Om bare noen få millioner år er det sjanser for at menneskene må finne et annet sted å oppholde seg fordi sjansene øker for at at «Tellus», moder jord som vi alle kjenner som vår planet jorden, ikke er beboelig lengre.

Det jobbes på spreng med å gjøre utstyr, teknologi og mennesker i stand til å reise til den røde planeten Mars.

– Jorden ser ut til å ha oppstått gjennom en sammenklumping av ulike himmellegemer i solsystemets tidligste barndom, himmellegemer som i sin tur ble skapt av den samme gasskyen som ga opphav til resten av solsystemet.

– Det siste sammenstøtet av himmellegemer som skapte dagens jord resulterte samtidig i månens opprinnelse, da materiale fra kollisjonen sprutet ut fra den unge jorden og siden samlet seg i det som skulle bli månen. Det anslås at flere millioner meteoritter har skapt kratere med mer enn 1 km i diameter, mens jordas geologiske prosesser har slettet sporene og bare synlige 160 kratere er påvist.

– Jorden er ca 4,6 milliarder år gammel, men menneskene har vært på kloden bare noen få millioner år. Det vil si at det har vært mennesker på kloden i bare noen få % av klodens eksistens med «Det store smellet» eller The Big Bang, som sannsynligvis var starten på ALT.

– Det er ingen hemmelighet at kloden vår hadde hatt det langt bedre uten oss og vår moderne kultur som er en direkte fare for kloden, både på kort og lang sikt. Vi har allerede i lang tid forurenset, forgiftet og ødelagt mye av kloden med giftige gasser, oljeutslipp og tonnevis av KFK gasser som det ikke er mulig å rette opp igjen.

Isen på Nord- og Sydpolen er så godt som helt borte, og nesten alle eksperter mener dette er menneskeskapte miljøendringer.

Foreløpig greier vi å se for oss et paradis med grønne enger, fuglekvitter og frisk luft. Slik kloden ville sett ut, uten menneskene.

De lærde strides stadig sjeldnere om hvem som skapte kloden, om det er vår Herre som var svært kreativ og skapte kloden og menneskene og lot «Adam og Eva» få smake på livets herligheter. Eller om det var dette enorme smellet for svært lenge siden.

Stephen Hawking,  fysiker og matematiker fra universitet i Cambridge UK,  er en av verdens ledende på sitt felt. Og har forsket et helt liv på hvorfor vi lever på denne truede planeten, og hvordan det hele startet.

Og Hawking er ikke redd for å si sin mening uansett om det skaper debatt og diskusjon. Han påstår blant annet at det ikke var Gud som stod for skapelsen av vår jord og med det alt liv.

Det er også et tankekors at mannen med mest kunnskap om universet, påstår bastant at vår klode må erstattes på et gitt tidspunkt inn i framtiden.

Hvor skulle vi kunne flytte om 5 milliarder år, når kloden ikke lenger er beboelig?

Ikke vår bekymring, men menneskelignende skikkelser som har ansvaret her på jorden vil få den utfordringen. Stakkars folk er det nærliggende å si.

 

Vargas

 

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Oktoberfestival – Øl og digre pupper

Oktoberfestivalen i Tyskland går i fra 17.september til 3. oktober. Verdens største og mest stemningsfulle øl-festival! Her er det øl, lederhosen, kjolekledde...

Søker du lykken? Ikke sikkert det er så smart

                               CopyrightVidarKolstad.jpg Går du inn i...

Lukk