CopyrightVidarKolstad.jpg

– Å jobbe er en viktig del av livet, og de aller fleste arbeidsføre gjør det de kan for å skaffe seg en jobb. Både fordi det strengt tatt nødvendig mht å kunne forsørge seg og familien. Samtidig gir det flere muligheter mht kjøpekraft og få den boligen man trenger om man er en hel familie.

– Det er ingen selvfølge å få jobb og arbeidsledigheten endrer seg i hele landet med jevne mellomrom. Norge har sammenlignet med land vi liker å sammenligne oss med, en lav arbeidsledighet, som i skrivende stund er på ca 4% av landet arbeidsføre personer.

Det er også mange andre fordeler med å ha et yrke man trives med. Det er sosialt, og man føler at man er en del av fellesskapet. Mange har noen av sine beste venner gjennom kollegaer man har gradvis blitt godt kjent med gjennom felles arbeidsgiver.

Men det er et stort men her. Er du i faresonen for å bli utbrent, jobber du for lange dager i et hektisk miljø? Synes du selv at du får nok igjen for det?

Å klare å kombinere en krevende jobb med å ikke jobbe mer enn det kroppen tåler, er både vanskelig og veldig viktig.

– Begynner man å jobbe som 20 åring, så har man både krefter, engasjement og livsgnist nok til å jobbe lange dager, spesielt når det kommer penger inn som er svært kjærkomment til å begynne med. Har man bare gått på skole er det fantastisk å endelig få egen lønn.

Etterhvert som årene går får man mer krevende utfordringer, og noen stiger i gradene og får kanskje personal ansvar. Det i seg selv er langt mer krevende enn om man er en av en større gruppe.

– Begynner man først å slite på jobben så bør man gjøre noe med det så raskt som mulig. Selvsagt helt avhengig av hva problemene bunner ut i. Og det kan jo være svært mange årsaker. Er det jobb relatert, bør du ta det opp med en avdelingsleder, verneombud og eller hovedtillitsvalgt. Da kan det også være smart å ta det opp med den man liker å snakke med hjemme.

Mitt poeng er, ikke jobb deg syk, ikke ta på deg mere enn det du orker. Husk at du aller helst skal være arbeidsfør til du er 67 år.

Ta deg selv på alvor og lytt til kroppens signaler.

Få arbeidsgivere fortjener at du sliter deg ut og blir langtidssykemeldt.

Det er heller ikke noe nederlag å søke om redusert arbeidstid. Det kan la seg gjøre å gå ned fra 100% til 80% stilling.

Livet er for kort til å jobbe mer enn du har glede av.

 

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pakistan- Den stille katastrofen del II

Pakistan rammes på ny av en enorm humanitær katastrofe der på ny verdenssamfunnet står og ser på. Er pakistanere annen rangs...

Lavkarbo-dietter- Direkte farlig for unge mennesker

Om du er en ung jente eller gutt i puberteten og  i tenårene bør du ligge langt unna alt som har med...

Lukk