Som de fleste vet, er julebordet et arrangement på arbeidsgiverens regning, der arbeidstakerne representerer bedriften man er ansatt i. Det betyr at man skal oppføre seg deretter og ikke tro at man kan gjøre som man vil, bli dritings og klå vilt. Julebordet kan være en felle!

Da mener vi ikke bare mannfolk, men også kvinnfolk, som kan bli utrolig pinlig dritings – på julebordet. Dessverre er det mange som angrer at de tror på årets julebord, fordi de ikke klarte å styre inntaket.

Lest? 10 grunner til at partneren er uto …

Mange ødelegger for seg selv og faktisk går så langt at man blir degradert eller får sparken – fordi man har oppført uakseptabelt på julebordet.

Et julebord skal være gøy og man skal spise og drikke det som frister, men det er forskjellige grader av kos og hygge. Man må ikke på død og liv klemme innpå med begge hender – for at kvelden skal bli hyggelig. Om du må det, er det du som er problemet.

Lest? Slik får du råd til julen!

Om julebordet har blitt en felle, og alt går til helvete for din del, er ofte for mye alkohol med i bildet – sørg derfor at du ligger unna spriten, så slipper du pinlige hendelser, der du skjeller ut sjefen, eller klår på partnere eller kolleger du normalt ikke engang har tort å snakke med, tidligere.

Et julebord for nordmenn er i kanskje for stor grad forbundet med fyll framfor noe annet – er det ikke på tide å endre rennesteins holdningene? Vise at man faktisk kan oppføre seg som folk uten å spy i desserten?

Julebordet kan være en felle!

Om du har planer om å klå på julebordet? Er det kanskje smart å tenke seg godt om. En gang i året er det nemlig hakket lettere å gå lengre enn planlagt, ofte på bekostning av andre.

Julebordet kan være en felle!

Når alkoholen går inn, kan vettet gå ut. Du ønsker å legge an på den kollegaen du har best øye til, enda han er i et forhold.

Eller du ønsker kanskje å gjøre et forsøk på å bli bedre kjent med den nye single skjønnheten i resepsjonen. Er du helt sikker på at hun ønsker å bli bedre kjent med deg? Er det ikke litt typisk nok å ikke få med seg de tre siste timene av festen?

Lest: Uforpliktet sex? Med hvem?

Legger du planer om å klå på julebordet, og gjennomfører disse kan det føre til at det er det siste du gjør som arbeidstaker her. Mange bedrifter har faktisk innført nulltoleranse for tafsing. Det er noe å tenke på.

NHO, Næringslivets hovedorganisasjon går langt i å påpeke en anbefaling for små, mellomstore og større bedrifter. Ta en prat om den mye omtalte #metoo-kampanjen, i forkant av julebordet, nettopp for å unngå pinlige situasjoner – som kan føre til avskjedigelser.

Hos dagligvarekjeden KIWI, er det tegnet ned i arbeidsreglementet, at uønsket adferd, kan føre til oppsigelse. Kjeden arrangerer intet mindre enn 655 forskjellige julebord i desember, da må det finnes retningslinjer for hva som er ønsket- og uønsket adferd.

Mange arbeidstakere gleder seg lenge til årets viktigste fest. Dessverre kan denne festen lett utarte seg, om det ikke foregår i minnelighet.

Dropper man drinkene i baren, kan mye være gjort. Å holde seg til vin og eller øl, og gå over til mineralvann ved midnatt – kan man ha spart seg selv og kanskje andre for mye ubehag.

Julebordet kan være en felle!

Julebordsesongen er i full gang. Er du den typen som skal sette sjefen på plass eller sloss med de kollegene du har hatt i vrangstrupen gjennom hele året, helt siden forrige julebord?

Ingen er trygge på julebordet, det er blant annet her svært mange forhold tar slutt, grunnet utroskap, men også oppsigelser fordi man har bommet fullstendig og gått i fella, og blitt uspiselig.

Noen ganger er det lettere sagt enn gjort, å oppføre seg slik det sømmer seg, all den tid mye alkohol er tilgjengelig, og ofte mye av det gratis. Det kan være vanskelig å takle for mange nordmenn. Da er det lett å miste kontrollen over inntaket.

For at festen skal bli hyggelig, gi av deg selv og vær en del av midtpunktet –ikke sitte og sture. Denne festen har du jo gledet deg til helt siden i fjor, eller husker du kanskje ikke så mye av det?

Du var for full i fjor også? Lurt i fella?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær vil ha Braut Haaland!

Norge heteste navn, uansett idrett, før vintersporten tar de fleste overskriftene denne vinteren er Erling Braut Haaland (19). Ingen ringere...

Lukk