Store nedbørmengder og kraftig vind er det som preger værmeldingene det siste døgnet før julaften. Temperaturen minner om en tidlig vårdag, men det er altså vinter. Det ser ut til å bli opp mot 10 varmegrader i hele Sør Norge gjennom jula. 

– Med mye nedbør og opp mot sterk storm i kastene skal man være på vakt når den største vinterstormen slår inn over Sør og Øst-Norge i dag og i dagene som kommer. Også store deler av Sør-Sverige vil merke dette ekstremværet. Stormflo har allerede skapt store problemer for private og bedrifter langs kysten.

Dette været har alt.

Regn, sludd i fjellet,og tordenbyger i desember faktisk. På Sør- og Østlandet vil det bli storm og vindkast opp i mot 50 sekundmeter. Det er meldt bølgehøyder på 6- 8 meter i ytre Oslofjord. Nesten samtlige fergeavganger er innstilt. Noen nordmenn kan bli værefaste og rett og slett ikke komme hjem til jul.

Mange har opplevd å få taket revet av, garasjer som har forsvunnet og trær som har falt ned på veiene. Store lagerbygg har også flere steder allerede fått merke de enorme kreftene i denne stormen da takene har regelrett blåst av.

Jula 2013 er den som blir best husket for den som blåste bort.

Vi får en våt og forblåst jul.

– Om du skal hjem til jul bør du kaste deg i bilen eller på toget og håpe på det beste. Uværet er på vei og i følge Storm.no er det den sterkeste stormen så langt denne vinteren. Uværet vil utvilsomt skape problemer på vei, bane og til sjøs.  Stormen ser også ut til å kunne vare langt inn i romjula.

– Hva gjør du om strømmen går på selveste julaften? Da er gode råd dyre. Har man en god vedovn kan man varme mat, men det blir verre med å få ferdig ribba eller pinnekjøttet. Da har du kanskje servert suppe eller speilegg på julaften for første, og forhåpentligvis siste gang.

Er du heldig og smart kan du kanskje ha et nødaggregat stående, i så fall vil nok dine ti nærmeste naboer også spørre om hjelp med sin julemiddag.

Været er det ikke så mye man kan få gjort med, men nordmenn elsker å snakke og skrive om det. Kan kanskje ha noe med det faktum at vi her på berget har så mye av det. Vi i Sør har nok lettere for å klage på være enn de i Nord, men denne stormen som nå er på vei ville ha skapt rabalder og overskrifter nordpå også.

Her er det lurt å holde på hatten, eller la hatten ligge hjemme.

Foto: Creative Commons/ Storm.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nakenbilder på nett- Foreldre naive med de unges forhold til Internett

Din datter er villig til å strekke seg langt for å få oppmerksomhet. Det gjør hun best via sosiale medier....

Suarez med ny kontrakt- ukelønn 1.7 millioner kroner!

http://www.youtube.com/watch?v=uFqCMRS-umc Luis Suarez (26) skrev nylig under en ny og forbedret kontrakt med Liverpool. Det gir han en ukelønn på...

Lukk