Julegavene bør du bestille nå! Stadig flere nordmenn er prisbevisste nok til å bestille julegavene på nettet. Og antall millioner kroner, som omsettes av varer som sendes i posten via forskjellige nettbutikker verden over, stiger stadig. 

Nordmenn bruker som kjent 10.000 kr i gjennomsnitt, på hver eneste gave – til de nærmeste. Julegavene bør du bestille nå!

Internett

Men det er flere ting du bør være klar over når du kjøper varer på internett. Sikkerhet, lønnsomhet, frakt, pris og leveringstid er noe av det du bør sjekke ut. Husk også at det er moms på varer som overstiger 350 kroner, og på klær må du vite at du også må betale toll.

Julegavene bør du bestille nå!

Mer konkret fra Tolldirektoratet:

Dette må du betale når du handler på nett:

  • Merverdiavgift: Hvis sendingen har en verdi på 350 kroner eller mer inkludert frakt og forsikringskostnader, skal du betale merverdiavgift (moms, MVA) på 25 prosent (15 prosent på mat og alkoholfri drikke). Du skal betale merverdiavgift selv om varen er tollfri. Slik regner du ut merverdiavgiften.
  • Toll: De fleste varer har ikke toll. Forenklet sagt er det bare toll på klær og matvarer. Tollsatsen kan variere ut fra type produkt og hvor varen er laget. Importkalkulatoren gir deg svar på hvilken tollsats det er på en god del klær.
  • Pris for fortolling: Den som frakter varen (i de fleste tilfeller Posten) tar seg som regel betalt for fortollingsjobben. Dette er ikke et gebyr til Tolletaten, men en betaling fraktselskapet tar.

Du må betale avgifter for varen uavhengig av om du kjøper den ny eller brukt. Julegavene bør du bestille nå!

Selvsagt finnes det gode kjøp og tilbud på varer som passer perfekt under juletreet, men det er via nettet du kan finne de beste og billigste julegavene – som sendes rett hjem til deg. Tenk på alle fordelene med å slippe å jage rundt i overfylte handlesenter med dødsslitne mødre, med grinete unger på slep som roper av full hals: “Jeg vil ha, jeg vil ha, jeg vil ha!”

Gleden ved å gi

Du sitter med Mac-en på fanget, med noe rødt i glasset, med god lyd fra høyttalerne og bestiller de rette gavene til de som fortjener det, uten kjas og mas. For mange stemmer faktisk mottoet, at den største gleden er å kunne gi.

Overraskelsesmomentet ved å gi en flott gaven til en helt spesiell venn, kjæreste, forelder, søsken, eller et barn du setter ekstra pris på er alltid hyggelig. Særlig for den som mottar gaven. Julen handler som kjent om tradisjoner, og hos oss har alle barn alltid fått lov til å åpne en gave tidlig på formiddagen.

I all hovedsak for å ha noe finne på og leke med før resten av gavene åpnes, men det er ikke alltid like vellykket. Det trigger jo barnesinnet – at det finnes masse andre og kanskje bedre gaver under treet. Da kan det bli lenge å vente.

Husk at tiden flyr, julen kan komme overraskende på noen og enhver. Derfor bør du tenke spesielt på leveringstiden, og bestille dine gaver allerede nå. Med et riktig kredittkort, kan du bestille i dag, og betale på nyåret. Vips, er julegave-budsjettet i havn i år også.

Det er nemlig oftest penger å spare. Bensinen er ca 16-17 kroner literen, og de fleste seriøse nettbutikkene opererer med gratis frakt. Enda en god grunn til å bestille julegavene, rett fra nettet.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Regjeringen lukker øynene for barna

Regjeringen lukker øynene for barna. Hun kom på skolen med synlige blåmerker, uten mat og i møkkete klær. Usikkerheten, angsten...

Lukk