Liverpool spiller en fotball vi ikke har sett tidligere. Kan Liverpool svikte igjen? Ikke engang Barcelona på sitt beste er like gode som Klopps menn når de svinger pisken som mot Leicester på Boeing Day. Og med 13 poengs ledelse er det vel avgjort, eller kan Liverpool svikte igjen?

Vi tror ikke det. Vi tror det endelig blir Liverpool som løfter dette forgjettede trofeet som har ridd storklubben som en mare gjennom så mange sesonger. Lag som Leicester og Blackburn klarte det før Liverpool og Manchester City har vunnet det fire ganger, Manchester United hele 13 ganger. Kan Liverpool svikte igjen? Selvsagt ikke.

Lest? Joao Moutinho – eldst og best?

Selvsagt er det på tide for Liverpool, som utvilsomt er en av de største og nå, beste klubbene i verden – å vinne Premier League. De røde fra Merseyside har til og med vunnet Champions League, to ganger, i denne mørke perioden uten ligagull.

Hva gjør Liverpool så suverene?

De gode backene i Andrew Robertson og Trent Alexander-Arnold er begge på øverste hylle i verden. Svært viktige i angrep og forsvar, de kommer med stor fart på kontringene sammen med en hel hag med andre spillere, også flere av disse i absolutt verdensklasse. Klart det blir mange seire av slikt.

Kan Liverpool svikte igjen?
Anfield og the Kop Foto: anwo00  for Pixabay

Kan Liverpool svikte igjen?

Men det er også grunn til å nevne energien i laget. Farten, overskuddet, harmonien, samhandlingen, uovertruffen teknikk og spillegleden som kommer fram i laget, kanskje ærlig mot tabell-toer Leicester nylig. Og de var dødelig effektive, særlig i andre omgang.

På 90-tallet under Drillos ledelse, var Øyvind Leonhardsen en av de viktigste spillerne på det norske landslaget. Årsaken var at han var svært løpsvillig. Drillo fortalte at ‘Leo’ var best uten ball, og mente med dette at han løp riktig. I bakrommet, ofte og nok. Det endte med at spilleren fra Kristiansund løp seg inn på nettopp, Liverpool.

Salah og Sané

Sané, Salah, Firmino, Robertson, Trent Alexander-Arnold (21) og de andre spillerne på Liverpool løper utvilsomt mer enn alle andre spillere på alle andre lag. Men de løper sannsynligvis også fortere og kanskje riktigere. Å ha raske spillere på laget, som vet å løpe riktig, med og uten ball – er nok viktigere enn noe annet i den moderne fotballen.

Trent Alexander-Arnold er selve symbolet på hva en god back skal og kan gjøre, sammen med gode medspillere på banen. Det blir ei drøy mil å løpe per kamp, kanskje 1,5 mil også. Flere av Liverpools spillere er villig til å gjøre nettopp det.

Løpe nok. Og dette var fotball i verdensklasse og underholdning på øverste hylle. Som jo ofte ender med trofeer viser det seg.

Om du la merke til unge Trent Alexander-Arnold sin scoring mot Leicester. Fem spillere i rød drakt, løp hurtig i samme retning, en kontring i verdensklasse, med et mål av høyre backen som hadde sitt livs kamp.

Klart Liverpool blir seriemestre med slike spillere. Som er så dedikerte til oppgaven som det Klopps gutter er.

Kan Liverpool svikte igjen?

Alexander-Arnold

Skal Klopp beholde sin juvel bør Alexander-Arnold få fornyet og forbedret kontrakt umiddelbart, da alle andre lag med mye penger, har satt hans navn på blokka med tre streker under.

Liverpool presset uvanlig høyt, Leicester kom ikke over sin egen banehalvdel og visste ikke helt hvordan de skulle håndtere de løpsvillige motstanderne. Liverpool var nærmere fem, seks og syv mål, enn Leicester var en utligning.

Når vi ser av tabellen at nettopp Leicester er det nest beste laget i Premier League, er det ikke så vanskelig å svare på spørsmålet som stilles heller. Liverpool kan tape noen kamper selvsagt, uten at noen andre vinner mange nok til å ta igjen den store ledelsen.

13 poengs ledelse allerede til jul er ikke vanlig. Men det er nok poeng å kjempe om for alle de 20 lagene i Premier League. Vi kan dog ikke se hvilke av disse skal ta igjen Liverpool nå. Kan Liverpool svikte igjen? Ikke så lenge Klopp får sine gutter til å spille den fotballen han har jobbet med de siste årene. Tiki-Taka a-la Anfield.

Manchester City snubler for ofte, er for svake bakover og taper til og med på hjemmebane, noe som aldri skjedde tidligere. Pep Guardiola skal til vanskelig Molineux, som kan sette kjepper i hjulet for noen og enhver.

Wolves

Wolves slo til og med City med 2-0 på Etihad tidligere denne sesongen, og har lyst til å gjøre det igjen.

Liverpool avslutter dette tiåret med å lede Premier League suverent, ved å spille den beste fotballen, uten tap på snart 40 kamper og har få konkurrenter som kan hamle opp med dem. Mange spør seg nok hvor langt kan Jurgen Klopp ta dette fantastiske laget?

Er du glad i Liverpool, går du en lysende framtid i møte. Om du husker hva Sir Alex Ferguson gjorde for Manchester United gjennom mange år, vel, se ikke bort fra at Klopp kan skaffe mangt et seriegull til Anfield.

Svaret på spørsmålet er altså, et rungende, nei. Liverpool kan definitivt ikke svikte seg selv, sin manager og sine fans igjen. 2020 blir et jubelår, og med endelig et seriegull i havn.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Boxing Day – fotballens festdag!

Ingen dager er like, men én dag ligner på den samme dagen i fjor og året før det. Særlig i...

Lukk