Kampen om oppmerksomhet er større enn noen gang! Er du ung i Norge i dag så har du faktisk valget. Du kan leve ditt liv på egne premisser og være stolt av hvem du er, eller så kan du følge saueflokken i den tro at «kjøpt skjønnhet» gjør deg lykkelig.

Da vil du før eller siden våken opp jævlig skuffet.

Under juletreet vil det i år ligge gaver som har fokus på et enda bedre utseende- for mange millioner kroner. Penger som selvsagt burde ha vært brukt på noe mye mer fornuftig, men handelstanden gnir seg i hendene.

Det samme gjør kyniske produsenter som er mer kreativ enn noen gang, for å få deg til å bruke penger på drit du bruker på i -eller på kroppen, i jaget etter det perfekte ytre. 

Tannbleking, botox i kinn og panne, Restylan i leppene og rumpeimplantat i hver skinke. Rens huden med rotte-sæd og bli evig ung. En kynisk bransje burde hatt en vær-varsom-plakat mot produkter som påvirker ungdoms kropps-idealer.

Kampen om oppmerksomhet er større enn noen gang!
Modell: Emilie Borge Foto: Copyright Morten Pettersen

Du ser det for deg, de evige overskriftene i den kulørte presse. Norske jenter og kvinner har et evig jag på seg til å bli så perfekt, ung og sexy som mulig. De yngste kan umulig klare å stå i mot dette media-presse særlig lenge. Ikke rart ungjenter på 10 år kommer hjem med en tåre i øyekrokene og spør om å få penger til fyldigere lepper.

Hvor skal verden havne om dette får lov til å fortsette?

Kampen om oppmerksomhet er større enn noen gang!

Kroppsfokus, slankepress og higen etter den perfekte kropp er så viktig for mange jenter, kvinner og helt sikkert mange gutter, at det går på bekostning av det å leve et ok liv som ung. Fra morgen til kveld er det et krav fra omverden om at man skal ha siste mote, kule smykker, pene tenner og ikke minst- ha en kropp man kan skli rett inn i den mest trendy bikinien.

Det som for mange skribenter i de verste motemagasinene er skjønnhet og perfekt utseende, er det kanskje i USA, der det aller meste er «plastic fantastic», men ingen norske tenåringer behøver verken tannbleking, Restylan i leppene eller silikon i puppene, bare fordi det står i ukebladene eller at en eller annen forskrudd blogger har det.

– Man kan forstå at det er ille å bli pekt på som den ene som ikke følger trendene, moten og som ikke farger håret når de fleste andre gjør det. Men den personene som tør å stå i mot presse og lar være å følge alle de nye trendene i et forsøk på å bli «perfekt», har i det minste sin egen personlige stolthet i hevd.

Dessverre har samfunnet blitt fullt av unge mennesker som jager etter oppmerksomhet fra alle rundt seg, i et håp om å bli sett, akseptert og likt.Vær tøff nok i tryne til å se hva som er viktigst for deg og ditt utseende. Ikke la kampen for det perfekte ytre ødelegge for deg og din trivsel i din hektiske hverdag.

Elsk deg selv som du er, du er perfekt!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Naken, kåt og alene? Hva gjør du? Ikke det du tror!

Naken, kåt og alene? Hva gjør du? Ikke det du tror! De fleste ville ha sagt at det letteste var...

Manchester United – Woodward: Ingen spillerkjøp i januar!

En påstand det er lov til å tro på i disse førjulstider, men skal Manchester United holde tritt med de...

Lukk