All makt i de foldede henter, er et uttrykk som noen ganger passer bra.

Når det kommer til den sittende amerikanske presidenten – er det nettopp hans særegne måte å hilse på folk, som tar de største overskriftene. “The Donald” rykker, klemmer, rykker på ny og rister vedkommende med et fåret smil om munnen. Sannsynligvis for å fortelle hvem som er sjefen. USAs 45. president er en særing, tidens mest omtalte, kanskje også den farligste og utvilsomt den mest kontroversielle i moderne tid.

Kan det bli for mye Donald Trump?

Da han nylig besøkte Frankrike, hadde journalister fått høre at Trump hadde uttalt følgende til president Emmanuel Macrons kone, Birgitte: “Du holder deg i god form. Vakker.” Noe som ble overskrifter over store deler av den vestlige verden. Konklusjon: Må alt president Trump sier og gjør, komme til overflaten som en analyse? Hver minste detalj skal under lupen, vurderes og kommenteres hos de fleste redaktører som publiserer den politiske storpolitikken.

Jada, vi vet at det brenner på dass rundt om i verden grunnet Donald Trump og hans familie. Men, må alt han sier og gjør havne i pressen eller som toppsak i nyhetene? Hver dag?

Verdens mest omtalte mann, Donald Trump Foto: Getty Images

Jeg føler meg rimelig sikker på, at den jevne amerikaner, europeer eller asiat, er rimelig dritt lei tryne på Donald Trump. Det er kanskje ikke hans feil, det er jo velgerne, som kanskje angrer bittert på at de stemte fram denne egenrådige kvinnejegeren, som setter Amerika foran det aller meste – at han omtales i media bare han slipper litt luft.

Hvis det viser seg, noe som er svært sannsynlig, at Donald Trump og hans aller nærmeste, hadde noe som helst kontakt med Russland, vedrørende presidentvalget i 2016, burde det ha fått konsekvenser. Men, med all makt i de folde hender i nettopp USA – er det heller rimelig sannsynlig at kjeltringen(ene) slipper unna med det.

Hillary Clinton tapte valget og verdens viktigste politiske ansvar, fordi det ble tuklet med stemmene via Russland, på oppdrag fra Donald Trump. Påstås det. En hårreisende påstand, og historiens største politiske skandale er et faktum om det stemmer, men, uten at noen blir verken dømt eller straffet. Det er åpenbart bare mulig i mulighetens land.

Donald Trump er en klok forretningsmann, sannsynligvis uvanlig rik og velholden.

Det faktum at han forsøker å drive Amerika på samme måte som sine forretninger har forbausende nok, skapt en hel haug med arbeidsplasser for den jevne amerikaner, muren mot Mexico er påbegynt og en hel verden holder pusten. Det er Donald Trump som sitter i førersetet, han har Kim Jong-un i kikkert, en fet liten tyrann i Nord-Korea, som irriterer vettet av den amerikanske presidenten.

Ikke rart at ekspertene mumler i mørke korridorer om tredje verdenskrig.

Politikk er viktig, USA er verdens ledende stormakt, på kant med alle som sier presidenten i mot. Og så lenge det renner blod gjennom Trumps årer – vil det gå Donalds vei.

Men kan det ikke noen ganger bli for mye – om verdens mektigste mann?

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Topplagene jakter samme spiller!

Både Arsenal, Manchester City og Liverpool skal være svært interessert i å få signert Frankrikes unge store stjerne, Monaco-spilleren, Kylian...

Lukk