Julegaver- hvor mye vil DU bruke? snittet ligger på 10.700 kr. I år som i fjor vil nordmenn svi av mer enn 50 milliarder kroner i desember – på mat, julegaver og klær. I  fjor ca 52 milliarder, i år 55,5 milliarder kroner.

En milliard. Hvor mye er det egentlig? Jo det er tusen millioner. Eller kanskje lettere og forstå: 1.000.000.000 kroner på ting vi egentlig ikke har så mye bruk for. Og det er altså ikke 1, men 55,5 milliarder det her er snakk om. Har vi virkelig råd til det?

Må egentlig en julegave være dyr for at den skal være bra nok?

Denne summen gir et gjennomsnitt på 10.700 kroner per innbygger. Det er veldig mye penger. Særlig for de som har dårlig råd av en eller annen grunn. De aller fleste nordmenn har utvilsomt mer å rutte med nå enn før.

Den lave renten gir de aller fleste med fast inntekt gode muligheter til å kunne spare, men også bruke mer enn før. Paradokset er at verden er mer og mer urolig. Oljeprisen er lav og arbeidsledigheten stigende, både ute og hjemme. Vi kan derimot ikke forvente renter lik null i uoverskuelig framtid.

Julegaver- hvor mye vil DU bruke? snittet ligger på 10.700 kr

Tåler din privatøkonom i en rentestigning på 2%? Eller kanskje 3%? Det har skjedd før og det kan skje igjen. Det aller smarteste du kan gjøre, er å betale ned den dyreste gjelden. Sette penger på bok til tider som kommer og lev et nøkternt og økonomisk klokt liv.

Da er det større sjanse for at du berger skinnet om det kommer et bolig-krakk, en solid renteøkning eller du mister jobben. Ikke vær naiv og tro at Norge overlever alle verdens strukturelle endringer nå og i framtiden – vi må være forberedt på ekstreme forandringer, da Europa slik vi kjenner det i dag, er forandret om en uke.

Russland lusker i buskene, terroren råder og kommer nærmere for hver eneste dag og Norges frie demokrati er satt under stadig press, med et voldsomt antall innvandrere, som har fått vite om hvilken luksus vi velter oss i – her oppe i nord.

Vær på vakt og vokt over dine verdier på en klok måte. Ikke svi av kredittkortet for å framstå som rik og vellykket. I hvert fall ikke på julegaver ingen har bruk for.

En god jul kan være så mangt. Den blir neppe bedre av at vi drukner i ribbefett og julegaver ingen gidder å åpne opp. Og feirer Jesu fødsel med fynd, klem og 3 i promille for å døyve de psykiske problemene våre, som blir større for eneste jævla jul.

Vi vet vi ikke kan kjøpe lykke, derfor er det på tide å bremse galskapen, legg heller en tusenlapp i gryta til Frelsesarmeen.

De hardeste pakkene, kan du kjøpe her!

Kilde: Virke.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liker du krim? Vil du ha forfatter-besøk?

Liker du krim? Vil du ha forfatter-besøk? Allerede nå kan du bestille krimromanen "Mildred" om du bor i Fredrikstad, og...

Lukk