«Berserk» forsvant i Sørishavet 22. februar 2011, med tre av besetningen på fem. De tre var Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36), fra Norge  og Leonard James Banks (32) fra Sør Afrika. 

– Siden vet man svært lite hva som faktisk skjedde. Jarle Andhøy forlot Berserk sammen med Samuel Massie (19) for å prøve å komme seg til Sydpolpunktet for å hedre Amundsen 100 år etter.

 

DET SISTE BILDET: Morgendagens episode fra TV-serien «Berserk mot Sydpolen» viser de siste bildene av «Berserk»-mannskapet som dro til havs. Foto: TV Norge.

Det siste bildet av «Berserk» Foto: TV Norge

Siden har har 35 åringen fra Larvik vært tilbake i Sørishavet for å lete etter svar på hva som faktisk skjedde i den skjebnesvangre stormen i februar i fjor. Denne gang reiste han fra New Zealand med båten «Nilaya».

En 54 fot lang og 22 tonn havseiler som tidligere har vært brukt av hvalfangstmotstanderne i organisasjonen Sea Shepherd og skal være utstyrt og forberedt på seilas i ishavet med et ekstra forsterket skrog for å tåle svært hardt vær.

Dessverre er båten skadet og må repareres. De skulle ha nådd Sør Amerika medio mars, men pga meget dårlig vær så er «Nilaya» kraftig forsinket.

I følge Jarle Andhøys talsmann, Rune «Supern» Olsgaard så vil de nå den argentinske basen på Antarktis-halvøya hvor de skal foreta nød reparasjoner av riggen, samt å fylle drivstoff.

– Når man har sett disse episodene med Andhøy og mannskapet ombord på «Berserk» så er det en ting som har blitt klarere og klarere for hver eneste episode som har gått. Jarle Andhøy visste om farene og han og mannskapet var godt forberedt på turen.

Min mening er at Jarle Andhøy hele veien har stått opp som den lederen en slik ekspedisjon krever, få andre kjenner forholdene i Sørishavet. Gutta ombord visste hva de gikk til.

Jarle Anhøy er en stor hedersmann som fortjener langt mer respekt enn han har fått av mange «besserwissere» som tror de vet best.

Dessverre er «Berserk» og tre flotte menn fortsatt savnet, og de vil trolig aldri bli funnet igjen heller.

Av den grunn vil Jarle Andhøy mønstre nytt mannskap på ny båt så snart det lar seg gjøre, og jeg er sikker på at han får ja fra alle han ønsker å ha med ombord.

– Å ta fra Andhøy muligheten til å være på havet er som å stenge en fugl inn i et bur. Eventyrere som er villig til å forsake det meste for å strekke grenser mye lengre enn de fleste bør hedres, ikke mobbes.

Mitt ønske er at alle bevegelser filmes og vises på TVNorge så snart det lar seg gjøre.

Siste episode av «Berserk mot Sydpolen» går torsdag 15. mars på TV Norge.

Mine tanker går til de savnedes  familier.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kroppsfiksering og slankepress en del av en hektisk hverdag for ungdom i Norge

Det er et tankekors at noen av Norges mest leste bloggere velger å legge ut bilder av seg selv i...

Sorgens kapittel

  Det å sørge er en naturlig ting for oss mennesker. Skjer det noe med noe eller noen vi er...

Lukk