Det finnes faktisk hundrevis av unger uten fast bopel i Norge og de aller fleste bor i Oslo.

Lokalpolitikerne i Grorud har lenge kjempet for å rydde opp i slumforholdene. De er ikke alene om å reagere – Dette er uverdige og uakseptable forhold. Jeg er oppriktig lei meg på vegne av beboerne og for at situasjonen er blitt som den har blitt, sier Mazyar Keshvari (Frp), leder av Helse- og sosialkomiteen i Oslo, til VG Nett.

Antallet hjemløse i Norge øker stadig, og i særdeles stor grad blant de under 25 år og blant kvinner. Den økende hjemløsheten blant de unge skyldes at ungdom har vanskeligheter med å få innpass i et ned-rustet arbeidsliv og manko på arbeidsplasser, samtidig som matvare- og boligpriser har økt betraktelig på veldig kort tid.

Men det mest sjokkerende av det hele er at det i lille Norge er 400 hjemløse barn. Mange av dem har opplevd å bli kasta ut på gata fordi foreldrene ikke har kunnet betale husleie, noe som er en stor påkjenning i seg selv.

Norge er verdens rikeste land og vi har et samfunn som er kjent som «velferdsstaten». Vi lever i ei tid hvor man skulle tro at man ihvertfall skulle kunne gi alle de mest nødvendige vilkåra for å overleve.

– Det er ingen hemmelighet at de hjemløse jages bort fra kjøpesenter, men det er rapportert om at de også bankes opp og blir fra tatt det lille de har. Mange søker seg inn i trappe oppganger og garasjeanlegg. Det er et knallhardt liv, og for de fleste så handler hverdagen om å få inn nok penger på litt mat, og helst nok dop til å greie å møte neste dag. For det er betinget med alkohol og narkotika misbruk hvis man havner på gata, det er det ingen tvil om!

Hovedstaden har vist seg fra sin kaldeste side de siste dagene. Temperaturen har enkelte netter krøpet ned mot 20 grader. I tillegg blåser det kald vind. Strømprisene er sendt til himmels, mens noen har langt større bekymringer.

Ifølge de siste tellingene, bor cirka 90 mennesker utendørs i Oslo nå.

Ambulansen er ute på oppdrag. De har med seg 60-70 termotepper, som skal gis bort til husløse.

Utenfor inngangen til t-banen i Akersgata sitter 62 år gamle Wilfred Eriksen. Han har trukket lua langt nedover ansiktet, pakket seg inn, men han fryser. Han bor på Den åpne dør, som drives av Frelsesarmeen. Likevel sitter han ute i kulden.

– Når du går på amfetamin, så er det ikke noe særlig å være inne i et lite rom, sier han.

Foran ham står en kopp med noen slanter. De to ambulansefolkene pakker et teppe rundt den slitne kroppen.

– Jeg kjenner ikke bare varmen fra teppet, men jeg kjenner hjertevarmen også, sier han.

Hvordan kan verdens rikeste land ha en slik hovedstad som ikke engang har en seng til narkomane?

Norske politikere har en enorm jobb å gjøre. Jeg er sikker på at vi vil finne død blant uteliggerne hvis ikke noe blir gjort snart. Vinteren har knapt begynt….

– Det er nok flere enn vi tror som bor ute i denne kulden, sier operativ leder, Roar Blyverket i Ambulansetjenesten i Oslo og Akershus.

Problemet, spesielt i Oslo er at de som havner på gata blir stadig yngre, og jeg mener et gatebarn er et for mye! Dette er et så stort problem og en skam for samtlige politikere i hele Norge, at jeg er flau på deres vegne! Ta grep nå!

Alle barn har rett til å ha et hjem!

Hvor trygt sitter du? Er det noen sjanse for at du havner på gata?

Vel, sikkert ikke, men om man mister inntekten sin og har to mill i gjeld, så tar banken huset, og dag skal man ha lagt inn gode aksjer til øvrig familie før man havner på statistikken for hjemløse… det kan nok skje oss alle!

Noe å tenker over når du legger deg  i King-size senga di i kveld?…

 

Vargas

 

Tags: hjemløs, Uteligger

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Endelig fredag!

     FREDAG- ALLES FAVORITT DAG?   Hvilke planer har du i helgen? En deilig weekend på hotell med kjæresten? Eller skal...

Svenskene ført bak lyset

  WikiLeaks avslører at den norske regjering hadde bestemt seg for de amerikanske Joint Strike Fighter (JSF), før prosessen var fullført....

Lukk