Lørenskog-gutten som ble Norges mest profilerte fotballspiller har sparket sitt siste spark på en fotball som profesjonell. Carew har spilt for fler av de beste klubbene i Europa, men har den siste tiden manglet både motivasjon og tilbud, et flott karriere er over.

For John har det vært en karriere med opp og nedturer, samt overskrifter han helt sikkert ville ha vært for uten. «Slagene i Drammen» var det John Carew som stod bak da han nesten knuste kinnbenet til John Arne Riise.

– En durabelig krangle mellom de to profilene endte med at John ble kastet ut av landslagstroppen, da landslagssjef i 2004 Nils Johan Semb, ikke hadde annet valg enn å sende Carew hjem til Roma, hvor nordmannen spilte på den tiden.

Carew spilte ikke fler kamper under Sembs ledelse, men ble aktuell under Åge Hareide  og Drillo etter det.

Ifølge Henning Bergs biografi kommer det tydelig fram at John Carew har et langt større ego enn de fleste. I en sms sendt til Berg som var kaptein på landslaget på den tiden, stod det følgende:

«Du må tro du er noe, at du er viktig – på det nivået har du aldri vært engang. Du vet ikke hva det er! Du er en forbanna amatør som ikke vet hva du snakker om. Tulling!»

Henning Berg svarte slik:

«Du hadde gjort det lettere for deg selv hvis du hadde tatt telefonen med en gang Nils Johan Semb ringte deg.»

«Lettere for meg? Hva er det egentlig lille deg, lille Nils og alle de andre amatørene tror dere betyr for meg? Jeg gir jo fullstendig blaffen i dere. Og en advarsel: Pass deg, du leker med ild!».

John Carew spilte sist i West Han i forrige sesong, men ble frigitt i sommer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iKlSjrN-iws[/youtube]

33 åringen har kanskje hatt den beste karriere av samtlige spillere som har vært gode nok til å få proffkontrakt med utenlandske klubber. Han har også tjent mest penger av alle norske proffer.

Carew begynte i Lørenskog, så gikk veien til stadig større klubber. Først var det Vålerenga, deretter Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas og Lyon. Så gikk turen til England,  her begynte det brukbart i Aston Villa der han scoret 37 mål, før han gikk til Stoke.

Der ble det kun 1 mål på 10 kamper og karrieren i West Ham ble et så mørkt kapittel, at John selv må ha skjønt at det gikk raskt mot slutten med fotballkarrièren.

– Mange fotballspillere av internasjonalt format går ofte til en trenerjobb etter at kroppen har sagt i fra at det er slutt. Carew ser ut til å gå for modell og skuespilleryrket. I følget VG er John i Canada for å spille inne en actionfylt Thriller med masse blod.

Noe må han jo bedrive tiden med, han trenger neppe å jobbe for pengenes skyld. Han prøvde å få kontrakt med Inter, i et desperat forsøk på å få karrieren på fote igjen, men han klarte ikke den medisinske testen.

En stor fotballspiller på alle måter må legge fotballskoene på hylla for godt.

Eller?

John Carew stoppet på 91 kamper og scoret 24 mål for Norge.

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rihanna til Roskildefestivalen 2013!

De danske arrangørene i Roskilde kan i dag bekrefte at Rihanna skal opptre på årets festival. Et musikk og festival...

José Mourinho tar over Manchester United!

Den tidligere Chelsea treneren ønsker seg tilbake til ball-øya. Han har tidligere uttalt at England er det beste landet han...

Lukk