Kan Chelsea vinne igjen? Premier League, endelig tilbake! For å ta det viktigste først. Ja. Chelsea kan vinne som i fjor, også like suverent. Men det er noen men. Tre stykker vi kommer på i farten, nei forresten fire.

Og vi nevner i fleng: Arsenal, Manchester United og Manchester City, kan ødelegge en ny triumf-sesong for José Mourinho og hans elskede Chelsea.

Men også hans eget temperament, hans enorme ego og samarbeidet med sine egne spillere, fans og ikke minst eieren – Roman Abramovitsj. Portugiseren er villig til å gjøre det aller meste for å få det som han selv vil. Eller knuse noen egg for å lage den beste omeletten, som han selv så treffende velge å si det.

Please don’t call me arrogant, but I’m European champion and I think I’m a special one

José Mourinho

José Mourinho

– José Mourinho er elsket i Chelsea, men han er og blir kontroversiell, får han det ikke som han vil, kan han furte som en liten drittunge, men laget kommer nådeløs tilbake i neste kamp. Garantert.

Portugiseren forlanger det aller beste av seg selv og alle rundt seg. Er du på banen, men kun fysisk og ikke mentalt, blir du ikke lenge, verken på banen eller i Chelsea drakt. Mourinho styrer sitt lag fra seier til seier, fra kamp til kamp, litt oftere enn de andre. Det gjør laget hans best, og det gir Chelsea trofeer.

Den ærgjerrige manageren er hatet av de aller fleste, også av andre lags fans. Det er nettopp det han vil – fordi det betyr frykt.

8933029997_0593acb44a.jpg

– Konkurrentene bak Chelsea er ikke gode nok. Ennå.

Arsenal har vi allerede nevnt i vårt tabell-oppsett/tips, de taper ikke mange kamper i kommende sesong, men det mangler noe der, blant annet evnen til å vinne jevne kamper på bortebane. 9 uavgjort og 7 tap i forrige sesong er 30 poeng tapt, dette må reduseres til det halve, om de skal ta ligagullet. Havnet 12 poeng bak Chelsea sist.

Kan Chelsea vinne igjen? Premier League, endelig tilbake!

Manchester United har gjort en rekke kjøp, og er sannsynligvis ikke ferdig med å shoppe ennå. Vi tror Louis van Gaal makter å ta en topp fire plass, til og med kanskje 2.plassen, fordi han har fått inn mange nye gode spillere i sin tropp. Om de Gea blir værende eller ei, vil få betydning. Forrige sesong begynte forferdelig for nederlenderen, men Manchester United, tok seg kraftig sammen mot slutten.

Havnet allikevel hele 17 poeng bak Chelsea, med 10 uavgjort og 8 tap på 38 kamper, det vinner man aldri serien med.

Manchester City

Manchester City må alltid nevnes så lenge de har så mye penger, og en så solid tropp. Men det er et men på Etihad. Et spøkelse rusler rundt i gangene. Det heter Pep Guardiola, for det hersker liten tvil – Bayern München-sjefen, vil signere for de lyseblå, før eller senere. Det gir neppe Manuel Pellegrini den beste arbeidsro, før kommende sesong.

Har fått inn raske Sterling og gode Delph, men tviler om at det hjelper nevneverdig for å ta et eventuell seriegull.

City kom dog nærmest seriemesteren forrige sesong, men havnet dog 8 poeng bak til slutt, med 7 uavgjort og 7 tap. Må vinne begge mot Chelsea for å ha en sjanse, men tviler på det. Kommer på 4. plass foran Liverpool kommende sesong, tror vi.

Fordi, bare Liverpool av alle andre lag, kan være i stand til å havne innenfor den viktige Champions League-plassen, som er topp fire. Vi tror det tar tid for Brendan Rodgers å bygge sitt nye lag, uten Steven Gerrard.

Les Thore Haugstads innlegg via NRK, om José Mourinhos vei til suksess og hvorfor. Så forstår du litt mer hvorfor også vi tror, Chelsea vinner Premier League kommende sesong.

I skrivende stund er det kun 2 dager og 16 timer til seriestart! Her er terminlisten!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jordbærmus – Aune Sand slaktet av VG!

Jordbærmus - Aune Sand slaktet av VG! Aune Sands hyllest til kvinnens kjønn, i form av boken "Jordbærmus" ble som...

Lukk