Julens bismak. Verden er i stadig endring, det 21. århundret dundrer videre i all sin brutalitet. Enten vi liker det eller ei, så må vi ta innover oss at stadig flere uskyldige, også i Europa – får sin vanskeligste jul.

Noen nordmenn tenker like fult, hvordan kan jeg få min beste jul, uten tanke for andre som sliter, som ikke har mat, klær eller tak over hodet. Hvorfor det?

Alt for mange barn og unge får ikke engang oppleve julen, de er drept av bomber og granater eller er på flukt, til et land som f.eks Norge. Vi vet at krig er vondt og vanskelig da det alltid vil være uskyldige ofre.

Men det som er overraskende med tidens endringer, er mange nordmenns tanker og meninger om å dele godene. Eller mangler evnen til å ville dele av vår egen overflod.

Nordmenn i 2016 lever i det tryggeste sekundet i historien, på det tryggeste stedet på kloden, vi er fordømt forpliktet til å dele.

Vi bør vokte oss vel for å ta eierskap i fred og frihet, som det er noe nordmenn har førsterett på.

Julens bismak.

Noen nordmenn er villig til å gå i fengsel for å unngå å bli nabo med en flyktning.

Noen nordmenn er villig til å tenne på flyktningemottak for slippe syriske, iranske eller kanskje afghanske fremmede i nabolaget.

Noen nordmenn påberoper seg retten til å holde sin egen nasjon fritt for andre enn nordmenn.

Noen nordmenn er egoistiske, selvopptatte og naive. Noen nordmenn er så kunnskapsløse og rasistiske at man blir matt og flau på en gang.

Hvordan kan man stenge grensene for mennesker som ikke eier nåla i veggen, men bare forsøker å overleve?

De færreste nordmenn, med ondskapsfulle og naive tanker, om alt som har med flyktninger å gjøre – har opplevd krig.

Vi bør åpne grensene og la folk i ytterste nød få den hjelpen de trenger, og vi bør selvsagt sende hjem alle som utnytter systemet.

Det hele startet da 3 år gamle, Aylan Kurdi, som ble funnet druknet på en strand i Tyrkia 4. september. Du husker det sterke bildet, om du har sett gutten med ansiktet i sanden.

Etter dette har verdenssamfunnet forsøkt å hjelpe, men mange nordmenns holdning til flyktningene er faktisk økt hat. Det er skremmende uvirkelig og ytterst egoistisk.

Når du synger «Deilig er Jorden» denne julen, bør du send en tanke til Syrias befolkning som lever i helvetes forgård.

Og du, som er villig til å bryte loven for å slippe å få nye naboer, med annen hudfarge og en annen kultur enn deg selv – du bør gå å skamme deg.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Begge Manchester-klubbene får ny manager!

Alt tyder på at det er duket for store endringer i den røde, men også den blå delen av Manchester....

Star Wars: «The Force Awakens» – Den ultimate filmen

https://www.youtube.com/watch?v=sGbxmsDFVnE leg0fenris via Compfight Stars gather in London for European premiere of #TheForceAwakens https://t.co/uLmWxilG4t pic.twitter.com/aIOi7npYXY — BBC News (UK) (@BBCNews)...

Lukk