Julebord er en norsk tradisjon vi liker å holde i hevd. Noen liker å gå på julebord så ofte som mulig og har dette som årets absolutte høydepunkt. Andre gjør hva som helst for å slippe å pynte seg, gå på fest sammen med de samme folkene man jobber med hver eneste arbeidsdag året gjennom, for så å stå i lang og kald taxikø midt på natten. 

De aller fleste bedrifter med litt respekt for sine ansatte tilbyr en eller annet form for juletilstelning.

Beløpet kan komme opp i betydelige summer om det er mange ansatte. Det er heller ikke helt uvanlig at også de respektive blir bedt med på julebordet.

Ofte er det dessverre forbundet en del fyll og bråk med norske tradisjonsrike julebord.

Det er også en tradisjon å stille sjefen til veggs, han eller hun bør få vite ALT hva som har bygd seg opp av sladder, hvem som har et hemmelig forhold til hvem på arbeidsplassen, og ikke minst mange av de ansattes store personlige problemer.

En sjef er en sjef på godt og vondt, og det er noe en sjef må gjennom. Når alkoholen går inn kommer sannheten fram, den er det mange som vil dele med fler.

Det er blitt en tradisjon for noen bedrifter å droppe julebordet, og heller gi den samme summen som den kostnad julebordet ville blitt. Til en lokal forening eller andre som trenger penger i en vanskelig tid.

– De fleste større byer har et «Åpent Hus», et samlingssted for uteliggere, narkomane og andre vanskeligstilte mennesker som har lite eller ingenting. De som arrangerer middager og innsamlinger for de svakeste, trenger all den støtte de kan få. Derfor er det flott at mellomstore og større bedrifter kan gi en hjelpende hånd.

Vi andre som har både penger, mat og jobb fester nok gjennom et helt år, og kan avse julebordets verdi til de som trenger det mer enn oss.

Er du enig eller mener du at årets julebord er en viktig sosial «happening» som bør holdes i hevd?

Noen bedrifter sliter økonomisk, de har kanskje permittert eller måtte sagt opp deler av staben, da passer det dårlig med julebord til mange tusen kroner for de ansatte som er igjen i bedriften, etter min mening.

En fest bør være innenfor de rammer som er satt av ledelsen i bedriften, at julebordet blir avlyst eller «gitt bort» tyder på en ledelse som gjør jobben sin og tar kloke og riktige valg.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kvinners sex-fantasier overgår mannens

Kvinner fantaserer mye om sex, og de fantasiene går langt ut på hva mannen drømmer og fantaserer om. Kvinnen er...

Projektor i verdensklasse er norsk

Projectiondesign har produsert projektorer i 3D utgave i lang tid- Og i tillegg er dette firma i Norge. Når det kommer til norske firmaer så...

Lukk