Det er tidlig morgen rett før jul, ute er det mørkt og kaldt. Det er enda noen timer til det blir lyst, ikke fullt så lenge til det blir fler som våkner og det blir mer lyd. Huset er pyntet til Jul, stemningen er i ferd med å synke inn. 

Hva er julestemning?

– Det er den tiden man lar minnene strømme på fra den gangen du ikke sov særlig godt de tre siste nettene før selveste julekvelden. Den tiden du var så spent på hva det var i pakkene under det flotte juletreet som hadde julepynt som du selv så stolt gjorde ferdig på skolen. Julestemning handler om tradisjoner som holdes i hevd.

Både hva man gjør, opplever og spiser har med den spesielle stemningen man får i adventstiden, i juleferien og på julaften.

For noen kan det være nok å gå i kirken, besøke venner og slektninger, eller besøke en julegård hvor de serverer nydelig risengrynsgrøt for å få den riktige stemningen

.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JlyQsiQzEcY[/youtube]

– Min oppfordring til alle som leser dette er at du skal gjøre de ytterste for alle de rundt deg, for at alle de skal ha en fin jul. Du trenger ikke gjøre mer enn å være deg selv og snill. Snill er et dekkende ord, er du snill så blir jula ok for store og små.

Tenn lys, dekk bord, spis og vær sammen. Send en tanke til de som ikke har det riktig så fint som deg og dine. Gå i kirken, syng av full hals og kjenn julestemningen synke innover sjel og sinn.

– Det er ikke viktig hva du har kjøpt i gave til dine nærmeste, det viktigste er at du er til stede, at alle er sammen. Stå opp gry tidlige i de nærmeste dagene inn mot julaften, kjenn på lykka, kjenn at du lever, gi deg selv en time i ro før alle andre står opp.

Se på julepyntet, se på hvor flott du har gjort det for de som betyr så mye.

Tenn i ovnen eller i peisen, og husk den gode tradisjonen med å tenne et lys i den røde lykta til julekjerringa på trappa.

Det går fint an å ha alkoholfri drikke på julaften, for barnas skyld. 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vil DU være deltager på Farmen 2013, da kan du søke nå!

TV2 har allerede begynt å forberede en ny sesong, den 9. i rekken av Norges mest populære reality-serie. Om du...

Lukk