Julegavehandel på kreditt? Du kjenner panikken komme, budsjettet holder ikke, pengene holder ikke til mer enn halvparten av alle jule-innkjøpene, og du er på langt nær ferdig med innkjøp av julegaver. Hva gjør du da?

Å handle til jul på kreditt, kan bli en dyrekjøpt erfaring, men ikke nødvendigvis. Handler du til jul på et kredittkort med 50 til 60 dagers kreditt, kan du altså betale gildet langt inn i det nye året, du får dermed tid til å planlegge, men det er en hake. Da bør du ha råd til å betale hele beløpet innen fristen, ellers begynner rentene å løpe – da kan det bli dyrt likevel. 

Lest: På tide å begrense julegavebudsjettet?

Tenk å være så blakk at man ikke får muligheten til å glede de som betyr mest, barn som kanskje har enorme forventninger til julen, som hører andre fortelle hva de har skrevet på ønskelisten, gaver som du på ingen måte har råd til å kunne kjøpe? Verken nå eller i umiddelbar framtid. Surt?

Julegavehandel på kreditt?

Siden du er så smart å besøker denne bloggen, skal du få ti gode råd og tips, som gjør at du kan møte julefeiringen med litt tykkere lommebok – allerede julen 2018.

 Julegavehandel på kreditt?

  • Legg ut alt du ikke bruker til salgs på FINN – rydd kjeller loft og barnerom – selg alt
  • Begrense matbudsjettet til et minimum i ukene før jul 
  • Ta kontakt med banken – utsett neste avdrag, eller betal kun renter på boliglånet
  • Bestill julegaver på nett og spar penger – pass på å toll-satsene
  • Gjør store matinnkjøp, hold deg til listen – ikke kjøp mer mat enn nødvendig
  • Gi julegaver etter lommeboka – ikke etter samvittigheten
  • Klærne som ble brukt  fjor kan være bra nok i år også – ikke kjøp nytt om du ikke må
  • Sett opp et budsjett for hele julen inkludert mat, klær og gaver – hold deg til budsjett
  • Forsøk å senke egne og andres krav til julegavene – ingen må ikke ha dyre gaver
  • Refinansiere alle små lån til ett stort og du kan spare mye penger

Hva du har råd til å bruke på julen 2018, kommer an på inntekt og utgifter i forkant av julen. Julen kan komme som julaften på kjerringa, nemlig veldig overraskende. Du har visst det ganske lenge, at det blir jul i år også. Da er en langsiktig økonomisk plan, den aller beste måten å møte julen og forbruket på. 

Om du hadde begynt å kjøpe julegaver i august, som vi anbefalte deg, ville du ha brukt flere måneder på å gjøre innkjøp, som hadde gjort budsjettet langt hyggeligere. Må du begynne å handle alt nå – fire uker før jul, vil det bli betydelig vanskeligere og dyrere, på én eller to inntekter. 

Å gjøre julen hyggelig og stemningsfull, handler sjeldent om mye penger, det er mennesker som er menneskers glede. Da betyr det egentlig lite – hva som er under juletreet. 

Ta vare på de du er glad i, særlig de som sitter lenge alene i julen. Juleglede er samhold og kjærlighet. Da bør det spille mindre rolle hvor mye penger man bruker på julen, fordi ingen er tjent med å være blakke i store deler av 2019, grunnet julen 2018.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nye Lion King vil ta pusten fra deg …

Nye Lion King vil ta pusten fra deg. De fleste som har sett klassikeren 'Lion King', den originalen som kom i...

Lukk