Film ikke lenger best på kino?

Film ikke lenger best på kino? Kanskje bortsatt fra i Fredrikstad som har Norges beste kino – kåret flere år på rad. Her er både salen(e) billedkvaliteten og lyden av ypperste kvalitet. Også i Oslo er det bra kinotilbud for kresne filmelskere. Men i Norge forøvrig, kan du like gjerne se filmen hjemme. For nå har også TV-produsentene blitt så gode på kvalitet – at du fint kan ha kino hjemme.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Premier League

Alt du behøver for å få et godt nok TV-bilde som gir deg den ultimate film-følelsen, slik du gjør på de beste kinoene er 4K-kvalitet og god nok lyd. Har du en 4K-TV, 4K-HDMI-kabel og en dekoder eller Apple-TV som leverer 4K-kvalitet, er det bare å gønne på.

Film ikke lenger best på kino? I hvert fall ikke om du velger de distributørene som tar deg som kunde på alvor. og dermed leverer 4K Ultra HD. Som er det beste du får servert av billedkvalitet i Norge i dag.

Dessverre er det ikke alle distributører som leverer film eller serier i 4K ennå, men det kommer. Håper vi. TV2 leverer Champions League-kampene i 4K. Viaplay makter ikke å levere Premier League i 4K, noe som er sort skuffende med den prisen de forlanger for å se Haaland herje på balløya.

Netflix, Disney+ og Apple TV+ er best i klassen og leverer en rekke filmer og serier i beste kvalitet. Verken NRK, HBO, Viaplay, Viasat eller Strim leverer noe som helst innen 4K, bortsett fra om du bestiller TV2 Play via Strim.

Film ikke lenger best på kino?

Bildet er tatt av Joe fra Pixabay

4K-kvalitet

I de siste årene har 4K-kvalitet på TV blitt stadig mer populært blant forbrukere verden over.

Les også: Avatar – The Way of Water nå på Disney+

Denne høyoppløselige bildestandarden gir en utrolig visuell opplevelse med enestående detaljnivå og skarphet. I denne artikkelen skal vi dykke ned i hva 4K-kvalitet egentlig innebærer, fordelene det bringer, og hvorfor det kan være verdt å vurdere en 4K-TV for ditt eget underholdningssystem.

Før vi går videre, la oss starte med en grunnleggende forklaring av begrepet “4K”. 4K refererer til oppløsningen på et bilde eller en skjerm, og er målt i antall piksler som utgjør bildet. I tilfelle av 4K-kvalitet, er oppløsningen på 3840 x 2160 piksler.

Dette betyr at skjermen har omtrent 8,3 millioner piksler totalt, som er fire ganger så mange som en standard 1080p full HD-skjerm.

Den økte pikseltettheten til 4K gir en betydelig forbedring i bildekvaliteten sammenlignet med tidligere oppløsninger. Med flere piksler pakket inn i hver tomme av skjermen, blir bildene mer skarpe, detaljerte og livaktige. Dette er spesielt merkbart på større TV-skjermer eller når man ser på innhold med mye fin tekstur eller små detaljer. Filmer eller serier som naturdokumentarer eller sportsbegivenheter.

En av de viktigste fordelene med 4K-kvalitet er den økte graden av realisme det gir til bildene.

Når du ser på en 4K-TV, er det som å se ut gjennom et vindu og få en direkte visuell opplevelse. Detaljene er så klare at du kan skille hver eneste hårtust på en skuespillers hode eller hver eneste stråle av sollys som trenger gjennom bladene i et tre. Denne realisme-effekten skaper en dypere fordybelse i innholdet du ser på, og gir deg en mer engasjerende og underholdende opplevelse.

Underholdning

Så hva er god underholdning for deg? Om du ikke har sett den nye Avatar-filmen, er du ikke særlig opptatt av gode eventyr. Eventyr laget på fantastisk vis med eksepsjonelle farger og en uvirkelig billedkvalitet. Særlig vist på Disney+, men også de beste kinoene.

Om du har 4K-kvalitet tilgjengelig, anbefaler vi på det sterkeste Netflix-serien “Our Planet” eller “Vårt Utrolige Hjem” som den heter på norsk. Kommentarene er lest av selveste Sir David Attenborough, som gjør det hele enda litt mer troverdig.

Fargene i denne serien er noe av det klareste vi har sett i noen dokumentar noen gang. Og det er det som er så spesielt med 4K-kvalitet, man får fram fagene på en helt ny måte, der også det sorte i TV-bildet er helt sort. Ikke nyanser av sort.

Du har selvsagt sett “Papirhuset“, “The Crown“, “Peaky Blinders“, “Breaking Bad” og “The Darkest Hour“. Alt dette fantastisk underholdning, nettopp på Netflix. Men det er så mange andre gode måter å bli underholdt på og. alle disse har det til felles at de sendes i 4K-kvalitet. Noe som gjør opplevelsen forsterket.

For å få best mulig lyd bør du investere i ordentlige høytalere som gir deg stereolyd, eller i de minste en lydplanke som gjør lyden bedre. Lyden i de fleste TV-ere, uansett pris og kvalitet er ikke bra nok for å få kinofølelsen.

Om du er opptatt av god underholdning sammen med flokken din, velg 4K-kvalitet neste gang du kjøper TV. På den måten får du kino-opplevelsen rett hjem i stua. Det er så stor forskjell at du vil oppleve det som en helt ny underholdningsverden.

Vargas

De beste tv-seriene vi anbefaler

De beste tv-seriene vi anbefaler handler om hvor underhold vi ble. Tidsepokene går over flere tiår, men vi har rangert de ti tv-seriene som vi arrangere fra de gode til de aller beste. Om du har noen tv-serier å anbefale oss og våre lesere. Bruk gjerne kommentarfeltet.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Påvirkningskraft

Vi som skriver på denne bloggen er film og seire-nerder, vi ser et meste, er litt kresne, men liker mye. Du er kanskje ikke enig i våre bedømmelser, men det er bare fint, da vil vi gjerne vite hva du er uenig i og hva du liker.

Les også: Underholdning er mer enn bare Netflix

Når vi vurderer serier nå, så er det hva som har underholdt oss, men også påvirket tiden vi har opplevd seriene. De beste tv-seriene vi anbefaler er altså hva som har gjort størst inntrykk på oss – opp gjennom årene.

Hvordan disse har fulgt oss gjennom flere sesonger og om vi har sett fram til de påfølgende episodene.

Vi må innrømme at vi er svake for amerikanske og britiske produksjoner. Åpenbart finnes det mye bra filmer og serier fra mange andre produksjonsland også. Men vi holder oss til USA, England og Frankrike.

God underholdning har voldsom påvirkningskraft på seerne og publikum, uansett alder.

Mange husker både tid, sted og klokkeslett når de var på kino første gang. Vi var på kino og så “Tarzan“, sort hvit, men det gjorde ingenting. Johnny Weissmuller var en stor helt veldig lenge.

Også den første Star Wars-filmen gjorde inntrykk den gang, men kommer altså ikke med på topplisten.

De beste tv-seriene vi anbefaler
Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay 

Favorittserier

Her er våre ti favorittserier 20. mars 2023.

 • nr 10 Succession (finansmiljø, et familiedrama)
 • nr 9 The Americans (action spion/drama)
 • nr 8 Better Call Saul (forløperen til Breaking Bad)
 • nr 7 House of Cards (politisk drama i USA og det Hvite Hus)
 • nr 6 The Crown (britisk kongelig drama med Dronning Elizabeth II i hovedrollen)
 • nr 5 Ringens Herre (fantasy)
 • nr 4 The Handmaid’s Tale (amerikansk dystopisk drama)
 • nr 3 The Bureau (skremmende identisk, fransk spiondrama)
 • nr 2 Game of Thrones (fantasy)
 • nr 1 Breaking Bad (amerikansk, men trenger ingen annen omtale – tidenes beste serie)

Et merkelig utvalg av ulike genre ble det, men vi står inne for samtlige. Det kommer tydelig fram av utvalget at drama kan være en favoritt, kanskje, men også spiondrama er vi svake for, tydeligvis.

Hadde James Bond vært en serie, ville nok denne ha blitt valgt inn på listen. Men vi ser på Bond som enkeltstående filmer – all den tid det tar flere år i mellom hver utgivelse.

Disney+

Her er det nok mange serier du savner og ville gjerne ha hatt med på listen? Vet, vi også. Men ingen nevnt, ingen glemt. Det kunne sikkert ha vært både tjue og tretti serier på denne listen over severdig underholdning. Men sånn tatt ut av hodet, så er dette våre ti beste.

Ikke mange nye serier, som du ser. Det er fordi vi rett og slett synes det er for mye dårlige serier som kommer ut nå, som ikke holder mål.

Særlig Netflix har utmerket seg som en svært middelmådig distributør av underholdning. En stor og rik strømmetjenester du betaler fra 99 – 160 kr per måned for. Men som ikke leverer som forventet, etter vår mening.

Vi har kuttet ut Netflix og anbefaler alle som ikke finner noe å se her, gjøre det samme. På den måten tvinges en av de største strømmetjenestene å ta grep. Ved å levere bedre kvalitet på film og serier – rett og slett.

Disney+ er både billigere og leverer langt bedre kvalitet, både på film og serier, etter vår mening. Videre er Disney+ en distributør av god underholdning som setter barn foran voksne, på deres premisser. Det liker vi.

Vargas

Disney er mer enn Donald

Disney er mer enn Donald Duck og vennene hans. Filmen du ser hver julaften, er deilige tradisjoner mange av oss elsker. Men det amerikanske selskapet er mye mer enn de tradisjonelle tegnefilmene du kanskje vokste opp med som barn. Disney er mye mer enn Donald, Mikke og Langbein.

Estimated reading time: 4 minutter

Disney+

The Walt Disney Company, altså Disney, er tegnefilmer, ja, men også spillefilmer, en verdifull aksje en strømmetjeneste kalt Disney+ og opplevelses-senter flere steder rundt om i verden. Verdens mest populære strømmetjeneste, knuser nå også Netflix.

Les også: Hva lar du deg underholde av?

Årsaken er nok kompleks og flere. Vi tipper at prisen har endel å si. Disney+ koster kun det halve av hva Netflix koster. Og Disney+ har like mange nyheter som kommer rett til kundene som det Netflix presenterer. Minst.

Disney+ kan kanskje minne om en strømmetjeneste, utelukkende for barn, men det er feil. På denne appen, eller strømmetjenesten om du vil, finner du velkjente underholdnings-univers. Du har selvsagt hørt om Pixar, Star Wars, Marvel, Star og National Geographic. Animasjon-filmer, filmer, serier og dokumentarer for alle.

Strømmetjenesten Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i kvartalet som endte 2.juli. Dette var langt over analytikernes forventninger på 10 millioner, og det totale antallet er nå 221 millioner. Det er første gang siden lanseringen i 2019 at Disney har flere betalte brukere enn konkurrenten Netflix, med sine 220 millioner abonnenter

Finansavisen.no

Disney er mer enn Donald

Aksjen

Gigantkonsernet Disney er selvsagt også notert på velkjente Wall Street. Er du interessert i aksjer, bør du kanskje kjøpe deg inn i verdens største og mest populære strømmetjeneste. Timingen kan være god, all den tid Wall Street generelt og Nasdaq spesielt har falt mye den siste tiden.

Les også: Krigsseileren – filmen fra marerittene

Disney-aksjen har falt 36,59 prosent på seks måneder og vil få en rekyl opp, på et gitt tidspunkt. Mulig skal den ned enda mer før den stiger, gitt at uroen på verdensmarkedene ikke har stoppet opp. Men at det er mulig å tjene store summer spesielt på Disney-aksjen, tar vi som gitt.

Dog er det viktig å vite at man alltid kan tape pengene sine i aksjemarkedet, så også på Disney-aksjen. De som kan markedet, ser mulighetene ved store fall i markedet. The Walt Disney Company med ticker (DIS) er en institusjon i USA, men også populær som aksje også i Norge. Les deg opp på Yahoo.com for å vite mer.

Avatar

Om du ikke liker Star Wars eller fascinerende dokumentarer fra krigens dager o.l. – så vil du garantert finne noe du liker på Disney+. Merk deg at du får alle disse fantastiske filmene og seriene for 19 kroner den første måneden. Og kun 89,- kroner per måned etter det. Det er denne strømmetjenesten verdt, synes vi.

Nå får du også fantastiske Pinocchio med selveste Tom Hanks i hovedrollen, som er verdt månedsbeløpet på Disney+, alene. En film for hele familien, ikke bare barna. Og i løpet av desember kommer endelig Avatar – The Way of Water, eksklusivt på Disney+.

Som om ikke dette er nok. Star Wars har jo også blitt Disney+ i eie. Du har kanskje sett The Mandalorian? Obi-Wan Kenobi eller nye Andor?

Disney er mer populær enn flere av de andre strømmetjenestene, med god grunn, om vi skal være ærlig. Og når den er rimeligere i tillegg – er det en no brainer, om du skal velge deg en strømmetjenester å følge med på i vinter. Velg deg Disney+ di også.

28. september kommer premieren på filmen “The Old Man” med Jeff Bridget i hovedrollen. En film for voksne. Selvsagt på Disney+.

Vargas

Krigsseileren – filmen fra marerittene

Krigsseileren – filmen fra marerittene er laget på bakgrunn av virkelige hendelser, fra virkelige liv, fra ekte mareritt. Vi som bor i trygge Norge, som er født i fredstid, har ingen oppfatning om hva krig faktisk er.

Estimated reading time: 5 minutter

Krigsseilerne

Ikke engang med militær bakgrunn eller sterke inntrykk fra grusomhetene i Ukraina, vet vi hva krig er. Ikke sånn på ordentlig. Vi har sett krigsfilmer før, lest bøker og ser TV-bildene fra en ny krig i Europa, men det er ikke det samme som å være der mitt i kuleregnet.

Les også: Hva lar du deg underholde av?

Krigsseilerne derimot, sjøfolkene, for det var det de var, helt uten våpen eller militær erfaring, fraktet varer. Til og fra Norge. De var til sjøs dra krigen brøt ut og ble dermed uskyldige ofre for den brutale krigen. En krig som skulle pågå i fem lange, vanskelige og livsfarlige år.

Sjøfolkene i den norske utenriksflåten under andre verdenskrig bidro til å holde livlinjen til den frie verden oppe, og utgjorde dermed Norges viktigste bidrag til de alliertes seier

Norgeshistorie.no

Endelig kommer filmen som forteller om hvilket helvete disse mennene og kvinnene opplevde. Det blir vondt å se, vi leser anmeldelsene som alle er gode, og gruer oss til filmen. Krigsseileren – filmen fra marerittene, vil gjøre inntrykk.

Krigsseileren - filmen fra marerittene
Foto: Defence-Imagery Pixabay

Livslinjen

Heldigvis er det Norges beste skuespillere som har fått den vanskelige jobben å fortelle verden, sin historie. En forstilling fra helvete, om et liv til havs som ble manges grav, noen heldige klarte seg selvsagt, men de kom hjem uten å være hjemme. Livet, sjelen og hodet ble igjen der ute på havet.

Les også: Underholdning er mer enn bare Netflix

Mange av krigsseilerne var med i en krig de ikke helt forstod, men som ble tvunget dem til å bli endel av. En krig som kostet mange uskyldige mennesker livet. Nå er endelig en film tilgjengelig, men som har kommet mange tiår for sent.

30.000 sjøfolk deltok i å holde livslinjen til den fri verden oppe. Og utgjorde dermed Norges viktigste bidrag til at de allierte seiret. Et bidrag som så alt for lenge ikke ble anerkjente, verken av de alliere, Norge som nasjon eller norske politikere.

Krigsseilerne bidrag ble endelig anerkjent av Norge i August 2013. Da det kom en offentlig unnskyldning, presentert av Hans Majestet Kong Harald V. Da ble veteraner og tidsvitner hedret av Konge, statsministeren, Forsvaret og utenriksministeren.

Marerittene

Man kan som sagt ikke tenke seg hvilket mareritt det er å oppleve krig på nært hold. Men se for deg å være om bord i en lastebåt, hvor det er så langt til havs at man ikke ser land. Så går alarmen, fiendtlige fly og ubåter er på vei.

Selv har de ingen våpen å forsvare seg med, man går den sikre død i møte. Enten kan man velge å hoppe til havs for ikke å bli sprengt i fillebiter. Eller man kan forsøke å gjemme seg i den tro at ingen av prosjektilene eller bombene treffer.

Tilfeldigheter gjorde hvem som overlevde og hvem som ble drept.

Skulle man være så heldig å ha overlevd som krigsseiler, komme seg hjem til sine kjære, venner og familie, stod problemene i kø. Skadene, både fysiske og psykiske, så omfattende at livet var i realiteten over. Marerittene ble for mange så voldsomme, nervene så tynnslitte, at man ønsket at livet tok slutt – om bord.

Ekte helter

Mange mener, og med rette, etter våre mening, at det er krigsseilerne som er de ekte heltene under Andre verdenskrig. De fraktet ikke bare tradisjonelle varer og mat, de fraktet også våpen og ammunisjon. Med livet som innsats i livsfarlige farvann. Mange mistet åpenbart livet under slike oppdrag.

Filmen er Norges dyreste, og det er ikke vanskelig å se hvor pengene er brukt. Nemlig noen nervepirrende sjøscener med skremmende torpederinger og spektakulære flyangrep

NRKP3.no

Filmen er laget av Gunnar Vikene. De som gjør filmen så uglemmelig er Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen, Ine Marie Wilmann, Leon Tobias Slettbakk. Krigsseileren – filmen fra marerittene, gir et ærlig og skremmende bildet. Et bilde som vil brenne seg inn på netthinnen med et stort spørsmål.

Vil det kunne skje igjen?

Kongens valgspråk som konge av Norge, var den gang som nå, Alt For Norge – det tenker vi på, når vi skriver dette. Et motto som kong Haakon VII valgte i 1905 og som er videreført siden.

Filmen “Krigsseileren” har Norgespremiere torsdag 23. september.

Vargas

Hva lar du deg underholde av?

Hva lar du deg underholde av? Kan en god debatt ære like god underholdning som en spennende serie? Eller må det være action og full pupp? Man finner det underholdende å se og hør mennesker by på seg selv. På godt og vondt, gjerne naken eller lettkledd, som i “Paradise Hotel” eller “Ex on the Beach.”

Estimated reading time: 5 minutter

Breaking Bad

Om vi skulle velge den ultimate underholdningen via TV-skjermen, les: TV, film/serie, er det utvilsomt “Breaking Bad“, som du finner på Netflix. Den er uslåelig og er blant de mest ikonisk seriene i verden. Og om du ikke får nok av denne unike serien, finnes det én film som handler direkte om hva som skjer i fra øyeblikket serien tar slutt.

Filmen heter: El Camino” som kom i 2019. Her er Jesse Pinkman, spilt av Aaron Paul i hovedrollen.

Men det finnes mer fra universet rundt Walter White og Jesse Pinkman i “Breaking Bad“, skapt av Vince Gilligan. “Better Call Saul” kan det være noen ikke har fått med seg. Saul Goodman spiller som kjent kjeltring-advokat i “Breaking Bad“, spilt av gode Bob Odenkrik. En serie som har hele seks deilige sesonger, og ble avsluttet ganske nylig, altså i år.

Denne fantastiske serien scorer hele 8,9 av 10 mulige på den internasjonale IMDb-lsiten. Hva lar du deg underholde av? knallgode serier, selvsagt. “Braking Bad” handler om Walter White, spilt av Bryan Cranston er en kjedelig kjemilærer med en vanlig familie.

Så blir Walter syk, sannsynligvis kreft som han vil dø av. Han tenker på sin kone, Skylar og eneste sønn, Walter jr, også kalt Flynn. Hva skal de leve av om han dør?

Kjemikeren får, litt tilfeldig, kunnskap om Crystal Meth og hvor mye penger det er i dop, via sin svoger som er sjef i DEA. (Drug Enforcement Administration) Narkotikapolitiet. Walter får hjelp av sin makker, dophuet, Pinkman, spilt av Aaron Paul.

Mer røper vi ikke, men har du ikke sett denne serien, har du gått glipp av noe helt spesielt.

Hva lar du deg underholde av?

VM i Qatar

Når det som betegnes som topplag, skal møte hverandre i Premier League, er det toppkamper, nesten hver eneste helg. Men denne sesongen er helt spesiell, fordi det blir fire ukers pause, mitt i den normalt travleste perioden.

Liverpool, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester City og Manchester United er fortsatt disse seks største lagene i toppdivisjonen. Men både West Ham, Wolves, Newcastle og Leicester er villig til å bruke mye penger – på å forsøke å skille disse topp seks-klubbene.

Hva lar du deg underholde av? Mange velger topp-fotballen.

En spesiell ny sesong blir det utvilsomt. Den begynner rekordtidlig, men slutter også rekord-sent. Fordi det skal spilles VM i Qatar. I november og desember blir det pause i Premier League, fordi et land skal kåres til VM-vinner. Det mye omtalte mesterskapet spilles fra 21. november – 18. desember. 

Siste serierunde i Premier League, spilles 28. mai 2023.

Men lenge før dette, skal vi nye en hel haug med fantastiske kamper i Premier League, altså fra 5. august. Og allerede fra første serierunde får vi noen deilige godbiter. Eller hva sier du om Leeds-Wolves, Newcastle-Nottingham eller West Ham-Manchester City?

Så langt i verdens beste liga, er det en nordmann som herjer, han heter Erling Braut Haaland.

NFF og det norske landslaget blir hjemme, forståelig nok. VM i Qatar burde aldri ha blitt avviklet, men det blir det altså. Mitt i Premier League-sesongen, faktisk.

4K-kvalitet

Noen av de beste fotballkampene fra England på Viaplay, “Breaking Bad” på Netflix og Maktens Ringer” på HBO, sendes i den beste billedkvaliteten. 4K er kinokvalitet i stua, det aller beste bilde du kan få på egen TV.

Apple og Netflix opererer for eksempel med 25 Mbps (megabit per sekund) om du skal se 4K-film, og med en oppløsning som er fire ganger så høy snakker vi brått opp mot 100 megabit om du vil strømme i 8K.

DinSide.no

Prisen er den samme over hele fjøla. I underkant av 200 kroner per måned på de mest populære strømmetjenestene. Hva lar du deg underholde av? God underholdning fortjener det aller beste TV-bilde, enig?

Du kan velge billedkvalitet på Netflix, men ikke hos HBO. Du som har ny fin TV, som kan ta 4K og HDR- kvalitet, sørger for å ha det beste abonnementet for beste bilde, selvsagt. Hvis ikke hadde du ikke behøvd den nye dyre TV’n, ikke sant?

Ikke glem at HDMI-kabelen også skal være i 4K-kvalitet, før du kan drømme om det aller beste bilde å oppnå i Norge i dag. Du tenker kanskje at 8K er bedre, og det er for såvidt riktig. Men i 2022 er det ingen TV-kanaler eller distributører av underholdning som sender noe som helst i 8K.

Spar de pengene. ikke kjøp deg 8K TV, ennå. 

I tillegg krever det betydelig mer hastighet om du skal strømme TV-bilde i 8K-format i framtiden. 

Kvaliteten er så bra, at du ser tydelig forskjell når fotball-sendingene, seriene eller filmene sendes i 4K.

Velbekomme!

Vargas

Verdens ti beste filmer på Netflix

Verdens ti beste filmer på Netflix. Vi har samlet en liste over de 10 beste Netflix-filmene. Det inkluderer ikke bare de mest populære tegneseriene (som Chickenshare og Hamster of Darkness), men også alle klassiker filmer (som The Amazing Spider-Man). De beste filmene på Netflix oppdateres daglig, så det er aldri mangel på nye valg.

Estimated reading time: 7 minutter

Fra Hustle til den nye dokumentaren J.Lo Halftime, finn ut hvilke filmer vi anbefaler at du ser på, akkurat nå.

Vi har rangert filmene på denne listen etter box office-chartret. Så vil du vite hvilke av disse Netflix-filmene som har blitt mest populære blant seerne? Du kan bli overrasket.

10. Hustle 

År: 2022

Hvem er med: Adam Sandler, Queen Latifah, Juancho Hernangómez

Kjøretid: 118 minutter

Box-office: N/A

Filmen handler om basketballspeideren Stanley Sugarman (Adam Sandler), som jobber for Philadelphia 76-ers. Når han blir forfremmet til assistenttrener. Og deretter forfremmet tilbake til speiderne, setter han ut for å finne den beste nybegynner-spilleren NBA noensinne har sett Q Bo Cruz (Juancho Hernangomes).

Verdens ti beste filmer på Netflix. Hva er dine ti favoritter? Bruk gjerne kommentarfeltet for å gi oss noen hint.

Vi har samlet en liste over de 10 beste Netflix-filmene

Denne filmen hadde premiere i juni 2022, så det er for tidlig å snakke om billettinntekter. Imidlertid har den allerede kommet inn i rangeringene til de mest populære Netflix-filmene, noensinne.

9. Halftime

År: 2022

Hvem er med: Jennifer Lopez

Kjøretid: 96 minutter

Box-office: N/A

Dokumentaren forteller om J. Lo’s fremvekst til berømmelse og tilbyr et innblikk bak kulissene i hennes personlige liv. Mye av filmen fokuserer på sangerens halvtids-show i Super Bowl, inkludert den intense planleggingsprosessen og danseprøvene som fant sted bak scenen.

Denne filmer ble utgitt i juni 2022, så det er for tidlig å snakke om hvor stor billettinntektene er.

Hvilke er de siste filmene Jennifer Lopez har vært med i?

Jennifer Lopez spilte også i flere nye nyheter de siste årene, nemlig:

 • Marry Me;
 • Hustlers;
 • Second Act;
 • The Boy Next Door

8. Interceptor

År: 2022

Hvem er med: Elsa Pataky, Luke Bracey, Aaron Glenane

Kjøretid: 98 minutter

Box-office: N/A

En hærkaptein (Elsa Pataky) tar sin militære trening i bruk når et koordinert angrep truer sikkerheten til den eksterne missilavskjæreren hennes.

7. Trees of Peace

År: 2021

Hvem er med: Ella Cannon, Omono Okojie, Eliane Umuhire, Charmaine Bingwa

Kjøretid: 98 minutter

Box-office: N/A

Historien (som er inspirert av sanne hendelser) finner sted i 1994 og følger fire kvinner som knytter et ubrytelig bånd, under folkemordet i Rwanda.

Verdens ti beste filmer på Netflix, er ikke lett å velge, men vi har gjort oss opp en mening selv. Den kommer i et nytt innlegg i løpet av sommeren, med god begrunnelse.

6. Chickenhare and the Hamster of Darkness

År: 2022

Hvem er med: Chloé Jouannet, Thomas Solivéres, Nicolas Maury

Spilletid: 91 minutter

Box-office: 8,7 millioner dollar

Filmen introduserer seerne for Chickenhare, et modig dyr som ble født halvt kylling, halvt hare. Ved hjelp av to venner legger han ut på et vilt eventyr for å finne en mektig gjenstand.

5. Brahms: Gutten II

År: 2022

Hvem er med: Katie Holmes, Ralph Ineson, Christopher Convery

Spilletid: 86 minutter

Box-office: 10 millioner dollar

En ung familie er begeistret over å flytte til en avsidesliggende eiendom for en ny start. Alt endres når sønnen oppdager en dukke som heter Brahms.

Verdens ti beste filmer på Netflix

4. The Hurt Locker

År: 2008

Hvem er med: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Guy Pearce

Kjøretid: 130 minutter

Box-office: 49,2 millioner dollar

Denne intense krigsthrilleren følger en bombe-tømmings enhet, mens de sliter med å håndtere sin uvørne nye sersjant.

Hvilke priser har denne filmen vunnet?

The Hurt Locker har vunnet en rekke priser, inkludert:

 • Academy Award;
 • British Academy Film Awards;
 • National Society of Film Critics;
 • Golden Globe Awards.

3. Mission: Impossible Ghost Protocol

År: 2011

Hvem er med: Tom Cruise, Paula Patton, Jeremy Renner

Kjøretid: 134 minutter

Box-office: 694 millioner dollar

Når presidenten vedtar «Ghost Protocol», må agent Ethan Hunt (Tom Cruise) og Impossible Missions Force (IMF) finne en måte å rense navnet sitt og stoppe et nytt farlig angrep.

Hvilken Mission: Impossible film er blitt utgitt siden denne filmen?

Mission: Impossible Ghost Protocol var ikke den siste filmen i franchisen. Etter det ble også følgende filmer utgitt:

 • Mission: Impossible – Rogue Nation
 • Mission: Impossible – Fallout

Og i løpet av de kommende årene skal slippes:

 • Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One
 • Mission: Impossible – Dead Reckoning Part Two

2. The Amazing Spider-Man

År: 2012

Hvem er med: Andrew Garfield, Emma Stone, Stan Lee

Kjøretid: 136 minutter

Box-office: 758 millioner dollar

2012-filmen er basert på den klassiske historien om Peter Parkers (Andrew Garfield) transformasjon etter å ha blitt bitt av en genmanipulert edderkopp.

“Etter vår mening er dette den beste Spider-Man-filmen, så hvis du ikke har sett den ennå, er det nå på tide å fikse det” – NorskCasinoSpot-ekspert, Lars Hansen.

Verdens ti beste filmer på Netflix, har nok svært individuelle svar. Spør du ti mennesker, får du kanskje ti ulike svar.

1. Titanic

År: 1997

Hvem er med: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Spilletid: 194 minutter

Box-office: 2 milliarder dollar

Filmen forteller den virkelige historien om Titanics skjebnesvangre første reise og tragiske historien om et fiktivt par, Rose (Kate Winslet) og Jack (Leonardo DiCaprio), som ikke var bestemt til å holde sammen.

Titanic er en legendarisk film som, selv om den forteller en fiktiv historie, er den basert på virkelige hendelser.

Historien om forliset av Titanic ble veldig populær og har vært grunnlaget for ulike filmer, bøker og videospill i over 100 år. En av de siste utviklingene på dette emnet er spilleautomaten Titannic utviklet av, Bally Technologies.

I dette spillet vil gamblere kunne føle seg som inne i det berømte skipet igjen. Denne spilleautomaten er inspirert av filmen Titanic, så du kan se kjente karakterer i den. Hvis du er interessert i dette spillet, kan du finne det på de beste nettcasinoene som er oppført på NorskCasinoSpot.

Her er også de mest populære gratis spilleautomatene som kan brukes til å forbedre ferdighetene.

Konklusjon

De listede filmer skal til Netflix akkurat nå og er inkludert i listene over de mest populære premierene. Du bør skynde deg hvis du vil se dem, for snart kan disse ti se helt nye ut. Det er enkelt nok å finne disse filmene. Du kan ganske enkelt skrive dem inn i et søk på Netflix’ offisielle nettsted.

Vi er sikre på at disse ti filmene vil lyse opp noen av kveldene dine, allerede nå.

Vargas

Avatar – The Way of Water

Avatar – The Way of Water er altså oppfølgeren til originalen som kom i 2009. Mange unge og helt sikkert mange voksne, har ventet svært lenge på denne filmen. Med god grunn. Den første filmen er tidens mest innbringende film noen gang. Det er all grunn til å tro at Avatar – The Way of Water blir en ny kassasuksess.

Bergenet lesetid: 5 minutter

James Cameron

Du som husker filmen “Titanic” og elsket den, likte kanskje også den første Avatar-filmen. Disse storfilmen har én ting til felles. De er nemlig regissert av samme mann. James Cameron (67), som selvsagt også har alt ansvaret på skapersiden i denne nye Avatar-filmen.

Les også: Derfor liker du Kompani Lauritzen

Vi som elsker film må fortsatt smøre oss med tålmodighet. Verdenspremiere er nemlig ikke før 16. desember i år.

Det klassisk motstykke, de gode mot de som ikke ser skogen for bare trær. De som vil tjene penger på å ødelegge naturen og forurense vannet og luften vi trenger for å leve. Mot de onde, altså. Slik det bør være i en klassisk storfilm for hele familien.

Som du skjønner av de fantastiske bildene i traileren, handler det denne gangen om vann i den nye filmen.

James Cameron er altså ingen hvem som helst i filmindustrien.

Regissøren har holdt på veldig lenge og står bak en rekke filmer du garantert har sett eller i hvert fall hørt om. Cameron står bak filmer som, “Halloween”, “The Terminator”, var med-produser i de første Rambo-filmene og regissør i Alien-filmene. Med Sigourney Weaver i hovedrollen.

Men det er altså “Titanic” og senere “Avatar” som er Camerons største suksesser.

Avatar - The Way of Water
Foto: 20TH CENTURY STUDIOS
Avatar - The Way of Water
Prinsesse Neytiri, Foto: 20TH CENTURY STUDIOS

Avatar

Det har gått 13 lange år siden den første filmen. På den tiden har teknologien utviklet seg en hel del. og det vil du som kinogjenger oppleve i både lyd og bilde. Avatar – The Way of Water vil være noe helt unik vi aldri har sett tidligere.

Fordi de beste folkene har jobbet utrettelig med prosjektet i nesten 13 år, minus pandemien. Fargene, musikken, bildene, figurene, nei, unnskyld, Avatarene, vil sprenge grenser og du vil elske det. Visst er det fiction, men det betyr ingenting så lenge heltene våre vinner.

La oss tippe at det blir utdelt noen Oscar-statuetter i kjølevannet av premieren til denne storfilmen.

If anybody could pull it off though, it’s Cameron, a director responsible for two of the top three highest-grossing movies of all time (Avatar and Titanic). Some may question whether anybody wants Avatar 2 now, but never bet against the filmmaker.

Digitalspy.com

Avatar – The Way of Water handler om paradiset Pandora og vi får heldigvis et gjensyn med prinsesse Neytiri, spilt av Zoë Saldanña. Om fantasien tillater oss å tro på, eller kanskje mer håpe på at det finnes et paradis, et eller annet sted. Må det være slik James Cameron framstiller det i Pandora. Det er lov å håpe.

Uten å avsløre for mye, vil du bli kjent med nye menneske-karakterer, men også Avatarer i denne nye filmen, det er skremmende lett å bli glade i. Et stikkord er “Spider”.

4K-kvalitet

Film er og blir best på kino. Det er det liten tvil om. Men nå har også kvaliteten på TV-apparatene, eller fjernsynet, som det ble kalt før i tiden, for veldig lenge siden. Størrelsen er helt klar avgjørende, men du bør ikke sitte på hybelen med en 70-tommer. Størrelsen på TV´n din må passe til rommet du ser TV. Punktum.

Nå kommer stadig flere filmer og serier i 4K-kvalitet, som betyr at alle farger er klarere, det sorte i bildet er sort, ikke grått. Og i 4K-kvalitet, blir alle detaljer svært tydelig og klart, slik at det er lettere å tro på det du ser.

Men du får ikke 4K-kvalitet uten videre. TV´n må være en 4K-TV, du må ha HDMI-kabel i 4K og sendingen fra Viaplay, Netflix, HBO eller TV2 – må også være i 4K-kvalitet. Først da er du i 4K-modus.

Den dagen du kan se Avatar – The Way of Water i 4K-kvalitet fra godstolen hjemme. Da først, har du hjemmekino i ordets rette forstand.

Verdenspremiere på storfilmen Avatar – The Way of Water er 16. desember 2022.

Vargas

Vi må snakke litt om Tom

Vi må snakke litt om Tom. Tom Hanks (65), åpenbart. Kanskje verdens beste skuespiller om slikt kan måles. I hvert fall én av filmhistoriens mest markante skikkelser. En skuespiller som gjør enhver film han har en rolle i, liten eller stor, til en film man bare må se.

Bergenet lesetid: 5 minutter

“Yellowstone – 1883”

Du har sikkert hørt og sett serien “Yellowstone” med Kevin Costner i hovedrollen? Den er ikke så verst om du liker moderne western.

Nå er det kommet en prequel, til denne serien. Som handler om familien Dutton mer enn hundre år tilbake i tid. “Yellowstone – 1883”. Her finner vi Tom Hanks i en birolle. Men denne serien står meget godt på egne ben. Ekte western med en imponerende rolleliste, regissert av Taylor Sheridan. Vi anbefaler den, virkelig. Du finner den på Paramount+.

Lest denne? Er du Norges tøffeste?

Elsa Duttons behagelige fortellerstemme, er selve bærebjelken i serien som ellers har et vakkert klassisk lydspor. Helt ulikt all annen type musikk fra genren Western-film vi har sett tidligere.

Men altså Tom Hanks. Vi må snakke litt om Tom. Du husker ham fra en hel haug med klassikere som “Philadelphia” og “Forest Gump“, som han fikk Oscar for. Beste mannlige hovedrolle. Da er du god. Og Tom har denne særegne evnen til å bli husket, uansett hvor stor rolle han har. Fordi han er seg selv, han er Tom. En strålende god skuespiller, synes vi.

Selvsagt husker vi Tom Hanks fra “Cast Away”, “Band of Brothers” som han også regisserte sammen med Steven Spielberg. Vi husker også “Sleepless in Seatle” og “Apollo 13”. Hanks er med der det skjer og har fått en hel haug med utmerkelser, både ute og hjemme. Skuespiller-veteranen har også blitt godt kjent for å være politisk engasjert. Han hjalp tidligere president Barack Obama i sine to valgkampanjer.

Vi må snakke litt om Tom
Tom Hanks Foto: Wikipedia.org

Superstjerne

Vi må snakke litt om Tom. Fordi han er en av få virkelig store superstjerner på film, som fortsatt leverer. Ja, kanskje bedre enn noen gang. Det er noe med gode skuespillere som blir som vin. Bedre med årene. Og Tom er på sitt aller beste som Kaptein i “Yellowstone – 1883.” Dog er rollen hans i minste laget, særlig om man elsker å se Tom Hanks på film. Og det gjør man jo.

Vi har sett ham som soldat tidligere også, selvsagt.

I “Saving Private Ryan” og i “Forest Gump” opplevde vi Hanks som soldat, roller han gjorde like troverdig som ellers. Men 65-åringen har ikke bare vært soldat. Han har vært alt fra fangevokter i den legendariske storfilmen “The Green Mile” og som professor i “Da Vinci-koden”. I “Catch Me if You Can” spilte Hanks en rolle som FBI-agent.

Lest denne? Underholdning er mer enn bare Netflix

Men det mange kanskje ikke vet om Tom Hanks, er at han også regisserer filmer. Og “Mamma Mia” fra 2008, med Meryl Streep er en slik godbit.

Vi likte også den siste kjente filmen med Tom Hanks i en hovedrolle. “News of The World” på Netflix, som vi også anbefaler. Her spiller Tom Hanks den barmhjertige samaritan, slik vi er vant til å se ham.

Følelser

Vi må snakke litt om Tom, fordi vi mener Tom Hanks er best i klassen med å formidler fortellinger på film. Han forteller historiene på en måte svært få andre skuespillere gjør, fordi han er så god på innlevelse. Følelsene ligger i tykke lag utenpå Tom Hanks ansikt. Og har egentlig alltid gjort det.

Det er følelse av redsel vi ser i øyene på kaptein når terrorister klatrer om bord i skipet hans i filmen, “Captain Philips”. Og det er utvilsomt mot, frykt og håp i uttrykket til kapteinen som styrer “Battleship Greyhound” og. Her spiller Hanks kaptein Ernest Krause, som leder en konvoi på 37 skip under andre verdenskrig. Basert på faktiske hendelser.

Thomas Jeffrey Hanks er altså stadig oftere bak kamera som regissør, men det er når han skaper magi foran kamera – han er best. Tom Hanks er unik på å få fram følelser, ømhet, kjærlighet, ærlighet og menneskelig empati. Derfor vil du neppe finne Hanks som en iskald seriemorder noengang, på film.

Vi må snakke om Tom, fordi Tom spiller alltid på vinnerlaget. Hver gang. Vi er heldige som får lov til å bli underholdt av en av de aller beste skuespilleren på kloden, etter vår mening.

Du bare må se Yellowstone – 1883!

Vargas

Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen

Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen, er det så virkelig at man skulle tro at man har havnet i helvete. Heldigvis er det bare en film. “Nordsjøen” er en norsk film som er ulikt alt annet du har sett før. Ok, Vi har bra katastrofefilmer i “Skjelvet” og “Bølgen”, men dette er noe helt annet. Og du vil ikke tro hva du ser.

Estimated reading time: 3 minutter

Action

“Nordsjøen” er gjort av Nordisk Film og det er de samme folkene som som står bak den som de andre. Men det er altså spesialeffektene, at det faktisk filmes på oljeplattformer, både nær land og i Nordsjøen, som gjør dette troverdig.

Lest denne? Kan du skape ditt eget drømmenes teater?

Undervannsubåter, klaustrofobiske scener og Gullfaks A, som er en original og operativ plattform – er scene satt, for denne filmen.

Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen – er det lov å håpe at det ikke er på alvor.

Regien er ved John Andreas Andersen. Og andre medvirkende er Anders Baasmo, Rolf Kristian Larsen, Ane Skumsvoll, Anneke von der Lippe og Bjørn Floberg. Et stjernespekket lag, der altså.

Nordsjøen

Norsk film har lenge ligget i skyggen av Islands, svensk og dansk film, og serier. Men når vi får såpass kvalitet på norsk action, er det flere hakk i riktig retning. NRK og Filmpolitiet var litt lunken og gav filmen en firer på terning. Vi synes det er litt strengt, ut i fra det vi har sett, hørt og lest.

Store eksplosjoner, synkende skip, brennende hav og plattformkollaps skildres med overbevisende effekter. «Nordsjøen» gir et godt kinosug i magen i de mest dramatiske scenene, ikke minst takket være Christian Schaannings fantastiske lydspor.

NRK.no
Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen
Foto: Fantefilm Fiksjon / Nordisk Film Distribusjon

Oljelandet

Det er ikke hva som helst som settes på spill i denne filmen, men det norske arvesølvet. Oljen. Oljen som har gjort Norge til verdens rikeste land og et velferdssamfunn vi alle er så heldig å være endel av. Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen – er det trygt å klemme seg ned i kinosetet.

Filmpolitiet trekker noen “poeng” fordi fokuset er for lite på den delen av fakta.

At det faktisk pumpes olje der ute langs norskekysten, blir ikke nevnt annet i de sekvensene som omhandler oljeselskapets sjefer. På land. Det er kanskje et tankekors.

Sannsynligheten for at en slik omfattende katastrofe kan skje i oljelandet er heller liten. Men det sa vi før 22. juli også.

Vi lever i en urolig verden og terror rammer store deler av verden. Når det er sagt, er det lite som tyder på at det er i den delen av action-bildet vi skal. Heldigvis. Men spennende blir det.

Kristine Kujath Thorp

Henrik Bjelland spiller “Stian” og Kristine Kujath Thorp (29) som spiller “Sofia”, har hovedrollen som kjærestepar. De blir raskt kalt ut på et oppdrag de ikke kjenner konsekvensene av. Og uten å avsløre for mye, kan vi se for oss at det blir … krevende.

Kristine Kujath Thorp kjenner du igjen fra “Den Største Forbrytelsen” og “Ninjababy“. Kristine er ikke bare skuespiller, men også produksjons designer. Når mareritt blir virkelighet i Nordsjøen – velger man kanskje vekk å jobbe offshore?

Premiere på denne forrykende actionfilmen, “Nordsjøen” er fredag 29. oktober – over hele landet. Denne filmen bør du se, fordi det blir en stor ‘snakkis’ i lang tid. Og det er om lag to timer spekket med action. Norsk action. Tenk det.

Nordsjøen” åpner også Bergen Internasjonale Filmfestival på premieredatoen.

Kilde: NRK.no

Vargas

James Bond kunne ha vært tegnefilm

James Bond kunne ha vært tegnefilm, så lite sannsynlig er nemlig de fleste action-scenene fra den siste filmen, “No Time To Die“. 8. oktober 2021 ble den siste hvor Daniel Craig (og den beste ifølge mange) var agent 007. Dessverre har slike moderne actionfilmer en tendens til å bli lite realistiske.

Estimated reading time: 4 minutter

Tullete

Om du ikke har sett den siste James Bond-filmen, bør du ikke lese videre – her kommer det masse avsløringer.

Lest denne? Populært aksjeselskap i samarbeide med Star Wars

Ikke det at noen av de foregående James Bond-filmene har vært i nærheten tidligere heller. Særlig troverdig. Men denne tok kaka – etter vår mening. James Bond kunne ha vært tegnefilm, for makan til usannsynlige action, hvor kjeltringene faller som fluer, og ingen av heltene blir skadet et øyeblikk, får oss til å vri oss unna i kinostolen. Dette er så lite sannsynlig at det kunne ha vært animasjon. Tullete.

Bond har forlatt jobben og nyter et stille liv på Jamaica, det er imidlertidig kortvarig når hans gamle venn Felix Leiter fra CIA dukker opp og ber om hjelp. Oppdraget med å redde en kidnappet forsker, viser seg å være mer forræderisk enn forventet.

Wikipedia.org

Brutal

Misforstå oss riktig. Det er bra en James Bond-film, overraskende god, fordi den har gode elementer av godt skuespill og en god story. Og det skjer det som bør skje i denne typer filmer. Det gode mot det onde, de slemme mot de mindre slemme. Vakre kvinner og mye action.

Men det har skjedd noe – Bond og hans team er betydelig mer brutale nå enn før. En ting er at de slemme fortjener sikkert ei kule, men det skytes høyt og lavt i alle action-scenene, uten at Bond får en skramme. Og når han får bistand fra sin kvinnelige kollega – faller kjeltringene som fluer enda litt enklere, naturligvis.

Vi opplevde aldri at Roger eller Sean skøyt noen rett ned, bakfra, med kaldt blod. Aldri. De som stod vakt, eller var på jobb for det “slemme laget” ble slått ned, eller i verste fall slått bevisstløs. Aldri skutt bakfra. Det er unødvendig brutalt og gjør filmen litt mindre god. Brutalitet blir aldri sexy.

James Bond kunne ha vært tegnefilm
Foto: Daniel Craig fra Madame Tussauds i London

Daniel Craig

Sean Connery og Roger Moore drept med stil. De hadde klasse. Det synes vi Daniel Craig mangler i denne siste filmen som 007-agent, og det er synd. Fordi et slipp av en James Bond-film er stor festivitas, det tar ofte lang tid mellom hver film. Og “No Time To Die” var intet unntak, men vi måtte vente lengre enn normalt, fordi produksjonen, som også foregikk på Nordmøre, grunnet pandemien. Ble utsatt en rekke ganger.

Daniel Craig er en ok skuespiller, en skikkelig tøffing. Men det er hans motspiller i denne James-Bond filmen som gjør den bra. Smellvakre Léa Seydoux, spiller noe så sjeldent som Bonds kjæreste, Madeleine. Hun er intet mindre enn et funn når det kommer til en slik oppgave. Bond tror hun farer med svindel og dumper kjæresten – som han framstår som vilt forelsket i etterhvert.

Lea Seydoux har du kanskje sett før. 37-åringen har spillt i en rekke filmer, både britiske, amerikanske og franske. Og hun spilte i den forrige James Bond-filmen, “Spectre.”

James Bond kunne ha vært tegnefilm, for så mange er det som blir skutt, at det er nesten litt for mye.

Bond blir tvunget til å komme i kontakt med kvinnen i sitt liv, igjen. Og det utarter seg … action. Det har gått noen år når de møtes igjen. Og Madeleine har helt uventet en datter, med blå øyne. Stålblå øyne. En vakker liten skatt som blir sentral når Bond skal ut på et skjebnesvangert oppdrag. Et oppdrag som får store følger.

Vi noterer oss også at dette er en direkte fortsettelse fra de to forrige James Bond-filmene. Altså historien som gjør at M (Judi Dench) blir drept i “Skyfall“. Fortsetter historien i den knallgode “Spectre” som avsluttes med “No Time To Die“. Som en trilogi, altså.

Så uansett hva du måtte synes om James Bond generelt, gå og se denne filmen på kino. Den er verdt pengene.

Vargas

Pin It on Pinterest