter du god helse? Bør du hige etter sinnsro, få bekymringer og ha mennesker som betyr noe rundt deg. Når det mentale er på plass, så kan du sørge for å få god eller bedre helse ved å spise og drikke “riktig.” Hva nå det enn er.

Jakter du god helse?

Bildet er tatt av cattalin fra Pixabay

Periodisk faste

Periodisk faste gir god helsegevinst, ifølge omfattende forskning. Også kjendis-lege Wasim Zahid bruker periodisk faste for selv å redusere vekt og få helsegevinst. Er dette en måte du ønsker å forsøke å bli enda litt sunnere på, bør du vite hva du går til.

Lest denne? Åtte sunne middager til hverdag og fest

Periodisk faste gir god helsegevinst om det gjøres riktig. Derfor bør du finne ut av om dette kan være måten du har søkt etter lenge, for å få en bedre helse. Uten å måtte tvinge i deg Nutrilett, slanke deg via tabletter eller dyre kurs – eller løpe på treningsstudio. 

Periodisk faste handler om å ikke spise i en begrenset periode. 5:2 dietten er en type periodisk faste du kanskje kjenner. Der handler det om å innta 2000 kalorier for menn, i 5 dager og 600 kalorier i to dager per uke. Og 1800 kalorier for kvinner 5 dager, og 500 kalorier i to dager i uken. 

Denne faste-metoden går kanskje i en periode, men blir vanskelig å holde over lang tid.

Periodisk faste med tidsbegrenset matinntak, ser ut til å være gunstig for friske voksne mennesker. Det går ut på at man spiser varier og sunt, men kun mellom kl 12:00 og 20:00, hver dag. Den type faste lar seg lettere gjøres over tid.

Aktivitet

Noen kjøper el-sykkel for å komme raskere fram, uten å være våt på ryggen og se ut som en vaskefille i tryne, etter endt sykkeltur. Drit i hvordan du ser ut og dropp den dyre el-sykkelen. Fordi det er god helse i hvert eneste tråkk du gjør, med eller uten gir på sykkelen.

Det er bra for hele kroppen å sykle, det er like sunt som å gå. Gjør det så ofte du kan. Enda så kjedelig du synes det er. Fordelen med å gå, løpe eller sykle er at du slipper å renne ned svette treningslokaler, på jakt etter bedre helse. Gå heller en tur på 30 minutter hver dag – så er jobben gjort. Gratis er det og.

10 grep for et aktivt liv

  • Gå en tur før frokost og før hjemmekontoret venter deg
  • Drikk god rødvin til middagen midt i uka – du fortjener det, men ikke hver dag
  • Bestill en reise som du kan glede deg til, sammen med familien – snart kan vi fly igjen
  • Kjøp deg nytt treningstøy på nettet – det gir deg en deilig boost og vilje til å trene
  • Forsøk isbading – det skal være fantastisk, sunt og er forebyggende mot sykdom
  • Spis det du liker også godteri og sjokolade, men kanskje ikke hver dag
  • Finn en å trene sammen med – det gir deg treningsglede 
  • Finn fram sykkelen og ta deg en tur med pulsklokken på armen – øk turen med formen din
  • Kombiner den lange lunsjen en tur ut i vårsolen 
  • Å spise ute gir god apetitt – ikke vær redd for å ta med god mat og drikke på tur

Jakter du god helse? Kast ut badevekten og senk skuldrene. Lev livet slik du trives best. Det er god helse.

Vargas

Pin It on Pinterest