Voldtektene i Norge eskalerer, og kvinner er på mange måter fritt vilt. 

Etter terrorangrepet 22. juli har de fleste ressurser hos politiet blitt brukt til å etterforske hendelsene på Utøya og i regjeringskvartalet.

– Andre hendelser, og derav voldtekter blir ikke etterforsket eller svært forsinket etterforsket pga manglende bemanning hos Oslo- politiet. Samtidig går mange politi uten jobb etter endt utdannelse, enda det faktisk ble ansatt mange etter at terroren rammet oss.

Ikke mange nok, helt åpenbart.

 Mange kvinner i Oslo er også midt i sorgprosessen etter 22. juli, samtidig går mange av disse hjem om kvelden og er redd for å bli overfalt. Et kaldt og voldelig samfunn er et faktum. Kvinner er fritt vilt. Politiet står maktesløse.

– Det er også meldt om grove voldtekter i Østfold de siste ukene, og i Bergen er tallet på overfallsvoldtekter fordoblet på et år. Det foreligger anmeldelse på nærmere 50 voldtekter i Bergen regionen så langt i år, mor ca 20 i fjor.

– Oslo er fortsatt voldtekts-hovedstad, og dette må på agendaen til politikerne igjen. Man kan ikke se bort i fra at kvinner i Norges største by er livredd for å gå ut, uansett hvor viktig det er å få kartlagt hendelsene rundt det som skjedde 22. juli.

Her må politiet klare å gjøre begge deler. Men de må få nok ressurser.

Foto: Dagbladet.no

 

Seksuallovbrudd økte med 12,8 %og en økning i antall anmeldelser for voldtekt på 6,9% er registrert i Oslo politidistrikt. Dette er for første halvår i år , mot samme tid i fjor.

Kilde: Politiet.no

Om du er en kvinne i Oslo regionen så vil jeg gjerne høre i fra deg.

Er det ok å bo i Oslo, med all den volden som skjer, og føler DU deg trygg? Hva mener DU politi, politikere og myndighetene bør gjøre for å gjøre hverdagen din bedre?

Det er bare snakk om tid før nye overfall og voldtekter blir meldt i nyhetene igjen. Hvem blir mishandlet denne gangen?

– Man kan diskutere i dagevis rundt spørsmålet «hvorfor menn voldtar». Det finnes ikke et svar på det, fordi det er mange forskjellige typer mennesker som velger å ødelegge andres liv med å forgripe seg.

– Det man kan se som en rød tråd i overgriperens «signatur» er at han er ikke- europeisk, flyktning uten gyldig oppholdstillatelse, og som har opplevd traumatiske opplevelser uten å få behandling for disse. Ofte har han mange andre kriminelle handlinger bak seg.

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk er bekymret:

– Det er jo veldig alvorlig når vi får økning i grove trulser med bruk av redskaper som gjør at folk rett og slett kan bli drept hvis de ikke gjør som de sier. Situasjonen er verre nå enn den har vært tidligere, bekrefter Bjørnebekk.

Debatten om skjenketidene for utelivsbransjen raser som aldri før, og det er liten tvil om at svært mange voldssaker er forbundet med misbruk av alkohol, der både offer og gjerningsmann er påvirket.

Hvis det viser seg at reduserte skjenketider begrenser volden, så er det en selvfølge å innføre dette i alle byer som har problemer med mye vold i helgene og i høytider.

Jeg er overrasket over hvor lett mennesker tyr til kniv for å gjøre opp. Og bare det å velge å ta med seg stikk våpen når man går ut, bør få folk til å få opp øynene. Det er en forbrytelse- og du vil bli arrestert hvis du blir tatt med kniv på offentlig sted.

Det hjelper ikke å si at den skal kun brukes til selvforsvar.

Her står utfordringene i kø for politi, og myndigheter. Dette må på handlingsplanen i dag!

Det er helt uakseptabelt at norsk kvinner er fritt vilt i egen by.

 

 

Vargas

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julefreden senker seg ikke over alt…

  * På Filippinene er så mange som 100.000 mennesker hjemløse, 1000 døde og 500 er fortsatt savnet etter enorme flom-ødeleggelser etter orkanen "Washi"....

Bør media droppe «Terrorsaken» i julen?

  Det er noen måneder siden Norge ble forandret fra rolig felleferie-modus til et land i bunnløs sorg og fortvilelse...

Lukk