På Skien VG- skole ble det nylig funnet det som skal være et minikamera. Dette var gjemt inne i en svart knagg som var plassert inne i dusjrommet til jentene på skolen. En meget alvorlig sak da det etter all sannsynlighet var plassert i den mening å spre bildene på Internett. 

– Debatten har rast de siste dagene om hvor vidt det skal leggeS til rette for ungdom, spesielt for jenter- å gjøre om fellesdusjen slik at man får båser eller separate avlukker i stedet.Det var Romerikes Blad som startet debatten og satte fokus på stort fravær i gymtimen fordi mange elver nektet å dusje sammen.

Siden har flere tatt orde for debatten og støttet elevene.  Kari Jaquesson forsvart de unge og kommet med et originalt forslag, la være å dusje, bruk talkum i stedet.

Selvsagt skal ingen tvinges til å dusje naken, men det har jo vært gjort i mange år i skoler over hele landet. Det er først nå når det er så viktig å ta seg best mulig ut for å ikke falle utenfor, at debatten tvinges fram. Den utstrakte bruken av Internett og sosiale medier med kropp som fokus mange steder, er en viktig grunn til at mange nekter å kle av seg på skolen.

 

– Fokuset på kropp blant unge har aldri vært større. Kropps-idealet skal være så perfekt som mulig, de som er overvektige blir utsatt for mobbing, trakassering og blir ofte utstøtt fra flertallet i klassen mange steder.

– Foreldre ønsker å gjøre alt de kan for sine ungdommer, det gjør mange ved å si ja til Restyline i leppene, silikon i puppene og tannbleking i julegave. Mulig en feil vei å gå i å hjelpe de unge til å respektere seg selv som de er, uten å måtte ta drastiske virkemidler fatt for å endre på noe man ikke er fornøyd med.

Kropssfokuset er med å å gjøre hverdagen for mange så hektisk, stressende og vanskelige at mange unge sliter med depresjoner og kan få store sosiale problemer senere i livet. Elevrådene på alle skoler må gå i samarbeid med rektor og fagpersonell med null-toleranse for mobbing på samtlige skoler i landet.

Da er det elevene selv som er med på å straffe de elevene som mobber andre, uansett i hvilken grad og årsak.

Vi lever i en teknologisk verden der en mobiltelefon med kamera, finnes det noen uten? Kan være nok til å lage livet til et helvete for gutter eller jenter som få bilder av seg selv spredt på nett. Det er trakassering på høyt nivå og må selvsagt straffes så strengt som mulig for å begrense problemet. Permanent utvisning av elever som blir tatt for slike handlinger er en selvfølge.

Før i tiden var ikke dette tema, gutter og jenter dusjet selvsagt adskilt, men i en stor fellesdusj. Noen ble kanskje terget og ertet, men ikke i en slik grad man ser mange steder i dag.

Ungdom er på skolen for å gå gjennom et viktig pensum, får å øve på voksenlivet og å lære seg å respektere hverandre i en sosial setting. Alt er feil ved å finne et kamera i jentedusjen. En respektløs og ondskapsfull handling som bør få store konsekvenser for den som gjorde det, om den skyldig blir funnet.

Elevene selv er løsningen i dette problemet. Noen vet hvem som har koblet opp kamera, noen må på banen og fortelle det de vet. Nå!

 

Foto: Flickr/   AloneAlbatross

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Livets utfordringer- er du forberedt?

Mange mennesker går gjennom livet med en bekymret mine, og bekymrer seg for absolutt alt hele tiden. Inklusiv været. Om...

Do the Syrian children know it’s Christmas time?

Hospitals in the Syrian city of Aleppo have been overwhelmed with casualties after a wave of air strikes which killed...

Lukk