Det hadde tatt seg ut! Tenk hvor mange skuffede barn vi har fått her i landet. Om julen ikke ble noe av. Og barna ikke hadde fått det de ønsket seg til jul. For det er jo det julen handler om ikke sant? Julegaver?

For norske barna er det naturligvis det. Også for danske, svenske og amerikanske barn også.

Men hva tror du barn i Syria ønsker seg i år? iPad? iPhone eller ny og større MAC? Kanskje ny klokke? Apple-watch f.eks? Verden er i endring, krig og fred er like selvfølgelig som at det blir jul i år også. Feiring for julehøytiden derimot, er betydelig forskjellig, om vi velger å sammenligne for oss nordmenn og i store deler av Syria. Dessverre.

Syriske barn ønsker én ting; å overleve krigen, som har pågått i mer enn fem år.

Les også: Snart begynner priskrigen!

Også i konflikten mellom Russland og Ukraina er det fortsatt spent. Befolkningen i disse landene er vant til at det er uroligheter, i skrivende stund er det ingen pågående kamper, men er det lite å feire jul for. Foreløpig er det stille, men det kan være stille før stormen, også i Ukraina.

Syrian Refugee

Bengin Ahmad via Compfight

Deilige er Jorden, er en av mange nordmenns julelåt-favoritt. Er det en deilig jord vi deler med hverandre for tiden? Man skal vokte seg vel for å være for pessimistisk, men hvor er lyspunktene? Når vi ser TV-bildene fra Aleppo i Syria, og hører om rapportene fra den beleirede og utbombede byen, er det ikke mye å glede seg over.

Det være seg jul eller ikke. Tror du syriske barn, som ikke vet om de overlever fram til jul, synes ‘Deilig er jorden’ passer seg i disse dager? Neppe!

Særlig med tanke på at det er vår «gode nabo i Øst», Vladimir Putin, som styrer sitt korrupte Russland med jernhånd, som er en indirekte årsak til at Syrias president, kujonen Bashar-al Assad, slakter sitt folk for fote. Kvinner, barn, og andre sivile blir bombet sønder og sammen – og blir kalt terrorister samtidig.

Les også: Asma – YOU, can stop your husbands killing!

Assad og Putin er de ekte terroristene. De burde blitt tatt med tang, begge to. Verdenssamfunnet snur ryggen til en av de verste katastrofer i moderne tid. Russland og Syria burde ha blitt stoppet for lenge siden, Putin og Assad burde ha blitt stilt for den internasjonale straffedomstolen i Haag. For måten det syriske folk har blitt behandlet.

USA og presidentvalget er åpenbart viktig, men får etter vår mening, all for mye oppmerksomhet, sammenlignet med verdens katastrofer mot sivilbefolkningen i krig. Som i Syria. Vi kan ikke lukke øynene for det som våre naboer foretar seg. Er det noe tak i Donald Trump, burde han ha snakket sin venn Putin til rette. Men The Donald er nok mer opptatt med å få opp muren mot Mexico.

Den norske regjeringen, med Erna Solberg i spissen, er direkte feig – som ikke tør å ta opp disse forbrytelsen fra den russiske presidenten. Direkte feig!

Gleder du deg til jul? Send da en tanke til de stakkars menneskene som fortsatt oppholder seg i Aleppo. Helvetes forgård. Julen 2016, burde ha vært avlyst, i protest mot Assads nedslakting av det syriske folk.

 

Vargas

Tags: Asma, avlyst, Bashar al-Assad, Drap, Erna Solberg, Julen 2016, protest, regjeringen, Russland, sivile, Syria, The Donald, Ukraina, USA, Vladimir Putin

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sparer du til egen begravelse?

Ja, for du vet du skal dø? Ikke sant? Døden kommer til oss alle. Og da er dette livet over....

Manchester United i krise!

Allerede i god tid før jul, kvesses sablene blant de ivrigste sportsjournalistene i Manchester. José Mourinho har ingen kontroll på...

Lukk