* På Filippinene er så mange som 100.000 mennesker hjemløse, 1000 døde og 500 er fortsatt savnet etter enorme flom-ødeleggelser etter orkanen «Washi».

* I Kasakhstan skal flere titalls mennesker være drept under demonstrasjoner for 20- års dagen for at landet erklærte seg uavhengig fra Sovjetunionen. Lokale bloggere melder via «Russia today» at så mange som 70 mennesker kan være drept.

*  Bildet preger avisoverskriftene i egyptiske medier søndag og går nå verden rundt som en illustrasjon på hvordan det egyptiske militærregimet brutalt slår ned på demonstranter. 10 mennesker skal være drept de siste dagene, mange hundre såret.

En egyptisk demonstrant blir fjernet fra Kairos gater Foto: Reuters

* Mange hundre flyktninger skal ha druknet i Indonesia, på Østkysten av Java skal en båt med 380 mennesker ombord ha sunket. De fleste er savnet. 76 skal være reddet.

* Minst 15 passasjerer omkom da sjåføren mistet kontrollen og bussen styrtet utfor en 400 meters skrent i Nepal natt til søndag.

* Oljeplattformen «Kolskaya» veltet og sank i Okhotshavet nylig, 67 er savnet, 14 ble reddet. Plattformen ble slept av en slepebåt i 17 minusgrader og sterk vind.

* Tar man med alle land som ikke kan brødfø egne borgere i mange afrikanske land. Samt alle væpnede konflikter på flere kontinent så er det egentlig litt ubehagelig og meningsløst å synge «Deilig er Jorden».

– Mulig det er riktig å distansere seg noe fra virkeligheten, ellers blir det neste umulig å «feire» jul etter min mening. Man må prøve å danne seg et bilde av at man gjør så godt man kan for andre, sine egne og seg selv. Det gjør man egentlig best med å være sammen, spesielt i julen.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JlyQsiQzEcY[/youtube]

Ulykker, naturkatastrofer, krig, sult, vold og terror skjer over alt på kloden enten det er jul eller ikke. Vi i Norge har godt av å tenke på de som ikke har det like bra som oss.

TV2s «Artistgalla» beviste at vi gjør det i stor grad. Allikevel er den summen lille Norge samler inn,  bare en dråpe i havet om man ser hvor mye nød det er over alt.

Bare på Filippinene alene er det behov for det meste.

Ødelagte veier og hus, enorme vannmengder over alt gjør redningsarbeidet svært krevende. Røde kors i området melder om uvirkelige ødeleggelser i følge Aftenposten.no

Du har fortsatt muligheter til å hjelpe de som ikke har noe som helst.

Støtt Røde Kors, så har du en litt bedre følelse når du har tatt den siste ribbebiten på julaften og må åpne knappen i buksa som er alt for trang.

http://www.rodekors.no/

Vargas

Kilde

Aftenposten.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bør media droppe «Terrorsaken» i julen?

  Det er noen måneder siden Norge ble forandret fra rolig felleferie-modus til et land i bunnløs sorg og fortvilelse...

Foreldre dropper aldersgrensen på spill til barna

  Mange foreldre vil at barna skal få det de ønsker seg. 10 åringen ønsker seg det de andre guttene...

Lukk