Enebarn har muligens et ufortjent dårlig rykte. Kjenner du et enebarn og oppfatter dette som både bortskjemt og litt vel overmodig mot andre voksne og heller arrogante mot andre barn de møter?

Noen forskjeller er det nok på enebarn, som opplever å ha sine foreldre helt alene når de er på hjemmebane, mot et søskenpar som må dele det meste. Illusjonen eller ryktet om at enebarn er noen monster er nok bare en myte.

Det er ifølge forskning, sunt at barn kjemper om posisjoner i søskenflokken, et enebarn vil derimot gå glipp av muligheten til å knytte nære bånd til en bror eller søster i ung alder. Det kan også være sårt for foreldre som prøver uten å lykkes med å få et barn nr to, å vite at deres ene må vokse opp som enebarn.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=odYjDZR9Rls[/youtube]

– Barn med en eller flere søsken blir tvunget til å ta hensyn veldig tidlig. Enebarn som heller ikke går i barnehage, men begynner rett på skolen i en alder av 6 år, vil få litt startproblemer når det viser seg at man blir tvunget til å ta hensyn.

Det går svært ofte veldig bra, nettopp fordi barn i ung alder har en fantastisk evne til å tilpasse seg de miljøer de lever i til daglig. Gi barn uten søsken en mulighet til å utvikle seg på egne premisser og la det få lov til å være redd for å dele alt med sine venner. Det er sunt å være litt egoist, om barnet eller mener det godt.

– De fleste foreldre vil si at barna er viktigst av alt, og de er selve meningen med livet. Jeg er langt på vei enig i det. Men det er en del mennesker som velger å være barnløs av forskjellige årsaker.

Får du et barn med en partner du er glad i eller alene av en eller annen grunn, vær takknemlig og elsk det barnet som deg selv. Vær til stede og se det vokse opp. Gi barnet den kjærligheten, tryggheten og kunnskapen det fortjener, til det en dag er voksen nok til å forstå.

At du var der.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Cecilia Brækhus møter playboymodellen » The Knock out»

45 år gamle Mia St. John fra USA møter den norske verdensmesteren Cecilia Brækhus til kamp i Arena Nord i Fredrikshavn i...

Er du kåt på en kollega eller kanskje svigermor?

Det er ikke så uvanlig som det høres ut. Det som ikke er fullt så normalt er å gjøre fantasi...

Lukk