Miljøforkjempere har i lang tid sagt at det er menneskeskapte utfordringer og problemer som forurensninger og  misbruk av naturens ressurser som vil ødelegge planeten Tellus.

Selvsagt er det alvorlig at vi ikke gjør mer for å bevare kloden vår, men det er nok en annen årsak til jordas undergang.

– SOLA blir vår skjebne. Ikke din og min, men generasjoner som lever på planeten om ca 5 millioner år vil kunne oppleve at kloden Tellus blir slukt av en stadig større og sterkere sol som sluker kloden vår.

– Det vil selvsagt bli slutten på alt liv, slik vi kjenner det i dag. Så fremst det ikke er funnet en ny teknologi som gjør det mulig for menneskeheten å flytte seg til andre beboelige planeter mange tusen lysår unna vår planet. Solas styrke øker, men det er veldig lenge til den er noen fare for oss, det er snakk om milliarder av år fram i tid.

Stjerne sluker planet (Foto: Illustrasjon: NASA)

Foto: NRK.no/ NASA.com

Astronomer har nettopp funnet første bevis for at en planet har blitt «spist opp» av stjernen sin, og det har gitt innsikt i Jordas uhyggelige fremtidsscenario.

Siden det vil gå så galt med vår klode en gang langt der framme, så kan vi jo gjøre det beste ut av det så lenge. Det er jo ingen grunn til å legge seg ned å grine av den grunn. Ikke ennå.

Mange vil kanskje synes det er en skremmende tanke at absolutt alt liv, alt som er på kloden som vi kjenner det, vil forsvinne.

Når man setter det i det tidsperspektiv, og prøver å forstå hvor lenge 5 milliarder år er, så vil det være de færreste som blir berørt av tanken.

– Med tanke på miljøtruslene, krigene, naturkatastrofene som vi opplever i moderne tid. Kan det godt hende at planeten Tellus er borte for lenge siden når det kommer til det punkt at den skulle blitt slukt av solen.

Det er en tanke som burde skremme vannet av de fleste…

Om ikke f.eks den røde planeten kan bli vårt neste hjem.

Kilde: NRK.no

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Plus-Size modell med kontrakt hos de største motehusene

Endelig ser det ut til at også Plus Size modeller blir tatt inn i varmen av de mest kjente og viktigste motehusene...

Eurovision Song Contest- Her er vinnermelodien!

Norge er blant favorittene, men 13 år etter Olsen brødrene er det på ny Danmark som er så stor favoritt...

Lukk