Julebudskapet som forsvant. Hvorfor feirer vi jul igjen? Du er ikke helt sikker du heller nei? Det må vel være fordi handelstanden i Norge skal tjene mest mulig? Julevarene har allerede vært tilgjengelig i flere uker, ikke alle, men noen.

Flere kommer fram i hyllene dag for dag. All dritten de ikke fikk lurt på oss i fjor. 

Visst du at nordmenn skal svi av 55.000.000.000 kroner på julehandel i desember? 55 milliarder kroner er mye penger.

Særlig med tanke på at mye av dette er faktisk julegaver til norske barn. Julegaver mange barn ikke gidder å pakke opp fordi de får for mange. Det er selvsagt ikke barnas skyld, men nevrotiske foreldre som er livredde for at egne barn skal få færre julegaver enn vennene sine.

Hysteriske foreldre kjøper seg til grunne på kredittkort de ikke makter å betale, før neste jul. Barna må jo få julegaver må vite. Selvsagt bør de få en gave eller to, men ikke femti, seksti eller sytti.

Hva får man for 55 milliarder kroner nå for tiden?

Julebudskapet som forsvant ...
jeennoh via Compfight

Julebudskapet som forsvant …

Noen påstår at julen bør endres til desemberfest, fordi det er så mange i dette landet som ikke har noe forhold til verken jula eller han det hele startet med, for drøye to tusen år siden. Jesus. Skal norske juletradisjoner endres til desemberfest, lysfest e.l fordi Norge har flere flyktninger?

Hva med våre egne tradisjoner, bør ikke de holdes i hevd, fordi det er slik vi er vant til å ha det? Nordmenn er jo oppfostret på tradisjoner, vi bare elsker det trygge, det vi er vant til å gjøre på samme tid hvert eneste år.

Flyktningene som skal bo i Norge bør vel strengt tatt lære seg våre tradisjoner, all den tid de skal oppholde seg i dette landet. Er du ikke enig? Vi vil gjerne beholde våre tradisjoner. Det er derfor vi har dem. Disse merkelige tradisjonene, som f.eks å dra halve skauen inn i stua, en ukes tid.

Det er derfor vi drar campingvogna til Danmark, til samme campingplass, hver eneste sommer. Reiser til Syden, bor på samme hotell og spiser på de samme restaurantene, sammen med de samme vennene.

Plastjuletreet (stadig fler gidder ikke barnåler på gulvet) på loftet blir dratt fram til samme tid som i fjor, fortsatt med den samme pynten. Forskjellen er at vi alle er et år eldre og gavene enda litt fler. Tradisjonene er vi villig til å gå i krigen for å beholde. Det er endel av den norske folkesjela.

Man får så fryktelig mye for 55 milliarder kroner.

2. juledag ser vi på nyhetene, hvert eneste år, fra befolkningen på Manilla og andre steder i Asia, som har pisket seg til blods for å føle Jesu lidelse. Ikke alle, men noen. 1. juledag danser bildene fra skjermen. Kongen, Dronningen og resten av kongefamilien har vært på gudstjeneste i Holmenkollen kapell.

Og julaften, som aldri blir den samme for en eneste sjel i dette landet, om ikke en svarthvit film sendes som forventet, om en fyllik som serverer diverse mat og drikke til ei blind gammel kjerring – begge har vært stein dau i mer enn tjue år. Tradisjoner!

Handelstanden i Norge fortjener sikkert all mulig omsetning for å beholde norske arbeidsplasser og overskudd til aksjonærene. Hadde politikerne tatt handelslekkasjen til Sverige på alvor, ville omsetningen i desember måned vært på veldig mye mer.

Vi henter ribbe, Akevitt, tobakk og bacon for femten milliarder kroner i året. Mye penger som kunne ha vært omsatt i norske butikker om avgiftene gikk ned ytterligere. Statsbudsjettet en tradisjon så god som noen.

Snart får du TV-skjermen full av dårlig TV-reklame, der tradisjonsrike julesanger er satt sammen med tilbud fra Jula, billige el. artikler fra Lefdal og nesten gratis julebrus fra REMA. Nisser som skal få deg i den riktige julestemningen, enda du ikke har pakket vekk bikinien fra sommerens Sydentur ennå.

Jesus ville ha vrengt sjela si for menneskenes dårskap, higen etter materielle orgasmer og forlystelse, om han stakk innom Norge denne jula.

Er du en smart mor eller far; kjøp færre gaver, bruk mindre penger på ting dere egentlig ikke trenger, og legg vekk smarttelefonen og vær heller sammen med barna. På ordentlig.

God kjøpefest.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Marco Silva til Wolves for å erstatte Zenga?

I engelsk fotball blir man sjelden lenge i jobben som manager, om resultatene uteblir. Marco Silva til Wolves for å...

Lukk