Halvparten av kvinnene som bruker p-piller, vet ikke at blodpropp kan være en bivirkning. Over en kvart million kvinner bruker i dag p-piller, men bare siden 2008 er det meldt om 60 tilfeller av blodpropp. Tre av tilfellene endte med døden.

Likevel er det mange av brukerne som ikke kjenner til symptomene på blodpropp, selv om blodpropp er den mest omtalte bivirkningen av kombinasjons-p-piller.

I en undersøkelse som er gjort for Statens legemiddelverk, svarer bare halvparten at dem som bruker p-piller, at de vet at blodpropp kan være en av bivirkningene. Halvparten kjenner heller ikke til symptomene.

Som svar på undersøkelsen har Statens legemiddelverk opprettet en Facebook-side og en blogg for å informere om p-piller og blodpropp

Ida-Kathrine Gravensteen, som er leder i Medisinerstudentenes seksualopplysning i Oslo, er engasjert i informasjonsarbeidet blant ungdom om prevensjon.

– Mange har mangelfull kunnskap om assosiasjonen mellom blodpropp og p-piller når det gjelder hvem som er i faresonen, symptomer på blodpropp og i hvilken grad p-piller faktisk utgjør en risiko, sier hun

Kilde (NTB)

Det er også teorier om at den økende graden av bekkenløsning under og etter  graviditeten- kan ha sammenheng med p- pillebruk.

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bloggerens hverdag

Har du plnlagt lang tid i forveien hva du skal blogge om, når du skriver et blogginnlegg? Eller tar du...

Hvem er den verdige vinneren av Farmen 2010

[polldaddy poll=3163082] Farmen 2010 går mot slutten. Leif Birger, Lillian og Linn Hege er igjen av alle de 14 +...

Lukk