Kan så mange ta så feil? Er Jesus og alle historiene om Han eventyr fortalt av mennesker med stor fantasi? Hvorfor er det mange hundre millioner mennesker verden over som tilber Han hver eneste dag?

Var Jesus virkelig lik denne personen vi kjenner så godt fra filmen? Han med det vakre ansiktet, det lange håret og det velfriserte skjegget?

I vår kristne historie finnes det få gode svar, men fortsatt mange ubesvarte spørsmål. Allikevel er det mange som har nettopp Jesus som sin følgesvenn i livet. En utvilsomt fin fyr om historien om Han er sann.

Mange tviler fortsatt. Den norske kirke gjør som kjent svært lite for at flere skal tro på Han og følge Guds sønn. Den norske kirke ser ut til å skyve folk flest vekk i fra kirkerommet, med stadig å gjøre meget upopulære og feilaktige valg.

Jesus gjorde om vann til vin, fikk døde til liv, gikk på vannet og mettet mange tusen med litt brød og noen fisk. For en fyr!

I følge verdens mest leste bok, Bibelen visste Jesus hva som kom. Han visste at det var Han som var den utvalgte, Han visste at han måtte dø på korset, Jesus visste at han måtte dø for mennesket. Derfor sier han også til sin 12 utvalgte disipler:

“Gå ut og forkynne mitt budskap, den som skal tro på meg skal ha evig liv.”

Hvordan kunne han gi fra seg den oppgaven til disse amøbene som ikke en gang klarte å holde seg våken når de fikk beskjed av Jesus om å holde vakt, da Han skulle be i Getsemane-haven?

Jesus er ikke lenger så synlig i blant oss. Før i tiden, når det stort sett var nordmenn som entret barnehager og klasserom, var det kun en religion å spore. Det var Jesus det handlet om og kun Han. Nå for tiden er til og med Kristendomsfaget som vi husket det, borte.

– Våre nye landsmenn og deres religioner har vasket bort vår grunnpilar i samfunnet, den vi lever etter gjennom hele året. Jule- og påskehøytiden er jo basert på vår kristne barnetro, nettopp om denne skjeggete fyren som helbredet spedalske og talte ypperste prestene midt i mot.

Jesus har blitt persona non grata i vårt samfunn. Med en kirke som undergraver sin egen eksistens, bør høytidene også endres. Vi bør feire jul for andre grunner enn at Jesus ble født, og påske bør markeres for andre grunner enn at Han døde på korset for våre syndere.

skal man ikke foregripe begivenhetene, mange er fortsatt kompis med Jesus, med god grunn. Vi mennesker trenger å tro, vi trenger å ha en gnagg å henge tvilen på, vi trenger å ha en helt som kan redde oss fra syndenes forlatelse. Historien slik vi kjenner den fortalt gjennom den store boken, er dramatisk nok.

Der vi gjennom både film, tekst og bilder ser Guds sønn slepe det digre korset opp Golgata med blodet rennende fra tornekransen Han hadde på hodet. Det var utvilsomt sterke scener som utspant seg den gangen. Men Jesus visste.

VI har grunn til å være glad for det Jesus gjorde, om det stemmer at Han døde på korset- langfredag, for oss. Tror du på det?

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
IPA is my best friend!

IPA is my best friend! Nordmenn har endelig fått nisselua litt opp fra gluggene og fått smaken på ekte godt...

Lukk