Du har satt opp et et budsjett for julegavene du skal kjøpe til venner og kjente. Er det da greit å bruke kredittkort og betale en gang på nyåret?

Mange går i den økonomiske fella når mye skal kjøpes inn til jul. Noen har spart i lange tider og har til og med penger til overs når julen er over. Andre bruker penger som fulle sjømenn og er blakke lenge før de er ferdig med listen over alle de som fortjener en julegave.

Du som ikke har penger igjen kan selvsagt berge deg med å ta et midlertidig lån via et kredittkort. Haken er altså å betale tilbake i tide. De beste kredittkortene gir deg en sjanse på 45 dager til å betale tilbake hele summen, uten at du må betale noe i renter. Overskrides derimot den grensen blir det dyrt. Veldig dyrt.

Noen kredittselskap er skamløs grådige, men med loven i hånden kan de ta den renten de synes passer seg selv. Ikke bli overrasket om du må betale mer enn 30% rente om du ikke klarer å betale tilbake summen du tar ut på kreditt før fristen. skap er skamløs grådige, men med loven i hånden kan de ta den renten de synes passer seg selv.

Ikke bli overrasket om du må betale mer enn 30% rente om du ikke klarer å betale tilbake summen du tar ut på kreditt før fristen.

Jula handler om tradisjoner 

Jula handler om tradisjoner for veldig mange. Vi nordmenn elsker å gjøre det samme år etter år, koste hva det koste vil. Vi må jo holde tradisjonene i hevd må vite.

– 50 milliarder kroner er det beregnet i handelsnæringens tall som vi nordmenn skal brenne av, bare i desember. Det alene er fullstendig galskap. Måtehold, nøkternhet og det viktigste budskapet er fraværende hos de fleste. Stadig færre barn vet hvorfor man feirer jul.

Vi nordmenn elsker å shoppe, ihvertfall de fleste kvinner, og mange menn synes det er stas å stresse rundt i svære handlesenter der det spilles julemusikk i bakgrunn, akkurat den samme musikken som i fjor.

I stedet for å ta opp dyre kreditt-lån kan man spørre sin arbeidsgiver om forskudd på lønn, til tross for at du allerede har fått 50% reduksjon på skatten din. De fleste arbeidsgivere går med på å gi deg en begrenset sum. Problemet med dette er jo den reduserte lønna du får i januar. Du kan lett komme i en ond sirkel det er vanskelig å komme ut av om du velger å ta ut forskudd på lønn.

Kjøp julegaver som er redusert i pris, kjøp på nett og sørg for å holde deg til budsjettet. Du bør ikke bruke mer penger enn du har. Ingen fortjener så dyre julegaver at det setter deg i en økonomisk krise fordi du ikke kan betale når regningen kommer.

Husk gavene til barna er de viktigste, de eldre kan få et julekort og en god klem, det er gave god nok.

 

Foto: Flickr/ tempoandato

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt og klar, men lar du han måtte vente litt?

Du vet han ønsker sex på et bestemt tidspunkt, men det er ikke alltid det passer. Du lar han få...

Den ultimate mobiltelefonen du vil ha stor glede av!

http://www.youtube.com/watch?v=6nwuk90Gc2A Førsteinntrykket av Samsungs største telefon er at den ikke er så stor som man skulle frykte, du får den...

Lukk