30 km fellesstart med skibytte, Petter Northug (28) er mer en utfordrer enn favoritt, men alle vet at trønderen har vinnerskallen som skal til. Itillegg har Mosvik-gutten alltid klart å mobilisere litt ekstra når det gjelder som mest. Kan det holde til Gull i Sotsji?

– Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov er på hjemmebane og må selvsagt ansees å være med når det går mot slutten av en lang 30 kilometer. Martin Johnsrud Sundby har vært den beste norske denne sesongen med seier i Tour de Ski og leder av verdenscupen, må nevnes blant fsvorittene.

Marcus Hellner er den sterkeste svensken, men vinner vel neppe dette. Han har vist for lite i år til å være blant de største favorittene. Men hva med Dario Cologna? Tilbake etter skade og ryktes i sitt livs form. Kan Petter Northug slå dem alle? Ja det kan han faktisk.

Fordi det er noen som er råere i skallen enn alle andre. Trønderen er tøff i kjeften, men også mentalt sterk nok til å vite hva som skal til. Sesongen ble spolert tidlig grunnet virus-sykdom. Dette kan bli en fantastisk måte å vise at han er tilbake i verdenstoppen.

Petter Northug finnes det bare en av, men du verden så glad vi har en av hans kaliber i den norske troppen.

Merkevaren Petter Northug er større enn alle de andre skiløperne på landslaget til sammen. Slik er det bare. Det vet sponsorene, det vet Skiforbundet og det vet Northug selv. Nettopp derfor kan han le hele veien til banken med sponsoravtale med COOP verdt mange titallsmillioner kroner.

– Ser du på Zlatan, Messi, Magnus Carlsen, Marit Bjørgen eller Usain Bolt så er de enere i verden for en grunn. De vet hva som skal til for å bli best. Alle har vinnerskallen og de fysiske forutsetningene til å bli best på sin idrett, slik er det også for 28 åringen fra Mosvik i Nord Trønderlag. Men de har gjort bragden helt alene.

Petter Northug har det lille ekstra, det som gjør han til blant de aller beste i verden, OL i Sotsji vil ha en OL-konge, rollen passer kanskje Petter Northug best av alle!

 

Foto: Flickr/  TAKleven

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lille Marit Bjørgen er den største av alle- tidenes Olympier!

Marit Bjørgen (33) er ikke store dama, men for et fantastisk menneske. For en idrettskvinne. Heldigvis er hun også av...

De beste bloggene – de utenfor Blogg.no?

Det største bloggnettsamfunnet er utvilsomt blogg.no eid av Nettavisen, men det er faktisk svært mange bloggere som har andre utspring/...

Lukk