Seilbåten “Nilaya”  er tatt i arrest i byen Puerto Williams i Chile på grensen til Argentina, der Jarle Andhøy skulle besøke venner. Han meldte sin ankomst og ble bordet av bevæpnet chilensk politi sent lørdag 31. mars.

Mannskapet er også arrestert.

– Marinen har ikke skriftlig begrunnet hvorfor båten er tatt i arrest. Andhøy har fått muntlig opplyst at båten er tatt i arrest etter begjæring av newzealandske myndigheter, sier Nils Jørgen Vordahl som er Andhøys advokat i Norge.

Rune «Supern» Olsgaard, forteller til NRK at det foreligger liten informasjon om bakgrunnen for arrestasjon av seilbåt og mannskap. Det er helt ukjent for oss, og de har ikke fått opplyst hvorfor. Vi vil først se om det kanskje bare er en tollklarering det er snakk om, for chilenske myndigheter har jo fått opplyst at båten var på vei.

Bakgrunn for denne seilasen er som kjent  “Berserk” og dets mannskaps forsvinning.

«Berserk» forsvant i Sørishavet 22. februar 2011, med tre av besetningen på fem. De tre var Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36), fra Norge  og Leonard James Banks (32) fra Sør Afrika. 

Siden har har 35 åringen fra Larvik vært tilbake i Sørishavet for å lete etter svar på hva som faktisk skjedde i den skjebnesvangre stormen i februar i fjor. Denne gang reiste han fra New Zealand med båten “Nilaya”.

Nå er altså båten tatt i arrest på grensen til Argentina etter å ha opplevd en meget strabiøs tur på tvers over Sørishavet med skade på båten som har forsinket seilasen.

-Det ligger i sakens natur at Jarle Andhøy ikke kommer til å reise hjem for å legge seg på sofaen. Det er allerede bekreftet at eventyreren og hedersmannen Andhøy skal på nye tokt.

Samtlige som blir spurt om å være med på nye eventyr ombord i Larvik-mannens skute vil si ja takk til å være mannskap.

Mer info kommer om “Nilaya” og dets mannskap så snart det er mer og fortelle.

 

Kilde

NRK.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
David Beckham ferdig som fotballspiller? Går til filmen?

David Beckhams karriere er på hell. Nylig tapte hans Galaxy 1-3 for New England og Becham ble byttet ut, gikk...

Lukk