Kahoot – aksjen som er elsket og hatet på børsen. Det norske selskapet, appen og aksjen som er eid av mange tusen nordmenn, har falt som en stein i et år. Den spillbaserte læringsplattformen som ble etablert i 2013, steg fra 14 kroner i 2019 til 124 kroner per aksje i januar 2021.
Bergenet lesetid: 4 minutter
Tapt penger
Så begynte aksjen å falle og falle, helt til den nådde bunnen i juli 2021, da kostet aksjen 39 kroner.
Kahoot er blant de aller mest omsatte aksjene på Oslo børs, flere år på rad. Det har dog ikke stoppet aksjen med å falle som en stein. Her har mange norske investorer tapt penger, men de som kjøpte mye, tidlig, kan også ha tjent mye.
Lest denne? Slik blir din privatøkonomi i år
Kahoot – aksjen som er elsket og hatet ble omtalt som kjendis-aksjen, som mange kjendiser gjorde seg rike på. Det kan selvsagt være årsaken til at så mange småsparere kjøpte seg inn i nettopp denne aksjen. Men da var mye av oppgangen allerede en realitet. Kjøperne kom inn for sent og har så langt bare tapt penger i aksjen.
Jan Haudemann-Andersen har lenge vært blant de større investorene på Oslo Børs og har i det siste markert seg som storeier i quizspillselskapet Kahoot.
E24.no
Eilert Giertsen Hanoa
Det er Softbank, en stor japansk investorbank som er største eier i Kahoot, med 17 prosent av aksjene i selskapet. Men det er nordmannen Eilert Giertsen Hanoa (52) som er daglig leder og sjef i Kahoot. Han eier også drøyt 41 millioner aksjer, som er ca 9% av selskapet.
Lest denne? Du vile eie Bitcoin
Hanoa startet sitt første IT-selskap som 15-åringen i 1986, og har siden bygd stein på stein og er i dag en av Norges viktigste næringslivsledere. Han er fetter av komiker, skuespiller og investor Thomas Giertsen som også er tungt inne i Kahoot-aksjen.
Eilert Hanoa har vært direktør i Kahoot siden 2019.
Potensialet
Kahoot – aksjen som er elsket og hatet blant titusenvis av nordmenn, har åpenbart potensiale til å stige tilbake til nye høyder. Slik er det jo med alle aksjer også innen teknologiens verden. Kahoot har en unik plattform og svært mange brukere verden over. Og en mulighet til å bli enerådende i sitt marked. Det vil aksjekursen påvirkes av.
Det er ikke enkelt å tjene penger på aksjer eller andre instrumenter. Du konkurrerer mot mange smarte mennesker. Og du vil erfare at det er svært vanskelig å gjennomføre en plan når pengene dine er i spill.
Fra boken: “Trading på 1-2-3, Strategier og metoder” – av Oddmund Grøtte
Selskapet Kahoot er såpass ferskt på det internasjonale markedet, at det ikke har begynt å tjene de store pengene. Ennå.
Dermed påvirkes selskapet direkte av høyere renter og økt inflasjon. Penger som skal tjenes engang i framtiden, hjelper lite når utgiftene er her i dag. Dette er en av årsakene til at Kahoot-aksjen har falt mye det siste året.
Utvikling
Kahoot som selskap utvikler seg i riktig retning og har per november 2021 mer enn 1 millioner betalende brukere. Dette viktige tallet, altså selskapets betalende kunder, er ventet å stige mye i årene som kommer. Kahoot brukes av private, skoler, høgskoler, universitet og arbeidsplasser over hele verden.
Lest denne? Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars™
At Kahoot har kjøpt opp andre teknologiselskap, gjør at selskapet innhenter ekstrem kunnskap om det de driver med. Og lære, underholde og dele kunnskap med sine brukere, og kunder world wide. I 2021 kjøpte Kahoot det amerikanske e-læringseslakpet Clever, for 500 millioner dollar.
Utviklingen er endeløs om mulighetene enorme for Kahoot. Og om få år er kanskje den verdenskjente appen, et selskap som mange millioner brukere – vil være i besittelse av. Det er ingen hemmelighet at USA er Kahoots største markede og det er her grunnlaget for videre oppbygging, og utvikling av selskapet legges.
Vi gjør oppmerksom på at artikkelen ikke må sees på som noen kjøpsanbefaling, men kun som informasjon om aksjen og selskapet Kahoot. Admin og eier av Vargas12.com, Øyvind Teige, eier en liten post i aksjen, Kahoot.
Så langt i 2022 har Kahoot-aksjen falt 6 prosent.
Vargas
Siste kommentarer