José Mourinho har privatsjåfør. Manchester United er blant de aller største fotball-lagene i verden, noen mener det aller største. I omsetning er “the Red devils” absolutt med i toppen av de som tjener mest penger.

Onde tunger mener å vite at det er av gamle trofeer og tidligere suksess med Ferguson, som har gjort Manchester United til et av Englands viktigste institusjoner, men hva med framtiden?

Stadig færre tror det er José Mourinho som tar det tidligere så suverene Premier League-laget opp til nye høyder. Å være god på å tjene penger, er ikke forenelig med å være best sportslig. Det begynner faktisk å bli en stund siden – Manchester United vant et viktig trofé, sett bort i fra Europa League, som var en ren triumf, og som gav Mourinhos lag en meget viktig plass i Champions League.

Men, det er endel å pirke på og særlig i ligaen er av avstanden til naboen Manchester City, alt for stor. Manchester United scorer for lite mål, skaper for få sjanser og avgir alt for mange poeng mot antatt svakere motstand, også hjemme.

José Mourinho har privatsjåfør ...
Foto: (Ben Furst/Mercury Press)

Mot Newcastle, på ærverdige St. James’ Park – hvor det fortsatt er årelange køer for å få sesongkort, femtifemtusen på alle hjemmekamper, uansett motstander, ble det tap for Manchester United. Mulig ikke fortjent, men tap er tap – åkke som. José Mourinho  var rolig etter kampen, merkelig rolig for å være ham. Påstår at han burde få bestemannsprisen for god oppførsel.

We could’ve been here for 10 hours and not scored

José Mourinho – BBC Sport

Manchester United var blant favorittene før sesongstart, kanskje sammen med suverene Manchester City, men å være 16 poeng bak, etter 27 kamper er for mye. For fansen, som ikke er tilfreds med verken spill, sjanser eller resultater – er det langt verre at Liverpool kommer som et lokomotiv rett bak, det samme gjør for så vidt Tottenham.

I desember ble det spilt viktige kamper, som skulle vinnes, hvor det skulle settes press på Pep Guardiola og Manchester City. I stedet ble det uavgjort mot Leicester borte, men enda verre – Southampton og Burnley hjemme. Det holder åpenbart ikke når målsetningen for årets sesong var seriegull. Det går til Manchester City, med United som vitner.

José Mourinho har privatsjåfør …

Januar begynte bra med tre fine seire; men tapet mot Tottenham på Deadline Day, var så graverende og hadde så svakt spill gjennom hele kampen, at til og med garvede eksperter begynte å klø seg i skjegget. Zlatan kommer neppe tilbake, og Lukaku framstår som svimmel. Alexis Sanchez har foreløpig ikke funnet seg til rette for sin nye arbeidsgiver.

I det siste har Lingard vært god med sine 7 mål. Lukaku er fortsatt toppscorer med 12 mål, men scoret de fleste målene i starten av sesongen. Martial har 9 mål og noen av fansen har nok lagt merke til at Wayne Rooney har 10 mål for Everton. En Zlatan i form er det Manchester United har savnet, eller enn annen ‘lirare’ for den del.

Det faktum at Manchester United ikke spiller seriekamp før 25. februar kan være en fordel. Problemet er at det kommer kun viktige kamper før det også. Huddersfield borte i FA-cupen og Sevilla i Champions League.

Med de summene manageren har fått til rådighet som sjef på Old Trafford, er det nesten merkelig at ikke laget henger bedre sammen, enn det som er vist den siste tiden. José Mourinho skal inn i sin aller verste sesong, historisk sett er det den tredje. Det er da alt begynner å rakne for portugiseren. Alt er avhengig av å holde seg blant de fire beste i Premier League og komme lengst mulig i Champions League. Vi makter ikke å se for oss noen trofeer denne sesongen.

Sett i lys av José Mourinhos merittliste, burde den tidligere Chelsea, Inter og Real Madrid-manageren ha forutsetningen for å lykkes i Manchester United. Dessverre ser det ut til at tiden begynner å renne ut for tidens mest omtalte manager.

Kanskje ikke så rart “The Special One“, må ha privatsjåfør til og fra treningene på Carrington-feltet? Med en årslønn på én kvart milliard i året – har man råd til det meste …

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva betyr Valentines Day for deg?

Hva betyr Valentines Day for deg? Vi nordmenn har blitt tvunget til å ta amerikanske særegne datoer til oss, enten...

Lukk