Endelig ruller den engelske fotballen igjen på ball-øya. En hel verden gleder seg til gigantenes liga, den eneste liga i verden med hele fem gullkandidater. Vi tror Chelsea er litt bedre enn sine argeste konkurrenter, også fordi de har en trener som vil vinne, litt mer enn de andre.

José Mourinho har frie tøyer på Stamford Bridge, han kan bruke mye av de 1,5 milliarder kronene han har solgt spillere for, til å forsterke laget ytterligere. Å spå om ligagullet før serien har begynt der alle lag fortsatt kan forsterke alle posisjoner på sine respektive lag; er neste umulig. Like fullt vil også denne sesongen i Premier League stå mellom de fem antatt største favorittene.

Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool og Chelsea. Ingen andre lag kan i realiteten vinne ligaen, i teorien ja, men det blir bare rent hypotetisk.

Vi vil gå gjennom de fem favorittene og fortelle litt mer om grunnlaget for hvorfor vi tror Premier League-trofeet blir løftet av José Mourinho og hans spillere. 

ARSENAL

Den lengst-sittende treneren i Premier League, Arsene Wenger, franskmannen som aldri klarer å kle på seg sin alt for store boblejakke, er utvilsomt en dyktig fotball-trener, men det har en tendens til å bli bare nesten for den godeste Wenger. Derfor smakte det nok fantastisk med et etterlengtet trofé da Arsenal tok FA-Cupen i mai.

De fleste klubber har en eller flere urokråker i troppen, i Arsenal er det utvilsomt Jack Wilshere. Har fått beskjed av sjefen om å stumpe røyken noe han slett ikke har planer om. På treningssamling i USA i sommer skal midtbanespilleren være sett med sneipen i munn ved flere anledninger. Tåpelig gjort.

Nye spillere inn for Arsenal er Alexis Sanchez, Mathieu Debuchy, Calum Chambers og David Ospina.  Bortsett fra Ospina, som neppe danker ut gode Szczesny i målet, vil samtlige av de nye spillerne går inn og forsterke Wengers lag. Allikevel tror vi de skal slite med å komme inn blant de fire beste denne sesongen.

Mulig forsvarsspilleren Joshua Guilavogi er på vei inn fra Atletico Madrid, men dette er ennå ikke bekreftet.

De som foreløpig har forlatt Emirates Stadium er Bacary Sagna, Zach Fagan, Thomas Eisfeld, Nicholas Yennaris. Thomas Vermaelen er på vei til Barcelona for £15 millioner.

MANCHESTER UNITED

Louis van Gaal har tatt over den vanskelige jobben etter David Moyes. En jobb det er svært sannsynlig han vil lykkes i, men som også kan ta noe tid. Vi tror den nederlandske treneren, som har svært lang erfaring på høyt nivå tar Manchester United til Champiosn League-plass. (topp 4) og at de allerede neste sesong vil kunne være med å sloss om ligagullet, men ikke i år.

Louis van Gaal har fått «åpent sjekkhefte» av styret på Old Trafford, noe som gjør at han kan i realiteten kan hente hvem som helst. Ryktene svirrer som aldri før, og Manchester United vil hente nye store navn før overgangsvinduet stenger. Angel Di Maria; som hadde et bra VM for Argentina, fra Real Madrid for £55 millioner er siste mann på rykteblokka. Arturo Vidal fra Juventus er et annet godt fotballnavn som stadig linkes sterkere til van Gaals nye tropp.

Foreløpig er det kun Luke Shaw og Ander Herrera som har signert for «nye» Manchester United, men van Gaal og de mektige herrene på «Theatre of Dreams» vil jobbe hardt og lenge for å få de riktige spillerne på plass før 31. august.  

Juan Cuadrado som hadde et strålende VM for Colombia er også en spiller som linkes sterkt til Manchester United, han spiller foreløpig for Fiorentina.  En rekke spillere har blitt solgt i van Gaals ryddesjau. Barmby, Byrne, Vidic, Ekangamene, Ferdinand, Rowley, Evra og Bebe har alle forlatt Manchester United.

Utvilsomt spennende tider på Old Trafford.

 

6177011399_257bb92feb.jpg

 

MANCHESTER CITY

Manuel Pellegrini trakk det lengste strået i forrige sesong og vant med en sterk avslutning på sesongen og hans lag blir ikke noe dårligere kommende sesong, heller tvert i mot. Derfor tror vi også Manchester City blir å regne med helt til slutt kommende sesong, Chelseas argeste konkurrent.

Årsaken er enkel, penger. Mye penger. Sjeikene som eier City er villig til å betale «sinnssyke summer» for den spilleren Pellegrini setter på ønskelista, så ender han foreløpig opp med Frank Lampard på korttidskontrakt, en liten genistrek? Mulig, Chelsea-legenden er ikke like god som han var, men har den rutinen som kan være helt avgjørende når det «brenner på dass» i viktige og avgjørende kamper.

– Manchester City kommer ikke til å tape mange kampene på Ethiad Stadium denne sesongen, om noen i det hele tatt. Pellegrini rår over en meget solid og stor stall, er ventet å kjøpe inn et par spillere til som kan gå inn og forsterke allerede et meget godt lag. Foreløpig er det Fernando fra Porto, Sagna fra Arsenal og Wilfredo Caballero fra Malaga som har signert for City i sommer.

Spillere som ikke lenger er med i Pellegrini’s planer er Henshall, Barry, Wabara og Jack Rodwll som alle har forlatt seriemesteren. Eliaquim Mangala (23) som spiller for Frankrike og Porto, skal være svært nær en overgang til Manchester City. Overgangssummen skal lyde på  £32 millioner.

Community Shield er årets første trofé som skal deles ut denne sesongen.

Det er en kamp mellom forrige sesongs FA-Cup vinner og ligamester. Noe som gir oss en riktig godbit. Arsenal møter Manchester City, en kamp vi tror Pellegrinis menn vinner på Wembley Stadium. Kampen spilles søndag 10. august.

 LIVERPOOL

Hva er Liverpool uten Luis Suarez? Det er det nok mange i Liverpool by og i verden forøvrig som spør seg. Dessverre er det noen spillere som gjør ukloke avgjørelser når det koker i toppen.

Noen påstår at det er nettopp det som gjør disse spillerne bedre enn de fleste andre, en sannhet det ikke er lett å forstå når handlingen går ut på å bite en motstander. Suarez er utvilsomt en meget god fotballspiller, men du verden for en tosk som ikke skjønner sitt eget beste. Vil bli husket for bittene; foran sine fantastiske scoringer av Liverpool-fansen.

Brendan Rodgers sitter trygt i sin Anfield-stol, men hvordan skal han klare å kopiere sølvplassen fra i fjor? Med halve Southampton? Neppe. Mange eksperter på engelsk fotball stiller et stort spørsmålstegn ved de til nå £85 millioner manageren har brukt. Adam Lallana, Emre Can Lazar Markovic, Dejan Lovren og Divock Origi.

Utvilsomt gode spillere, men klarer de å løfte Liverpool det lille ekstra hakket opp? Tvilsomt. Branda Rodgers’s menn skal spille en lang og tøff sesong itillegg være med i en enda tøffere Champions League-turnering, og de nasjonale Liga og FA-Cupene. Da kan faktisk Liverpool være det laget som vil falle igjennom denne sesongen.

Kaptein Steven Gerrard viste svakhetstegn på slutten av forrige sesong, han har blitt 34 år og kan være den som hemmer Liverpool foran å gjøre laget bedre, paradoksalt nok. I så fall blir Gerrard plassert på benken som en assistent til Rodgers, foran å bli vraket som spiller. Har Gerrard trent bra i sommer kan han selvsagt fortsatt være med som kaptein. En meget viktig spiller å ha i form for Liverpool om de skal lykkes i en meget lang og tøff sesong.

Gerrard har også valgt å trekke seg fra videre landslagsspill for England, nettopp for å ha fullt fokus for sitt elskede Liverpool. Også rundt Anfield forventes det flere kjøp, Mario Balotelli var linket til Liverpool, men er nå avkreftet av Rodgers.

Venstre backen Alberto Moreno fra Sevilla og høyre backen Javier Mancuillo fra Atlético Madrid er to navn som fortsatt står på blokka til trener Rodgers. Spillere som ikke lenger har noe Liverool-drakt med gyldig nummer på ryggen er, Pepe Reina, Jakub Sokolik, Adam Morgan, Luis Suarez og Conor Coady.

CHELSEA

Didier Drogba er tilbake på «bora». En spiller som fikk motstandere til å pisse i buksa sist gang han hadde blå drakt i London. Nå er han to år eldre, men har fortsatt mye fotball i seg. Spissen kom på free transfer fra tyrkiske Galatasaray og vil helt sikkert gjøre seg bemerket på godt og vondt sammen med sine lagkamerater Chelsea på ny.

En spiller som er svært populær hos supporterne, mye pga at det var han som avgjorde Champions League-finalen til Chelseas fordel mot Bayern München i 2011/2012 sesongen med sin scoring i straffespark-konkurransen.

Chelsea har foreløpig solgt spillere for store summer, men også fått inn for nær £50 millioner. Mario Pasalic, Diego Costa, Filipe Luis, Chec Fabregas og nevnte Didier Drogba.

Mourinho holder kortene tett til brystet, men er en mester i å lykkes med å få de spillerne han ønsker seg, kanskje bortsett fra Wayne Rooney som han ønsket å signere før forrige sesong tok til. Fortsatt er det tid for nye spillere å komme inn for å dele garderobe med John Terry og Co.

7 spillere har foreløpig forlatt Chelsea i sommer: Ashley Cole, Sam Hutchinson, Demba Ba, Frank Lampard, Patrick van Aanholt, Romelu Lukaku og Billy Clifford.

Mange ble overrasket over at legenden Frank Lampard, med en (IQ på 150) ikke fikk fornyet tillit av Mourinho, men enda flere ble overrasket over midtbanespillerens valg av ny klubb, han har signert for New York FC, men er på lån hos Chelseas rival- Manchester City.

Chelsea har Roman Abramovich’s penger og de har José Mourinho, en oppskrift som har gitt to liga-trofeer for London-klubben tidligere og vil gjøre det igjen. Viktigheten av å ha en erfaren, klok, myndig og taktisk sterk trener på sidelinja, og som som gjør de riktige valgene i riktig øyeblikk er helt avgjørende for å lykkes.

Chelsea har den beste, derfor vil de nok en gang lykkes også. Mourinho har tapt 1 kamp  av sine siste 79 som sjef for Chelsea på Stamford Bridge, det var mot Sunderland i april i år. En imponerende statistikk.

– Portugiseren har en viss press på seg for å levere denne sesongen, men som han har sagt en rekke ganger – bare på den måten José Mourinho kan si det, han elsker det presset og det er da han leverer best. Han er også kjent for å levere oppsiktsvekkende kommentarer og er allerede en legende i engelsk fotball, elsket og hatet av fotballfans, spillere, journalister og dommere.

«The Only One».

Fotball handler om intelligens, José Mourinho har det største egoet, men er også den mest intelligente treneren i England.

Derfor vinner Chelsea!

 

Foto: Flickr/Blog Gallery

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hundedrapet- Norske bønder er noe dritt!

Norges tøffeste mann, Lars Monsen er i harnisk over hundedrapet, akkurat som de aller fleste andre som vet å sette...

Wolves vil bite fra seg i Championship!

Endelig starter den engelske fotballen igjen med en ny sesong, for alle som elsker engelsk fotball er perioden mellom en ferdig-...

Lukk