Kåt over 60? Finnes det mennesker over 60 år, som er kåt? Ja, det finnes utvilsomt, men sex har de vel ikke når de er gamle, grå, bestemor og bestefar?

De unge får nemlig litt ubehagelige bilder i hodet – når det som kun er den trygge runde, skrukkete bestemoren, skal gå og ha seksuelle fantasier. Det stemmer ikke med det bildet av en bestemor.

Kåte bestemødre finnes ikke i det hele tatt, tenker du kanskje. Ikke engang bøker eller på film, en bestemor skal kunne alt, bortsett fra å være relatert til seksuelle tema. Du rundt 60 år tenker ditt om det. “De skulle bare ha visst”, tenker du sikkert.

De unge tar nok kraftig feil om bestemor, eldre og det å være kåt. Kåthet har nemlig ingen aldersgrense, det er noe som foregår i kroppen til alle de mennesker som er fra kjønnsmoden til hundre og ti år. Det stopper ikke over natten – heldigvis.

Om de over 60 år har sex? Ja, de har masse sex, kanskje mer enn noen gang, de som er friske nok til å lykkes med å gjennomføre det, og det er jo de fleste sekstiåringer i dag.

Kåt over 60?

Kåt over 60?

Er du ung og kåt så er det helt naturlig å kjenne på de positive følelsene som pirrer i kroppen fra man er tenåring, kanskje før det også. Men det kommer en tid i livet da det ikke er så fantastisk lengre. SÅ kommer det en tid igjen da alt annet enn sex, er bare tull og tøys. Eldre kan få sin tredje ungdomstid, når de er sent i livet og alle drifter fungerer sånn noenlunde.

Mange eldre menn kan få problemer med ereksjonen og må ty til assistanse som Viagra o.l Men hvilke hjelpemidler får kvinner i en satt alder, for å få opp sex apetitten? Lykkepillen gjør vel ikke helt samme susen.

Uansett, før du kommer så langt som å bli kalt eldre, eller i satt alder, så er det som sagt kun et tema det handler og det er sex. Man tenker ikke annet 24/7 og da er det om å gjøre å være kreativ. Det er mye fint i både plast, silikon, latex og lær, og har man en kasse med batterier så går det meste.

Hjelpemidler

Noen eldre har oppdaget alt dette nye, men det er fortsatt mange som ikke bruker noe som helst av hjelpemidler, fordi de har aldri hatt behovet, men lykkes hver gang allikevel.

Den seksuelle lyst – eller libido, er b.l.a. avhengig av hormoner. De viktigste hormonene som styrer dette er et hormon som heter Prolaktin og faktisk det mannlige hormonet testosteron. Det kan høres rart ut at dette siste hormonet har noe som helst å gjøre med lyst hos kvinner, men det har det. Men i mye mindre doser enn hos menn.

Dette er noe det dessverre ikke har vært forsket så mye på hverken nasjonalt eller internasjonalt. Men er det for lite testosteron hos både menn og kvinner, så kan det gå ut over den seksuelle lysten. Prolaktin er et hormon som naturlig er til stede hos både menn og kvinner, men hos noen kan det skilles ut fra hjernen til blodbanen i for store mengder, og kan da forårsake minsket seksuell lyst. Så begge disse hormoner kan du få sjekket hos din fastlege.

Lommelegen

Vi mener at lysten på sex er helt og holdent styrt av hvordan du har det ellers i livet ditt. Har du det bra i livet forøvrig, så kommer også lysten på sex. Noen kan ha sex “over alt”, men andre må ha sitt faste sted, til fast tid, i riktig lys med riktige berøringer. Vi mennesker er heldigvis svært forskjellig, vi har forskjellig drifter, lyster og kan tenne på helt forskjellige fetisjer. Noen liker som kjent mora andre broren.

Kåt og moden

Å være kåt over 60, er ikke bare sundt og fint, det er livsbringende. Kanskje også livsviktig. Det bør sees på som en gave for alle som kan oppleve det. Enten man er i et forhold eller som aleneboende.

Eldre nordmenn er mer urbane, de lever lengre enn før, reier mer, er friskere enn generasjoner før seg, seksti er det nye femti, det finnes kun muligheter for våre mange eldre, det skulle vel bare mangle om de hadde sex. Ofte og lenge.

Trøste deg med følgende, hvis du blir fortvilet over all kåtheten som herjer i kroppen, må du vite at alle har sex og alle gjør det på forskjellig vis. Og man blir ikke blind av å onanere heller. Lover!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nordmenn har råd til bompenger!

Nordmenn har råd til bompenger! Men hater det som pesten. Politikernes løgner er kommet for en dag. Nordmenn hater ulv,...

Lukk