Julegavene du bør unngå. Du er kanskje ferdig med julegavene allerede du? Ikke? Nei, da er du nok blant flertallet. De aller fleste begynner ikke med julegaveinnkjøpene før medio desember.

Noe som kan bety at du får det hektisk, fordi du går glipp av gode tilbud fra internett, og du kan ende opp med feil type gave, til feil person.

Lest? Adventskalenderen i NRK – en gammel kjenning

Hvor gavene skal pakkes opp, kan være av en viss betydning – all den tid vi har mine, dine og våre barn, samt ekskone, eks-ektemann tidligere svigermor, nåværende svigerfar og tante Beate som insisterer på å komme i år også. Enda hun var så dritings julaften i fjor at hun ikke husker om hun fikk servert torsk, eller svineribbe.

Julegavene er endel av tradisjonen vår, det samme er juletreet, som sikkert stammer fra Tyskland, fra så lenge siden som fra 1500-tallet, men som vi setter stor pris på fortsatt. Tradisjonens tro skal det være de samme TV-programmene som julen i fjor, og året før der igjen. Så det er egentlig bare julegavene som er forskjellige – nesten alt annet er likt.

Julegavene du bør unngå

Hvem du feirer julaften sammen med, betyr hvem du pakker opp gavene hos også. For under dette berømte treet, med lys og pynt, ligger det noen ganger gaver som burde forbli i det glansede papiret. Dildoer, gullfisk, schräfer-valper og myke gaver til alle under åtte år – har absolutt ingenting å gjøre under et juletre, med barn under 16 år til stede.

Lest? Kjøper du julegaver på kreditt?

Heller ikke julebakst, sjokolade eller marsipan til alle overvektige og alle de med diabetes II – er julegaver som ønskes velkommen. Skal du kline til med en ekte julegave som noen blir oppriktig glad for, bør det være en reise for to til Bahamas eller Hawaii. Noe med trøkk i.

Julegavene du bør unngå.

Prisen på gaven er av den betydning at du skal ha råd til å betale kontant, eller aller nådigst, betalt på kreditt over 45 dager, og ikke én dag senere. På den måten har du grunn til å være glad for å glede, men der røyk altså reisegavekortet for de fleste.

Legg deg på minnet at det er tradisjonen det handler om, at det er Jesu fødsel som markeres, til tross for at det knapt nevnes for den oppvoksende generasjon.

For begår du den aller største tabben, over alle tabber julaften – gir du i julegave en bibel. Det eneste som redder deg, er byttekortet med gullkant og de fem hundre kronene.

Foto: Theodysseyonline.com

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Søknadsskjema for Paradise Hotel 2018!

Blir du neste års største TV-kjendis? Da er kanskje Paradise Hotel din type reality-serie bli kjent fra? Hva er galt...

Mourinhos flørt med PSG – gir City seriegullet

Manchester City spiller fantastisk fotball for et kresent publikum, der Pep Guardiola ser ut til å ha full kontroll. Foreløpig....

Lukk