Julebordsesongen er i gang – Ligger du med sjefen? Alle vet at det er store sjanser for å dumme seg ut når man skal på julebord. For mye alkohol på kort tid er ofte en medvirkende årsak.

Man skal rekke å pynte seg, varme opp litt før man møter opp, flørte, spise og drikke samtidig som man skal gjøre en god figur med gode kolleger.

Ofte går det galt underveis. Dessverre. Man har ofte en plan på forhånd, men den slår ofte feil. Hvorfor er nordmenn eksperter på å dumme seg ut på årets viktigste fest?

Hvilken avtale har du med partneren eller kjæresten din? Knull hvem du vil, bare ikke ta med vedkommende hjem? De færreste ønsker at den man deler pute med, skal «ha seg med» noen andre – verken på julebordet eller ellers.

Dessverre er det nettopp på julebordet man finner ut at man skal ha sex med en kollega, eller enda verre – sjefen.

Noe du kan komme til angre veldig på. Tenk deg om allerede i dag. Er det verdt det? Kjæresten får sannsynligvis vite om det.

Julebordsesongen er i gang – Ligger du med sjefen?

Fylla har skylda, men er det ikke for lett å bruke den som direkte unnskyldning for at du ikke kommer deg helt hjem etter festen. Men havner på nachspiel sammen med kollegaene, eller til og med folk du ikke kjenner?

Er det ikke for lett å bruke fylla som unnskyldning for å drite seg ut foran sjefen – eller bruke fylla som unnskyldning for å legge seg etter sjefen?

Skal du opptre korrekt på julebordet, bør du legge på minne at man representerer bedriften man er ansatt i, før, under og etter festen også. Ofte er det arbeidsgiveren som betaler hele gildet. Da bør du som ansatt vise respekt for kolleger og sjefer.

Noen ganger er det vanskeligere sagt enn gjort all den tid mye alkohol er tilgjengelig, ofte er det også gratis. Det kan være vanskelig å takle for mange nordmenn. Da er det lett å miste kontrollen over inntaket.

For at festen skal bli hyggelig, gi av deg selv og vær en del av midtpunktet – ikke sitte og sture. Denne festen har du jo gledet deg til helt siden i fjor, eller husker du kanskje ikke så mye av det?

Selvsagt skal man både le, feste, danse, flørte og nyte alkohol på julebordet – det er jo tross alt det det handler om. Men som sagt, det er stor forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hodet. Her er noen gode råd, så du slipper å møte opp på jobb på mandag – full av anger og usikkerhet.

  • Drikk vann i mellom drinkene
  • Spis noe før du dra på fest
  • Avtal med andre du stoler på, om dere drar videre, at dere passer på hverandre
  • Kle deg godt, og avtal å bli hentet i tide
  • Slutt med spriten ved midnatt
  • Ikke gå lengre enn å flørte, ligg unna kranglefantene
  • Vær hyggelig og prat med mange, ikke bare få
  • Merker du at du begynner å bli full, få en tur rundt nabolaget
  • Ikke sovne ute

Og for all del, ikke ligg med sjefen eller sjefens kjæreste – det vil føre eller siden ende med trøbbel og kanskje sparken.

God fornøyelse!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
ADELE- mest solgte artist gjennom tidene, forståelig nok!

ADELE- mest solgte artist gjennom tidene, forståelig nok! Siden 22. oktober i år har Adeles "Hello" blitt spilt nær 395...

Romanen Mildred er utsolgt – Foreløpig!

Romanen Mildred er utsolgt - Foreløpig! Kjære lesere, kjære skrivere og kjære kunder. Det er med tungt hjerte jeg må...

Lukk