Hvis du hadde fått valget, ville du jobbet mer for å få fri en dag i uken?

– For mange nordmenn er fredagen hellig i form av at da er det endelig helg, og man skal spise og drikke godt. Vi nordmenn elsker å kose oss, spesielt på fredager. Derfor forsvinner kanskje den magiske helge-følelsen der man kan ta seg et glass vin ekstra, og sitte opp en time eller to lengre og virkelig kjenne på at helgen har begynt.

Kanskje man da heller velger mandagen som den fridagen man kan jobbe seg inn. Da må du regne med å jobbe til 6 på fredag..

– En undersøkelse gjennomført for arbeidsgiverorganisasjonen Spekter viser at halvparten av oss ønsker å jobbe mer dersom arbeidstidsordningen tilpasses livssituasjonen vår. Jeg mener bestemt at en hver arbeidstaker som får sin arbeidstid justert etter sitt behov, får en langt bedre livssituasjon, bedre arbeidsvilkår, og kan dermed levere bedre resultater over tid.

Å være i den berømte tidsklemma er ingen dans på roser, og det kan ta livskvaliteten, og gnisten fra hvem som helst, og det tærer på forholdet til partneren og resten av familien.

Kan man kunne gå på jobb en dag mindre enn ellers, og ha en dag mer fri, vil det være til alles beste, også arbeidsgiver.

Nesten halvparten av de spurte kvinnene ønsker å jobbe mer dersom de hadde hatt en arbeidstidsordning som var mer tilpasset deres livssituasjon.

Seks av ti kvinner under 40 år sier de ønsker flere arbeidstimer i bytte mot mer fleksibilitet.

Det er grunn til å tro at tallene ikke er langt unna de samme for menn.

– Ikke alle arbeidstakere kan få velge fleksibel arbeidstid. Men de aller fleste har et yrke der det lar seg gjøre å jobbe seg inn til en hel fridag. Jeg mener dette er et glimrende forslag og kunne tenke meg å trå til med det samme. Jobbe fire dager, noen timer lengre enn ellers og fått tre dager fri.

Viseadministrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne-Kari Bratten, mener resultatene viser at samfunnet vil få en gevinst i retur i økt arbeidsmengde hvis arbeidstiden blir mer tilrettelagt den enkeltes behov og ønsker.

– Det er på tide at fagbevegelsen slipper sitt grep om arbeidstidsbestemmelsene slik at arbeidsgiver og de ansatte kan finne gode og tilrettelagte løsninger som passer den enkelte, sier Bratten.

– Jobbe tirsdag til torsdag, fri fredag til mandag. Man må se på antall timer det skal jobbes i de fire dagene også. For noen vil det bli i meste laget å være på jobb i 10 til 12 timer hver eneste dag de fire dagene det kreves. Men jeg er helt sikker på at dette vil komme til å bli innført, men det bør kunne bli frivillig, så de som kan får prøve det ut, og heller gå tilbake til normal-tid om det ikke lar seg gjennomføre.

Hvis man kombinerer dette med å kunne jobbe hjemmefra, så må det være en ok avtale for småbarnsforeldre som bruker mye tid på henting og bringing av barn til og fra skole og barnehage.

Eller andre som må pendle, eller jobbe langt i fra arbeidsplassen.

Vær uansett klar over at ingen arbeidsplass kommer foran egen helse. Sørg for å si stopp i tide. Du kan erstattes på arbeidsplassen, din helse kan ikke det.

Min oppfordring til et AS Norge som går så det griner er: Jobb mindre, lev mer!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jo Nesbø- krimkongen som leverer

Jo Nesbø leverer varene, men må snart ta farvel med sin krim figur Harry Hole, det er snart ikke mer...

Turistene flommer til Norge- mange vil dø

      Foto: Gotsaga.com   - Grunnet uvettig bruk av båter, kajakker og kanoer. Liten kunnskap om hvor farlig...

Lukk