MAGISK: Vetle Qvenild Werring (midten) har hovedrollen som Kevin i «Julekongen». Her flankert av Oscar Reistad Fosse som spiller plageånden Peder - og Emma Rebecca Storvik som spiller Eiril - som veldig gjerne vil være venn med Kevin. Foto: NRK

Julekongen på NRK. Foto: NRK.no

NRK er selve flaggskipet i Norge når det kommer til produksjon av gode programmer for og med barn. Alle husker selvsagt “Skomaker gata”, “Jul i Blåfjell” og og “Barnas Supershow” da NRK lagde en egen kanal for barn. 

Nå er altså den nye serien i gang og “Julekongen” har fått utelukkende skryt fra første dag.  Muligens tidenes beste barne program laget i samarbeid med Norsk rikskringkasting.

Serien har det tatt mer enn tre år å lage. Resultatet tilsier at ventetiden var verdt det. NRK er nok engang stedet du finner eventyrlig bra programmer som gir barna muligheten til å vise at de duger, og som de duger.

Vetle Qvenild Werring som spiller Kevin er brilliant i serien kalt “Julekongen”.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=23Sh7rHbTl4[/youtube]

– På rollelisten i denne fantastiske fortellingen er det gode skuespillere, både voksne og barn markerer seg med glitrende skuespill, noe de fleste medier har fått med seg og med det gitt serien de beste anmeldelser mulig.

Gisken Armand, Herborg Kråkevik og Robert Stoltenberg er kjente og kjære navn.

Tvillingene Ada og Katrine (Frida og Inga Bakken), moren Sara (Tone Mostraum) og faren Anton (Bjarte Tjøstheim).  Mira (Stella Stenman) og Kevin (Vetle Qvenild Werring) er også markante skikkelser i “Julekongen”.

– Skulle du så langt ikke ha rukket å se det beste av norsk TV produksjon i moderne tid, så bør du finne deg et barn og se den sammen med. Det er jo tross alt en Barne TV historie på ungenes premisser.

Allikevel liker alle unger å ha en armkrok å krype inn i om det skulle bli litt skummelt noen ganger.

Takk til NRK som tar barn og unge på alvor, og derfor lager TV serier for og med barn som  alle kan ha glede av i mange tiår.

Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg, Regissør: Thale Persen

“Julekongen” ser du på NRK Super kl 1800 hver eneste dag fram til og med julaften. Dette er en spenstig ny-satsning og en historie om vennskap, riddere og magi.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Prins William og hans Kate venter barn- en tronearving er på vei i London

Kate Middleton som er en av verdens mest fotograferte kvinner venter barn med sin ektemann prins William. Barnet vil bli...

Lukk