Julegavetips? Her har du 25 alternativer til liten og stor! For det første, når jeg endelig har fått din oppmerksomhet, bør jeg selvsagt benytte anledning til å si at du bør spare pengene dine.

I stedet for å gi de bort i form av gaver til folk som allerede har absolutt alt de trenger og vell så det.

– Problemet er at det blir en direkte jævlig julaften av at du gir disse klovnene av noen venner og familiemedlemmer,  en lapp der det står: «Jeg driter i å gi deg gave i år siden du bærer preg av å ha alt du trenger».

Da bør du selvsagt heller lage noe kreativt, noe du finner i fjæra, på skolen, på jobben eller andre steder du slipper å betale noe. Et eller annet som kan pakkes inn å kamufleres som en gave. Er du med?

– Poenget er ikke å være drittsekk. Bare sette fokus på at det er direkte pinlig at nordmenn, du, jeg og alle andre bortskjemte drittunger som bor i dette eiendommelig vakre landet høyt mot nord, har det betydelig bedre enn alle andre i verden. Stort sett.

Vi er faktisk ikke i posisjon til å forlange noe som helst, bortsett fra det vi allerede har mer enn nok av.

Verken i form av julegaver eller på annen måte.

Du kan være heldig å bli rik på et øyeblikk, og du kan risikere å måtte jobbe å slite for hver eneste krone du skal ut med i julegaver. Jo mer, jo verre for din egen del. Jo bedre du planlegger, jo bedre slipper du unna med gaveinnkjøpene.

Du burde altså med andre ord begynt i juli, eller på salget i fjor.

Julegavetips? Her har du 25 alternativer til liten og stor!

Julegavetips? Her har du 25 alternativer til liten og stor!

Her er en ørliten knippe tilfeldig valgte julegaver som kan gi deg en betydelig bedre økonomi om du velger rett.

Du kan selvsagt velge å bruke kredittkort, slik noen fortsatt velger å gjøre. Du bør heller gjøre klokere valg enn det, slik at du slipper å betale helt til desember 2015, enig?

 1. barbersaker
 2. ryggsekk
 3. sko
 4. klokke
 5. ullsokker
 6. tre timer barnepass
 7. to bilvask, inne og ute
 8. et kinobesøk
 9. frisørtime, med hagesaks
 10. en massasjetime (inkl tær)
 11. en pose twist, liten eller stor
 12. et kontantkort for mobil
 13. påfyll på busskortet
 14. strikketøy
 15. tre timers husvask
 16. to timer med vedhugging
 17. handle varer en gang per uke i tre måneder, for den som er i behov for en slik handel
 18. gå ut med søpla tre ganger den ene uka, en uke pause, så to ganger per uke, så fire ganger per uke, så, to uker pause,
 19. massasje av både rygg, og nakke, hver lørdag i en måned- for den som er i behov for en slik massasje
 20. reise til Island (forutsatt kronerulling 6 måneder i forveien)
 21. rekeaften, for den som er… nei glem det!!!
 22. tre timer på SATS, med PT, (personlig trener) (Gis helst til folk du ikke tåler tryne på)
 23. ti timer, å gå tur- på den tid det passer for den som mottar gaven, (kan bli et lite helvete for den idioten som gir en slik gave) Dog gratis!
 24. kafébesøk med en drømmegjest, så lenge det er fysisk mulig å gå tak i vedkommende
 25. metallsøking, der utfallet går til veldedig formål, (bare spenningen på hva man finner er gull verdt å være med på)- lover
 26. Bonus- (et besøk i en lokal kirke der julebudskapet kommer godt fram) Gjerne på julaften!

Skal DU sette opp en ønskeliste som blir lagt merke til, bør du kunne sette opp minst 50 ønsker der du tilbyr deg gaver til ande enn deg selv og dine nærmeste.

Mulig det ikke gjør noe større forskjell enn at vi kan få et samfunn som er litt mer bærekraftig i å forståelsen av å få, mot å gi.

– Det finnes stadig eksempler på mennesker, også i Norge, som er villig til å gi det meste de eier til et klok, fornuftig og riktig formål utifra giverens preferanser. Frelsesarmeen har ved gjentatte anledninger mottatt pengegaver på en million norske kroner, dvs 1.000.000,- om du er i tvil.

Det er mye penger. For de aller fleste. En gave fra himmelen? Nei. En gave fra mennesker som har satt seg nok inn i hva Frelsesarmeen betyr, hva de står for og hvordan de forvalter pengegavene som mottas.

Visste du forresten at det er fullt mulig å gi penger til f.eks Frelsesarmeen med bankkort? Joda, ved gryta, eller via nettet er det mulig å gi så det virkelig monner. Penger som går til de aller svakeste, fattigste eller til de som har mistet alt nettverk etter mange år på gata, i fengsel eller i rus.

Du bør, kan og burde gi litt av din svulstige formue, enten du har en liten eller stor giverglede, et lite eller stort hjerte for andre. Du kan gjør en enorm forskjell for de som må feire jul alene under ei bru i en by nær deg, eller sammen med likesinnede som ikke har stort å dele.

Din jul blir kanskje bedre av at du får det du ønsker deg ut i fra din ønskeliste, men din jul kan bli ok av at du bryr deg litt mer om de som trenger det, uten ønskelister. Øv deg på å ikke tro at du er bedre enn alle andre, tenk heller på hvordan du kan gjør andre bedre.  Bedre enn de selv tror de er.

God jul til deg og dine!

Foto: www.pageresource.com

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother 2014 – Her er finalistene!

Om du har en favoritt av de fem som igjen i Big Brother 2014, kan du kanskje tro at vedkommende...

Onani- du blir ikke blind …

Onani – du blir ikke blind. Sex er viktig for de fleste, enten man er singel, er i et forhold...

Lukk