I Southampton fikk vi se hvilke kvaliteter Mauricio Pochettino innehar som manager for en Premier League-klubb, og basert på hans halvannet år i kystklubben, har Tottenham-fansen mye å glede seg til.

Pochettino liker å spille en ballbesittende fotball, med mye bevegelser, spill i mellomrommene mellom motstandernes forsvar og midtbane og hurtige taktomslag i angrep. Med spillerne til råds i Tottenham, har han et godt grunnlag for å fortsette med hans foretrukne spillestil.

På midten har de Paulinho, som kan gjøre jobben Morgan Schneiderlin gjorde i Southampton, mens Christian Eriksen er en perfekt spiller til å gjøre Adam Lallanas jobb. I angrep er det største problemet Pochettino må ta hensyn til, ettersom Emmanuel Adebayor er et ustabilt kort som virker mer lysten på å spille for seg selv enn laget, samt at Roberto Soldado ikke akkurat har tatt Premier League med storm i løpet av hans første år.

To nye spisser vil være en god start for Pochettino på overgangsmarkedet. Adebayor bør selges, mens Soldado kan få et år under Pochettino til å bevise hvorfor Tottenham betalte såpass mye penger for ham i fjor sommer.

Spillerutvikleren Pochettino 

I Southampton viste argentineren at han ikke er redd for  gi unggutter muligheten på banen. Luke Shaw fikk sitt store gjennombrudd under Pochettino noe også Jay Rodrigues, Nathaniel Clyne, Sam Gallagher og Callum Chambers også gjorde. Unge engelske spillere med riktig innstilling er et kjennetegn på spillere Paochettino liker å belønne med spilletid- noe som kan bety at vi får se en rekke ubeskrevne kort i løpet av sesongen.

Det er ikke til å stikke under en stol at Pochettino gjorde underverker med Southampton. Helt til november var de godt med i toppen av tabellen, og lå lenge inne i topp fire på tabellen. En åttendeplass til slutt, kun 13 poeng bak Tottenham og åtte bak Manchester United, er mer enn godkjent for en klubb som Southampton.

Utfordringen

Oppgaven til Pochettino i Tottenham er klar; få klubben til Champions League. Nå som Liverpool har blandet seg inn i toppen igjen er det fem, kanskje seks, klubber som vil kjempe mot Tottenham om en plass i topp fire. Syv lag og fire plasser – det er en massiv oppgave han har foran seg.

Manchester City vil nok ta én av plassene, mens Chelsea også mest sannsynlig blir å finne i topp fire også neste sesong. Liverpool går det ikke an å utelukke, det spørs bare på hvordan de takler å kombinere Premier League med Champions League neste år.

Arsenal har klart topp fire hvert år de siste 15 årene, mens Manchester United er sultne på å komme seg tilbake dit de «hører hjemme». Everton er som alltid en outsider til å klare det, mens Tottenham faller litt bak resten.

Om Pochettino gjør de rette kjøpene i sommer, får det beste ut av de som ble kjøpt ifjor og tetter igjen bakover, vil Tottenham være å regne med. Problemet er at de andre lagene ser bedre ut, har større potensiale og har større respekt fra resten av Premier League-lagene. Få klubber er redde for å møte Spurs, noe som kan bli nøkkelen for Pochettino neste sesong. Klarer han å skape en frykt for å møte Spurs, vil de plukke flere poeng og ha større mulighet til å klare topp fire – ellers ser det vanskelig ut.

I mellomtiden kan du følge fotball-VM og kanskje sette en tippelapp i samme slengen. Bet365 tilbyr en rekke markeder for VM i Brasil, så det er bare å sjekke det ut!

 

Foto: Flickr/Viking-

Vargas

I samarbeid med Bet356

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VG-lista Top 20 – vinn reise, opphold og drømmedag i Oslo!

Nå har du ditt livs store sjanse til å få oppleve en fantastisk dag sammen med dine venner. NRK gjør...

Sex vil bli langt viktigere for deg etter dette…

Når du endelig har funnet din ultimate-orgasme fasit vil sex ha mye mer å si for deg i ditt liv....

Lukk