CopyrightVidarKolstad.jpg

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kndbk08uDbQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mGfbr2mQN-Y[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qf-69saCyyQ&feature=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1kIHXSW4nW8&feature=related[/youtube]

– Noen er like sutrete som den figuren ” Sippern” som legendariske Trond Kirkvaag spiller så levende på disse klippene, og de jeg sikter til må ikke være unger. Det kan være full voksne menn som ikke får loff eller kneip i kantina på jobben. “Åh, vi får aldri kneip, bare grovt brød”. Skikkelig sutrete, og verre enn unger faktisk.

– Men det kan også være andre som har lett for å klage for lett på ting som det ikke er lov til å klage over. En dag gammel leverpostei er fullt spiselig, eller at man må hjelpe til med å ta av og dekke bordet, gå ut med søpla, eller gjøre lekser rett etter at man kommer hjem fra skolen. Uten å sutre over at man får beskjed å hjelpe til med enkle oppgaver.

Noen har lett for å klage på det meste, nesten uansett hva det måtte være.

Jeg mener det er holdningen og om man ser glasset som halvt tomt, eller halv fullt som skal til.

Er innstillingen riktig og foreldrene forklarer sine barn forskjellen på rett og galt fra tidlig alder, så lærer man seg til å sette pris på de gleder livet har å by på.

– Det er ikke sutring å være misfornøyd om man blir urettferdig behandlet eller man opplever ting det er grunn til å sutre over. Men jeg er helt sikker på at mange av oss bør tenke oss godt om før vi åpner kjeften, og lar dritten få flyte fritt ut, uten å være innom “kontrolltårnet” først.

Det er lov å bli skuffet om man har store forventninger til noe. Men det er ikke alltid like smart å si det. Man kan holde skuffelsen for seg selv.

– Som min mentor og topp- journalist Marie Simonsen så treffende sa det i siste innlegg om valget i sin kronikk i Dagbladet. ” Groucho Marx-klassikeren om de to damene på høyfjellshotell. Den ene sier: Maten her er forferdelig. Ja, sier den andre, og porsjonene er altfor små”.

Opplever du å omgås mennesker som klager i ett sett?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Utroskap – Ja takk gjerne

Utroskap - Ja takk gjerne. I et forhold så skal et hvert samspill fungere for at forholdet skal vare lengst...

Lukk